Ingredienser
-
400 g kulmulefilet med skind
-
Salt, peber
-
2 spsk. olivenolie
-
50 g smør
-
2 spsk. persille og esdragon
-
1 spsk. citronsaft
Et par ord om vores opskrift
Kulmule er en aldeles vidunderlig fisk, som bare har navnet imod sig. På engelsk hedder den hake, og det lyder lissom lidt finere.
Derfor: Køb nogle kulemulefileter med skind, steg kort på panden og glæd dig til den milde, venlige smag, der er i familie med torsk, kuller og lyssej (i en snæver vending kan du bruge disse fisk i stedet for den rare kulmule).
Opskriften kræver en sliplet-pande, for fisken har en tendens til ikke at slippe let trods fedtstof. Men prøv alligevel, for det smager dælme godt.
Ideen er at stege fisken på skindsiden i en anelse olie, så skindet bliver sprødt og kan spises. Fiskesvær kan vi jo kalde det. Vend herefter fiskestykkerne forsigtigt og giv dem 2 minutter på kødsiden. Så er fisken klar. Nu smelter du en klat smør på panden, tilsætter citronsaft og et par spiseskefulde persille og esdragon, som du øser over den fine, hvide fisk. Mums!
Som tilbehør til den stegte kulmule foreslår vi små pillekartofler samt dampet aspargesbroccoli og gulerodsstave. Kartoflerne skal koge ca. 10 minutter; de sidste 5 minutter lægger du de andre grøntsager ned oven på kartoflerne og damper med.
Nem, hurtig og sund aftensmad, der oven i købet smager vidunderligt. What’s not 2 like?
Ingredienser
400 g kulmulefilet med skind | |
Salt, peber | |
2 spsk. olivenolie | |
50 g smør | |
2 spsk. persille og esdragon | |
1 spsk. citronsaft |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag fisken ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning, skær i passende stykker og krydr med salt og peber |
2
Færdig
|
Varm en sliplet-pande godt op ved ret høj varme, fordel olien og anbring fisken med skindsiden nedad |
3
Færdig
|
Steg fisken 3-4 minutter på skindsiden, vend forsigtigt og steg 2 minutter på kødsiden - måske lidt mere, hvis det er meget tykke fileter |
4
Færdig
|
Placér fisken på opvarmede tallerkener |
5
Færdig
|
Smelt hurtigt smørret på panden, tilsæt finthakkede krydderurter og citronsaft og varm igennem nogle få sekunder |
6
Færdig
|
Øs det varme kryddersmør over fisken og servér straks |