Ingredienser
-
Kogevand
-
1.2 l vand
-
3 laurbærblade
-
3 tsk. salt
-
Kødboller
-
400 g hakket oksekød (4-7%)
-
1 æg
-
1 løg, revet
-
3 spsk. havregryn
-
1 tsk. salt, peber
-
0.5 tsk. allehånde
-
Suppefyld
-
1 blomkål
-
1 stor bagekartoffel
-
1 porre
-
1 løg
-
1 bdt. dild
Et par ord om vores opskrift
På en kølig aften i vinterhalvåret, hvad er da skønnere end en portion cremet blomkålssuppe?
På Spicy Twist har vi i forvejen to opskrifter på blomkålssuppe, begge med bacon – den ene med jordskokker og 38% cremefraiche, den anden med en opbagning baseret på smør.
Mange andre opskrifter opererer med piskefløde i blomkålssuppen – og så indser man straks problemet: Bacon, smør, cremefraiche og piskefløde er fede sager, der sætter sig både i kranspulsårerne (kolesterol) og på sidedellerne. Ups.
I denne ultrasunde version af blomkålssuppe består jævningen af revet kartoffel – og det øvrige fyld er løg og porre. Foruden blomkål er den vigtigste smagsgiver finthakket dild, og det smager aldeles pragtfuldt.
Hvis du vælger at stoppe ved denne grøntsagsbaserede blomkålssuppe, som jo både er vegansk og ren slankemad, kan du overveje at berige kogevandet med grøntsagsbouillon (evt. hjemmelavet vegansk grøntsagsbouillon) for at give suppen en dybere, mere umamiagtig smag.
Vi valgte at starte med at lave nogle dejlige kødboller af magert oksekød, og kogevandet herfra kogte vi bagefter grøntsagerne i. Det gav den samme fornemmelse af umami i suppen, og samtidig mætter retten i længere tid på grund af kødet.
Sund blomkålssuppe, der smager herligt og mætter dejligt. Mit hjerte, hvad mere kan du ønske dig?
Ingredienser
Kogevand |
|
1.2 l vand | |
3 laurbærblade | |
3 tsk. salt | |
Kødboller |
|
400 g hakket oksekød (4-7%) | |
1 æg | |
1 løg, revet | |
3 spsk. havregryn | |
1 tsk. salt, peber | |
0.5 tsk. allehånde | |
Suppefyld |
|
1 blomkål | |
1 stor bagekartoffel | |
1 porre | |
1 løg | |
1 bdt. dild |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt kogevandet over under låg, så vandet når at tage smag af laurbærbladene |
2
Færdig
|
Rør farsen til kødboller sammen |
3
Færdig
|
Brug en stor teske og fingrene til at forme kødboller, som du plumper ned i det sagte kogende vand |
4
Færdig
|
Når bollerne kommer op til overfladen, lader du dem lige koge et par minutter mere, og så fisker du dem op af vandet med en hulske |
5
Færdig
|
Snit blomkål i mindre stykker, riv bagekartoffel, skær løg og porre i tynde skiver |
6
Færdig
|
Kog grøntsagerne 10 minutter under låg i kogevandet fra kødbollerne |
7
Færdig
|
Brug en stavblender eller foodprocessor til at blende suppen, til den er tyk og cremet |
8
Færdig
|
Rør den finthakkede dild i suppen |
9
Færdig
|
Servér blomkålssuppen rygende varm med kødboller i grams |