Ingredienser
-
4 dl vand
-
1 kg kyllingelår
-
1.2 kg kartofler
-
3 rødløg
-
3 fed hvidløg
-
3 tsk. salt, peber
-
3 tsk. oregano
-
2 tsk. kanel
-
2 kanelstænger
-
800 g tomater
Et par ord om vores opskrift
Efter sigende er det den amerikanske madguru, Martha Stewart, der har opfundet madlavningsteknikken ‘one pot’ (én gryde).
Hun propper simpelt hen alle ingredienser til en pastaret – inklusive pasta – ned i en gryde og koger hele molevitten på én gang. Ikke noget med først at brune kødet eller koge pastaen for sig. Næ nej, alting i én gryde.
Ideen er genial, og ikke bare, fordi det er meget lettere og hurtigere. Der sker nemlig det, at alle de gode sager tager smag af hinanden og koger sammen til en harmonisk helhed.
Se også vores opskrifter på one pot pasta tomat de luxe og one pot indisk linsegryde
Her udnytter vi one pot-teknikken til at koge en græsk gryderet med kylling, kartofler, friske tomater, rødløg, hvidløg – og ikke mindst krydderierne kanel og oregano, der giver retten sin karakteristiske græske smag.
Alle tingene ryger ned i gryden på én gang og småsimrer i 45 minutter, uden at du skal foretage dig noget som helst. Kan det være nemmere?
Som sagt skal hverken kylling eller løg brunes først. Det betyder, at det er unødvendigt at bruge fedtstof – og bum, så er din græske kylling forvandlet til ægte slankemad, som smager helt fantastisk.
Skal det være ekstra græsk, serverer du en god tzatziki til – og hiver proppen af en flaske iskold retsina. Yamas!
Ingredienser
4 dl vand | |
1 kg kyllingelår | |
1.2 kg kartofler | |
3 rødløg | |
3 fed hvidløg | |
3 tsk. salt, peber | |
3 tsk. oregano | |
2 tsk. kanel | |
2 kanelstænger | |
800 g tomater |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kartofler i mundrette stykker – skær rødløg i tynde både – skær hvidløg i tynde skiver - blend tomaterne hurtigt |
2
Færdig
|
Anbring alle ingredienser i din bedste gryde i nævnte rækkefølge, så du slutter af med at hælde de blendede tomater over resten |
3
Færdig
|
Læg låg på gryden og bring i kog |
4
Færdig
|
Skru ned for blusset og lad småsimre i 45 minutter - uden at røre i gryden |
2 Comments Skjul kommentarer
Hvad spiser man retten med?
Kære Josefine
Undskyld det alt for sene svar – vores spam-filter driller. Der er jo masser af kartofler, løg og tomater i retten – men du kan sagtens supplere med brød til at duppe den gode sovs op med. Desuden tzatziki, som skrevet står.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist