Opskrift: Stegte ris på engelsk
med æg og bacon

0 0
Opskrift: Stegte ris på engelsk

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 dl ris
6 dl vand
0.5 tsk salt
Bacon & æg
1 spsk. olie
200 g bacon
4 æg
0.5 tsk salt, peber
Desuden
20 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 rødløg
1 gulerod
1 peberfrugt
3 spsk. soya

En hyggelig og venlig ret, der kan spises morgen, middag og aften

Ingredienser

  • Bacon & æg

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Fried rice with bacon and eggs? Yes, why not, indeed, old chum…

Stegte ris er en af verdens mest elskede – og mest spiste – retter. Bjerge af stegte ris spises dagligt over hele Asien, og vi europæere er blevet så glade for retten, at vi nu også forlanger den serveret på vores egne breddegrader.

Se vores opskrifter på kinesiske stegte ris og stegte ris med ananas

Stegte ris er en slags fjernøstlig biksemad, hvor alt kan ryge i. Fisk & skaldyr, kylling eller svinekød, æg, alle slags grøntsager – whatever.

Engelske stegte ris må selvfølgelig være med æg og bacon, hvad ellers? Briter kan jo ikke leve uden deres elskede æg og bacon.

Retten er simpel at lave. Kog risene i god tid, så de lige kan nå at blive kolde og tørre lidt ud. Sprødsteg små stykker bacon og lav lidt røræg. Til sidst steger du hvidløg, ingefær, friske grøntsager og ris med lidt soya – og blander det hele sammen. Easy-peasy.

Hvilke grøntsager? spørger du. Jamen, altså: Lige dem, du har lyst til! Vi havde en peberfrugt, nogle gulerødder og et par rødløg. Men det kunne sagtens have været forårsløg, blegselleri, sukkerærter, bok choy eller sågar æble. Anything goes.

Der skal dog ikke alt for mange grøntsager i dine stegte ris, for så ender de med at tage pippet fra risene. Vil du have mange grøntsager, så spis dem ved siden af.

Engelske stegte ris med æg og bacon er en velduftende og velsmagende himmerigsmundfuld hele døgnet – som morgenmad, frokost, aftensmad eller natmad. Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
4 dl ris
6 dl vand
0.5 tsk salt
Bacon & æg
1 spsk. olie
200 g bacon
4 æg
0.5 tsk salt, peber
Desuden
20 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 rødløg
1 gulerod
1 peberfrugt
3 spsk. soya

Sådan gør du

1
Færdig

Kog risene god tid i forvejen, så de når at køle af og gerne tørre lidt ud

2
Færdig

Kog risene med vand og salt i 11 minutter under låg og lad dem herefter trække 11 minutter under låg

3
Færdig

Skær bacon i små snitter og steg sprøde i olien – sæt til side

4
Færdig

Er der meget baconfedt på panden? Så gem det meste til senere og lad en smule være tilbage

5
Færdig

Pisk æg, salt og peber sammen, hæld på panden og lad det størkne som en omelet – hak æggemassen i mindre stykker og gem sammen med baconstykkerne

6
Færdig

Hak hvidløg og ingefær fint - snit de øvrige grøntsager i små stykker

7
Færdig

Varm 3 spsk. baconfedt (eller olie) op på panden ved næsthøjeste varmegrad

8
Færdig

Tilsæt hvidløg og ingefær og steg i 1 minut, uden at det tager farve

9
Færdig

Tilsæt grøntsagerne og steg dem møre og fri for væde - ca. 5 minutter

10
Færdig

Tilsæt ris og varm godt igennem, mens du hele tiden sørger for, at risene ikke brænder på

11
Færdig

Smag til med soya, rod godt rundt og pynt med bacon og æg

12
Færdig

Servér rygende varmt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

fiskeburger
forrige
Opskrift: Fiskeburger med fiskefileter
one-pot-gresk-kylling
næste
Opskrift: One pot græsk kylling
fiskeburger
forrige
Opskrift: Fiskeburger med fiskefileter
one-pot-gresk-kylling
næste
Opskrift: One pot græsk kylling

Tilføj Din Kommentar