Opskrift: Japansk okazu med hakket oksekød og grønne bønner

0 0
Opskrift: Japansk okazu med hakket oksekød og grønne bønner

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g grønne bønner
500 g hakket oksekød
3 spsk. olie
4 spsk. soya
1.5 spsk. riseddike
1 tsk. sukker
3 bananløg
20 g frisk ingefær
2 fed hvidløg

Hurtig aftensmad med fantastisk smag

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

På japansk betyder okazu en ret, der serveres til ris. Som du ved, kan man spise alt muligt til ris, så okazu kan være naturligvis være alverdens forskellige retter.

En af de populære okazu er hakket oksekød med grønne bønner. Denne milde, venlige ret findes i et utal af afskygninger.

Hakket kød med grønne bønner er lige så let og hurtigt at lave, som det lyder. Bønnerne koges møre i letsaltet vand – det tager højst 5 minutter. Det hakkede oksekød steges på en pande ved høj varme, til det er godt ristet og helt smuldret – det tager også ca. 5 minutter.

Endelig blandes hakket kød og grønne bønner på panden sammen med soya, en smule riseddike (eller anden mild eddike), sukker samt skiver af bananløg, revet ingefær og hvidløg. Alting varmes igennem 2 minutter, og så er den nemme, skønne okazu klar.

Hertil serveres som sagt ris. Du kan læse om den perfekte tilberedning af ris her.

Læs også vores opskrift på grillet japansk aubergine med forårsløg, ingefær og soya.

Ingredienser

Antal personer:
400 g grønne bønner
500 g hakket oksekød
3 spsk. olie
4 spsk. soya
1.5 spsk. riseddike
1 tsk. sukker
3 bananløg
20 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
3 fra 24 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær de rensede bønner i 2-3 stykker og kog ca. 5 minutter i letsaltet vand

2
Færdig

Smag på bønnerne undervejs – de skal have lidt bid uden at være hårde - og skyl straks bagefter i koldt vand

3
Færdig

Steg det hakkede oksekød i olie, til det er helt smuldret og godt ristet - det skal foregå ved ret høj varme og tager godt 5 minutter

4
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser (bananløg i skiver, ingefær og hvidløg fintrevet) inklusive bønnerne

5
Færdig

Varm godt igennem - max. 2 minutter

6
Færdig

Servér rygende varmt med ris

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Blomkaalsuppe-med-dild-og-koedboller
forrige
Opskrift: Sund blomkålssuppe med dild og kødboller
Groenkaalspandekager-med-kartoffelfyld-og-hvidloegsrejer
næste
Opskrift: 10 grønkålspandekager med kartoffelfyld og hvidløgsrejer
Blomkaalsuppe-med-dild-og-koedboller
forrige
Opskrift: Sund blomkålssuppe med dild og kødboller
Groenkaalspandekager-med-kartoffelfyld-og-hvidloegsrejer
næste
Opskrift: 10 grønkålspandekager med kartoffelfyld og hvidløgsrejer

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here