Opskrift: Sund blomkålssuppe med dild og kødboller

0 0
Opskrift: Sund blomkålssuppe med dild og kødboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kogevand
1.2 l vand
3 laurbærblade
3 tsk. salt
Kødboller
400 g hakket oksekød (4-7%)
1 æg
1 løg, revet
3 spsk. havregryn
1 tsk. salt, peber
0.5 tsk. allehånde
Suppefyld
1 blomkål
1 stor bagekartoffel
1 porre
1 løg
1 bdt. dild

Tyk og cremet blomkålssuppe som slankemad

Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Kogevand

  • Kødboller

  • Suppefyld

Et par ord om vores opskrift

Del

På en kølig aften i vinterhalvåret, hvad er da skønnere end en portion cremet blomkålssuppe?

På Spicy Twist har vi i forvejen to opskrifter på blomkålssuppe, begge med bacon – den ene med jordskokker og 38% cremefraiche, den anden med en opbagning baseret på smør.

Mange andre opskrifter opererer med piskefløde i blomkålssuppen – og så indser man straks problemet: Bacon, smør, cremefraiche og piskefløde er fede sager, der sætter sig både i kranspulsårerne (kolesterol) og på sidedellerne. Ups.

I denne ultrasunde version af blomkålssuppe består jævningen af revet kartoffel – og det øvrige fyld er løg og porre. Foruden blomkål er den vigtigste smagsgiver finthakket dild, og det smager aldeles pragtfuldt.

Hvis du vælger at stoppe ved denne grøntsagsbaserede blomkålssuppe, som jo både er vegansk og ren slankemad, kan du overveje at berige kogevandet med grøntsagsbouillon (evt. hjemmelavet vegansk grøntsagsbouillon) for at give suppen en dybere, mere umamiagtig smag.

Vi valgte at starte med at lave nogle dejlige kødboller af magert oksekød, og kogevandet herfra kogte vi bagefter grøntsagerne i. Det gav den samme fornemmelse af umami i suppen, og samtidig mætter retten i længere tid på grund af kødet.

Sund blomkålssuppe, der smager herligt og mætter dejligt. Mit hjerte, hvad mere kan du ønske dig?

Ingredienser

Antal personer:
Kogevand
1.2 l vand
3 laurbærblade
3 tsk. salt
Kødboller
400 g hakket oksekød (4-7%)
1 æg
1 løg, revet
3 spsk. havregryn
1 tsk. salt, peber
0.5 tsk. allehånde
Suppefyld
1 blomkål
1 stor bagekartoffel
1 porre
1 løg
1 bdt. dild

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt kogevandet over under låg, så vandet når at tage smag af laurbærbladene

2
Færdig

Rør farsen til kødboller sammen

3
Færdig

Brug en stor teske og fingrene til at forme kødboller, som du plumper ned i det sagte kogende vand

4
Færdig

Når bollerne kommer op til overfladen, lader du dem lige koge et par minutter mere, og så fisker du dem op af vandet med en hulske

5
Færdig

Snit blomkål i mindre stykker, riv bagekartoffel, skær løg og porre i tynde skiver

6
Færdig

Kog grøntsagerne 10 minutter under låg i kogevandet fra kødbollerne

7
Færdig

Brug en stavblender eller foodprocessor til at blende suppen, til den er tyk og cremet

8
Færdig

Rør den finthakkede dild i suppen

9
Færdig

Servér blomkålssuppen rygende varm med kødboller i grams

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Panini-Tunacado-a-la-Joe-The-Juice
forrige
Opskrift: Hjemmelavet Panini Tunacado à la Joe & The Juice
Okazu-med-hakket-oksekoed-og-groenne-boenner
næste
Opskrift: Japansk okazu med hakket oksekød og grønne bønner
Panini-Tunacado-a-la-Joe-The-Juice
forrige
Opskrift: Hjemmelavet Panini Tunacado à la Joe & The Juice
Okazu-med-hakket-oksekoed-og-groenne-boenner
næste
Opskrift: Japansk okazu med hakket oksekød og grønne bønner

Tilføj Din Kommentar