Opskrift: One pot græsk kylling
med kartofler og friske tomater

0 0
Opskrift: One pot græsk kylling

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 dl vand
1 kg kyllingelår
1.2 kg kartofler
3 rødløg
3 fed hvidløg
3 tsk. salt, peber
3 tsk. oregano
2 tsk. kanel
2 kanelstænger
800 g tomater

En nem og fedtfattig gryderet fuld af skønne smage

Tilhører:
  • Slankemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Efter sigende er det den amerikanske madguru, Martha Stewart, der har opfundet madlavningsteknikken ‘one pot’ (én gryde).

Hun propper simpelt hen alle ingredienser til en pastaret – inklusive pasta – ned i en gryde og koger hele molevitten på én gang. Ikke noget med først at brune kødet eller koge pastaen for sig. Næ nej, alting i én gryde.

Ideen er genial, og ikke bare, fordi det er meget lettere og hurtigere. Der sker nemlig det, at alle de gode sager tager smag af hinanden og koger sammen til en harmonisk helhed.

Se også vores opskrifter på one pot pasta tomat de luxe og one pot indisk linsegryde

Her udnytter vi one pot-teknikken til at koge en græsk gryderet med kylling, kartofler, friske tomater, rødløg, hvidløg – og ikke mindst krydderierne kanel og oregano, der giver retten sin karakteristiske græske smag.

Alle tingene ryger ned i gryden på én gang og småsimrer i 45 minutter, uden at du skal foretage dig noget som helst. Kan det være nemmere?

Som sagt skal hverken kylling eller løg brunes først. Det betyder, at det er unødvendigt at bruge fedtstof – og bum, så er din græske kylling forvandlet til ægte slankemad, som smager helt fantastisk.

Skal det være ekstra græsk, serverer du en god tzatziki til – og hiver proppen af en flaske iskold retsina. Yamas!

Ingredienser

Antal personer:
4 dl vand
1 kg kyllingelår
1.2 kg kartofler
3 rødløg
3 fed hvidløg
3 tsk. salt, peber
3 tsk. oregano
2 tsk. kanel
2 kanelstænger
800 g tomater
5 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartofler i mundrette stykker – skær rødløg i tynde både – skær hvidløg i tynde skiver - blend tomaterne hurtigt

2
Færdig

Anbring alle ingredienser i din bedste gryde i nævnte rækkefølge, så du slutter af med at hælde de blendede tomater over resten

3
Færdig

Læg låg på gryden og bring i kog

4
Færdig

Skru ned for blusset og lad småsimre i 45 minutter - uden at røre i gryden

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

engelske-stegte-ris
forrige
Opskrift: Stegte ris på engelsk
raasyltet-appelsinmarmelade
næste
Opskrift: Råsyltet appelsinmarmelade på 15 minutter
engelske-stegte-ris
forrige
Opskrift: Stegte ris på engelsk
raasyltet-appelsinmarmelade
næste
Opskrift: Råsyltet appelsinmarmelade på 15 minutter

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Josefine

Undskyld det alt for sene svar – vores spam-filter driller. Der er jo masser af kartofler, løg og tomater i retten – men du kan sagtens supplere med brød til at duppe den gode sovs op med. Desuden tzatziki, som skrevet står.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar