Ingredienser
-
4 dl ris
-
6 dl vand
-
0.5 tsk salt
-
Bacon & æg
-
1 spsk. olie
-
200 g bacon
-
4 æg
-
0.5 tsk salt, peber
-
Desuden
-
20 g frisk ingefær
-
2 fed hvidløg
-
1 rødløg
-
1 gulerod
-
1 peberfrugt
-
3 spsk. soya
Et par ord om vores opskrift
Fried rice with bacon and eggs? Yes, why not, indeed, old chum…
Stegte ris er en af verdens mest elskede – og mest spiste – retter. Bjerge af stegte ris spises dagligt over hele Asien, og vi europæere er blevet så glade for retten, at vi nu også forlanger den serveret på vores egne breddegrader.
Se vores opskrifter på kinesiske stegte ris og stegte ris med ananas
Stegte ris er en slags fjernøstlig biksemad, hvor alt kan ryge i. Fisk & skaldyr, kylling eller svinekød, æg, alle slags grøntsager – whatever.
Engelske stegte ris må selvfølgelig være med æg og bacon, hvad ellers? Briter kan jo ikke leve uden deres elskede æg og bacon.
Retten er simpel at lave. Kog risene i god tid, så de lige kan nå at blive kolde og tørre lidt ud. Sprødsteg små stykker bacon og lav lidt røræg. Til sidst steger du hvidløg, ingefær, friske grøntsager og ris med lidt soya – og blander det hele sammen. Easy-peasy.
Hvilke grøntsager? spørger du. Jamen, altså: Lige dem, du har lyst til! Vi havde en peberfrugt, nogle gulerødder og et par rødløg. Men det kunne sagtens have været forårsløg, blegselleri, sukkerærter, bok choy eller sågar æble. Anything goes.
Der skal dog ikke alt for mange grøntsager i dine stegte ris, for så ender de med at tage pippet fra risene. Vil du have mange grøntsager, så spis dem ved siden af.
Engelske stegte ris med æg og bacon er en velduftende og velsmagende himmerigsmundfuld hele døgnet – som morgenmad, frokost, aftensmad eller natmad. Enjoy!
Ingredienser
4 dl ris | |
6 dl vand | |
0.5 tsk salt | |
Bacon & æg |
|
1 spsk. olie | |
200 g bacon | |
4 æg | |
0.5 tsk salt, peber | |
Desuden |
|
20 g frisk ingefær | |
2 fed hvidløg | |
1 rødløg | |
1 gulerod | |
1 peberfrugt | |
3 spsk. soya |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog risene god tid i forvejen, så de når at køle af og gerne tørre lidt ud |
2
Færdig
|
Kog risene med vand og salt i 11 minutter under låg og lad dem herefter trække 11 minutter under låg |
3
Færdig
|
Skær bacon i små snitter og steg sprøde i olien – sæt til side |
4
Færdig
|
Er der meget baconfedt på panden? Så gem det meste til senere og lad en smule være tilbage |
5
Færdig
|
Pisk æg, salt og peber sammen, hæld på panden og lad det størkne som en omelet – hak æggemassen i mindre stykker og gem sammen med baconstykkerne |
6
Færdig
|
Hak hvidløg og ingefær fint - snit de øvrige grøntsager i små stykker |
7
Færdig
|
Varm 3 spsk. baconfedt (eller olie) op på panden ved næsthøjeste varmegrad |
8
Færdig
|
Tilsæt hvidløg og ingefær og steg i 1 minut, uden at det tager farve |
9
Færdig
|
Tilsæt grøntsagerne og steg dem møre og fri for væde - ca. 5 minutter |
10
Færdig
|
Tilsæt ris og varm godt igennem, mens du hele tiden sørger for, at risene ikke brænder på |
11
Færdig
|
Smag til med soya, rod godt rundt og pynt med bacon og æg |
12
Færdig
|
Servér rygende varmt |