Ingredienser
-
Ramen-æg (tamago)
-
4 æg
-
0.75 dl soya
-
2 spsk. riseddike
-
1.5 tsk. brun farin
-
Marineret kyllingebryst
-
2 store kyllingebryster
-
1.5 dl soya
-
2.5 dl riseddike
-
2.5 tsk. brun farin
-
Grundsuppe
-
1 kylling eller 1 kg kyllingelår
-
Vand
-
2 spsk. riseddike
-
1 spsk. salt
-
1 tsk. brun farin
-
30 g ingefær
-
3 fed hvidløg
-
1 gulerod
-
1 løg
-
Topping
-
Halve ramen-æg
-
Marineret kyllingebryst i skiver
-
Top af forårsløg
-
Champignon i skiver
-
Chiliflager
-
Desuden
-
Ramen-nudler
Et par ord om vores opskrift
Ramen betyder nudler på japansk – så enkelt er det. Men de bløde nudler spises som regel med en lækker suppe, fintsnittede grøntsager, svampe, smilende æg og en eller anden form for kød (kylling, gris) eller tofu.
Ramen bliver dermed en fuldkommen ret, der tilfredsstiller vores behov for både venlige smage, en rar mæthed og noget smukt at kigge på.
Ramen-restauranter har bredt sig fra Den Opgående Sols Rige til resten af verden, hvor kvinder og mænd, unge og gamle mæsker sig i den smagfulde, sunde og magre nudelsuppe.
Hjemme i Japan er ramen ikke mindst et hit blandt mænd, der har været ude at drikke. Før de begiver sig hjem til sivmåtter og papirvægge, smutter de forbi en ramen-biks og skynder sig at slubre en skålfuld nudelsuppe med det hele.
Ramen – eller snarere suppen, der er salt og en smule sød – siges både at kunne forebygge og kurere fuldesyge. Hvem talte om tømmermændsmad?
Den nemmeste opskrift på ramen vil være at opløse nogle bouillonterninger i varmt vand og blande med ingefær, hvidløg, soya og lidt sukker. Nudlerne koges ved siden af og anbringes i suppen med lidt fintsnittet grønt, et smilende æg og nogle skiver stegt kød på toppen. Denne udgave behøver ikke at tage mere end 20 minutter at lave.
Men det er klart, at du kan få en langt lækrere og meget mere autentisk skål ramen ved at gøre lidt mere ud af det. Vi viser dig her, hvordan du selv laver:
- En grundsuppe med masser af smag. Suppen koges på kylling (en hel kylling eller 1 kg lår), ingefær, hvidløg, gulerod og løg – det tager 40 minutter.
- Ramen-æg (tamago) – smilende æg, der er marineret et par timer eller mere i soya. Disse æg er vanvittigt lækre og gør efter vores mening en kæmpeforskel.
- Soyamarineret kyllingebryst, som skal trække et par timer eller mere og steges 10 minutter på en hed pande.
- Ramen-tare, som er en hurtig, lille sovs, der blandes med grundsuppen i spiseskålen for at fuldende smagen og give umami. Vi bruger bare marinaden fra æggene.
Ramen-nudlerne koges for sig selv og placeres i den skoldhede suppe, hvorefter der toppes op med smilende æg, skiveskåret kød og lidt grønt.
Grøntsagerne kan for eksempel være svampe (gerne shiitake) og top af forårsløg, men bønnespirer, radise, revet gulerod og andet sprødt grønt kan også sagtens gå an.
Skal det være ægte japansk, spiser du nudler og de faste bestanddele med pinde og smasker, når du skovler suppen i dig. Desuden smager en iskold Sapporo-øl og et bæger sake jo altid godt til japansk mad.
Konichiwa Anjin-San.
Ingredienser
Ramen-æg (tamago) |
|
4 æg | |
0.75 dl soya | |
2 spsk. riseddike | |
1.5 tsk. brun farin | |
Marineret kyllingebryst |
|
2 store kyllingebryster | |
1.5 dl soya | |
2.5 dl riseddike | |
2.5 tsk. brun farin | |
Grundsuppe |
|
1 kylling eller 1 kg kyllingelår | |
Vand | |
2 spsk. riseddike | |
1 spsk. salt | |
1 tsk. brun farin | |
30 g ingefær | |
3 fed hvidløg | |
1 gulerod | |
1 løg | |
Topping |
|
Halve ramen-æg | |
Marineret kyllingebryst i skiver | |
Top af forårsløg | |
Champignon i skiver | |
Chiliflager | |
Desuden |
|
Ramen-nudler |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at marinere æg og kyllingebryst, da begge dele skal trække mindst 2 timer - gerne op til 1 døgn, hvis du er ude i god tid |
2
Færdig
|
Læg æggene i koldt vand, bring hurtigt i kog og småkog 6 minutter - overfør straks æggene til koldt vand, så kogningen stopper |
3
Færdig
|
Pil forsigtigt de afkølede æg og anbring i en frysepose med de øvrige ingredienser - lad marinere så længe som muligt (husk at du skal bruge denne marinade senere som ramen-tare) |
4
Færdig
|
Anbring kyllingebrysterne i en frysepose med de øvrige ingredienser - lad marinere så længe som muligt |
5
Færdig
|
Grundsuppe: Rens og partér kyllingen - bring i kog i vand, der lige dækker - skum suppen - tilsæt de øvrige ingredienser (ingefær, hvidløg, gulerod og løg i skiver) og småkog 40 minutter under låg - si suppen og gem kyllingen til en anden dag |
6
Færdig
|
De sidste forberedelserSnit champignon og top af forårsløg fint |
7
Færdig
|
Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en hed pande - 5 minutter på hver side |
8
Færdig
|
Halvér æggene, gem marinaden |
9
Færdig
|
Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken |
10
Færdig
|
ServeringHæld 2 spsk. marinade fra æggene i bunden af hver serveringsskål og hæld skoldhed suppe oveni |
11
Færdig
|
Anbring nudlerne i suppen |
12
Færdig
|
Anbring grupper med skiveskåret kyllingebryst, halve æg og snittede grøntsager rundt omkring oven på nudlerne |
13
Færdig
|
Drys evt. med chiliflager |
14
Færdig
|
Servér straks |