Opskrift: Indisk rispilaf med kylling – chicken pulao

0 0
Opskrift: Indisk rispilaf med kylling – chicken pulao

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olie
20 g smør
5 nelliker, hele
5 kardemommekapsler
2 kanelstænger
2 tsk. spidskommen, hel
0.5 tsk. sorte peberkorn
2 store løg
5 fed hvidløg
20 g ingefær
1 kg kyllingestykker på ben
2 tsk. korianderfrø, knust
2 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
5.25 dl hønsebouillon
250 g basmatiris
Pynt
Frisk koriander
Limebåde

Ingredienser

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Hele huset dufter som på en bedre indisk restaurant, mens du laver denne vidunderligt krydrede risret med møre kyllingestykker. En rispilaf ser måske ikke ud af noget særligt, men vi lover, at du og dine medspisere går bagover, når I smager resultatet. Servér evt. hjemmebagte butter naan og en raita-salat til.

Læs mere om indisk rispilaf med kylling efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olie
20 g smør
5 nelliker, hele
5 kardemommekapsler
2 kanelstænger
2 tsk. spidskommen, hel
0.5 tsk. sorte peberkorn
2 store løg
5 fed hvidløg
20 g ingefær
1 kg kyllingestykker på ben
2 tsk. korianderfrø, knust
2 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
5.25 dl hønsebouillon
250 g basmatiris
Pynt
Frisk koriander
Limebåde
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt olie og smør over ved middelvarme i din bedste gryde

2
Færdig

Når smørret er bruset af, tilsæt spidskommen, nelliker, sort peber, kanelstænger samt kardemommekapsler, som du lige har givet et gok (så de åbner sig) - steg 1-2 minutter

3
Færdig

Tilsæt løg skåret i tynde skiver - steg mindst 10 minutter, til løgene begynder at blive lysebrune

4
Færdig

Tilsæt finthakket hvidløg og ingefær og steg med 2-3 minutter

5
Færdig

Tilsæt kylling, knuste korianderfrø, chili og salt - få vendt godt rundt i løg og krydderier og lad stege med 5 minutter

6
Færdig

Tilsæt halvdelen af bouillonen, rør godt rundt, læg låg på gryden og småkog 15 minutter

7
Færdig

Tilsæt ris og den resterende bouillon – sørg for, at risene er dækket af bouillon - læg låg på gryden og småkog 20 minutter

8
Færdig

Al væske skal nu være absorberet, og kylling og ris skal være møre - hvis ikke, så giv retten nogle minutter ekstra uden låg, mens du passer på, at risene ikke brænder på

9
Færdig

Servér lun eller varm med et drys friske korianderblade og limebåde

Mere om chicken pulao – indisk rispilaf med kylling

På indisk-engelsk hedder retten chicken pulao – på dansk vil vi nok kalde den rispilaf med kylling. Grunden til, at vi holder fast i det lidt fremmedartede navn, er, at opskriften er lånt hos en meget, meget dygtig indisk-engelsk kok, som igen har den fra sin gamle mor hjemme i Indien.

Som du kan se i ingredienslisten, skal der ingen ’mærkelige’ ting i retten. Mestendels helt almindelige krydderier, ris, løg og kylling som du kan få i et hvilket som helst supermarked. Vi har erstattet ghee med smør og grønne chilier med chiliflager – resten er 100% autentisk.

Men hvis det hele er så almindeligt, hvordan kan retten blive så utroligt eksotisk, spørger du forundret? Godt spørgsmål, ven – og svaret er:

  • Dels skyldes det sammensætningen af de temmelig mange krydderier, ingefær og hvidløg
  • Dels skyldes det fremgangsmåden, hvor de hele krydderier og senere tynde skiver løg ristes i en blanding af smør og olie, så der frigøres en masse rare smagsstoffer

Bare vent! Du kan i den grad glæde dig til duftene og senere smagene, der er fuldkommen som på en bedre indisk restaurant. Chicken pulao er en ret fra øverste hylde, som du med stolthed kan servere for selv dine mest forvænte gæster, der plejer at komme de fine steder.

Apropos kyllingen i retten: Du skal bruge kyllingestykker på ben: Overlår, underlår, hele lår eller en hel kylling klippet i 8-10 stykker.

Retten er ikke så fotogen igen, så det vil klæde den med et generøst drys friske korianderblade og en håndfuld limebåde drysset ud med løs hånd.

Som tilbehør til indisk rispilaf med kylling smager en kurvfuld hjemmebagte butter naan og en skål indisk inspireret raita-salat fantastisk. Og hov – hvad med at drikke en mango lassi til? Der behøver jo ikke altid være alkohol på bordet, når der er fest!

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kogt kylling med asparges og esdragon
forrige
Opskrift: Kogt kylling med asparges og esdragon
Indisk hvidløgskylling – lehsuni murgh
næste
Opskrift: Indisk hvidløgskylling – lehsuni murgh
Kogt kylling med asparges og esdragon
forrige
Opskrift: Kogt kylling med asparges og esdragon
Indisk hvidløgskylling – lehsuni murgh
næste
Opskrift: Indisk hvidløgskylling – lehsuni murgh

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here