Ingredienser
-
400 g grønne bønner
-
500 g hakket oksekød
-
3 spsk. olie
-
4 spsk. soya
-
1.5 spsk. riseddike
-
1 tsk. sukker
-
3 bananløg
-
20 g frisk ingefær
-
2 fed hvidløg
Et par ord om vores opskrift
På japansk betyder okazu en ret, der serveres til ris. Som du ved, kan man spise alt muligt til ris, så okazu kan være naturligvis være alverdens forskellige retter.
En af de populære okazu er hakket oksekød med grønne bønner. Denne milde, venlige ret findes i et utal af afskygninger.
Hakket kød med grønne bønner er lige så let og hurtigt at lave, som det lyder. Bønnerne koges møre i letsaltet vand – det tager højst 5 minutter. Det hakkede oksekød steges på en pande ved høj varme, til det er godt ristet og helt smuldret – det tager også ca. 5 minutter.
Endelig blandes hakket kød og grønne bønner på panden sammen med soya, en smule riseddike (eller anden mild eddike), sukker samt skiver af bananløg, revet ingefær og hvidløg. Alting varmes igennem 2 minutter, og så er den nemme, skønne okazu klar.
Hertil serveres som sagt ris. Du kan læse om den perfekte tilberedning af ris her.
Læs også vores opskrift på grillet japansk aubergine med forårsløg, ingefær og soya.
Ingredienser
400 g grønne bønner | |
500 g hakket oksekød | |
3 spsk. olie | |
4 spsk. soya | |
1.5 spsk. riseddike | |
1 tsk. sukker | |
3 bananløg | |
20 g frisk ingefær | |
2 fed hvidløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede bønner i 2-3 stykker og kog ca. 5 minutter i letsaltet vand |
2
Færdig
|
Smag på bønnerne undervejs – de skal have lidt bid uden at være hårde - og skyl straks bagefter i koldt vand |
3
Færdig
|
Steg det hakkede oksekød i olie, til det er helt smuldret og godt ristet - det skal foregå ved ret høj varme og tager godt 5 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser (bananløg i skiver, ingefær og hvidløg fintrevet) inklusive bønnerne |
5
Færdig
|
Varm godt igennem - max. 2 minutter |
6
Færdig
|
Servér rygende varmt med ris |