Opskrift: Jordbær med koldskål (uden kærnemælk)
- og lynhurtig kokosgranola

0 0
Opskrift: Jordbær med koldskål (uden kærnemælk)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g jordbær
1 æg
1 citron, den revne skal
2 spsk. citronsaft
3 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
300 g græsk yoghurt
Kokosgranola
1 dl havregryn
1 dl mandler, grofthakket
1 dl kokosmel
3 spsk. honning

Lækker sommerdessert, der ikke tager mange minutter at lave

Ingredienser

  • Kokosgranola

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du en dag får lyst til at nyde de dejlige, danske jordbær med andet end mælk eller fløde, så prøv denne hurtige, cremede koldskål uden kærnemælk. Det tager ingen tid.

Du pisker bare et æg med sukker, vaniljesukker og citron (2 minutter), og så rører du græsk yoghurt i. Koldskålen bliver lækkert tyk i konsistensen og er derfor det perfekte selskab til jordbær – cremen smyger sig omkring bærrene, nærmest som softice.

Heller ikke den knasende sprøde kokosgranola tager mange minutter at lave. Du rister grofthakkede mandler og havregryn på panden, til grynene er let lysebrune. Sluk for varmen, tilsæt honning og kokos, og så er du færdig. Granolaen skal lige køle af og samle sig, før du drysser den over desserten.

Jordbær med koldskål er en frisk, sommerlig ret, som alle vil elske. Den egner sig lige godt til brunchbordet, som eftermiddags’kage’ og som dessert. Retten er så nem og hurtig at lave – og elegant at skue – at du trygt kan bruge den som dessert til sommerfester, studenterfester og andre lejligheder med mange mennesker.

Et glas demibrut champagne eller rosé smager formidabelt til jordbær med koldskål.

Ingredienser

Antal personer:
400 g jordbær
1 æg
1 citron, den revne skal
2 spsk. citronsaft
3 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
300 g græsk yoghurt
Kokosgranola
1 dl havregryn
1 dl mandler, grofthakket
1 dl kokosmel
3 spsk. honning
3 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Snit jordbærrene i mindre stykker og fyld i pæne glas

2
Færdig

Pisk æg, citronskal og -saft samt sukker og vaniljesukker, til sukkeret er opløst

3
Færdig

Pisk yoghurten i æggemassen

4
Færdig

Hæld koldskålen over jordbærrene og stil køligt

5
Færdig

På en tør pande steger du havregryn og mandelstykker, til havregrynene begynder at blive let lysebrune

6
Færdig

Tilsæt kokosmel og honning og steg med 1-2 minutter - hæld straks granolaen over på en flad tallerken, hvor den kan køle af i ét lag

7
Færdig

Ved servering drysser du et pænt lag kokosgranola i glassene med jordbær og koldskål

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Supersprød porchetta på grill
forrige
Opskrift: Supersprød porchetta på grill
Opskrift: Nemme mexicanske tortillawraps
næste
Opskrift: Nemme mexicanske tortillawraps
Opskrift: Supersprød porchetta på grill
forrige
Opskrift: Supersprød porchetta på grill
Opskrift: Nemme mexicanske tortillawraps
næste
Opskrift: Nemme mexicanske tortillawraps

Tilføj Din Kommentar