Opskrift: Skindstegt kulmule med smør og krydderurter

0 0
Opskrift: Skindstegt kulmule med smør og krydderurter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g kulmulefilet med skind
Salt, peber
2 spsk. olivenolie
50 g smør
2 spsk. persille og esdragon
1 spsk. citronsaft

Smeltet smør og friske urter klæder den venlige fisk

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kulmule er en aldeles vidunderlig fisk, som bare har navnet imod sig. På engelsk hedder den hake, og det lyder lissom lidt finere.

Derfor: Køb nogle kulemulefileter med skind, steg kort på panden og glæd dig til den milde, venlige smag, der er i familie med torsk, kuller og lyssej (i en snæver vending kan du bruge disse fisk i stedet for den rare kulmule).

Opskriften kræver en sliplet-pande, for fisken har en tendens til ikke at slippe let trods fedtstof. Men prøv alligevel, for det smager dælme godt.

Ideen er at stege fisken på skindsiden i en anelse olie, så skindet bliver sprødt og kan spises. Fiskesvær kan vi jo kalde det. Vend herefter fiskestykkerne forsigtigt og giv dem 2 minutter på kødsiden. Så er fisken klar. Nu smelter du en klat smør på panden, tilsætter citronsaft og et par spiseskefulde persille og esdragon, som du øser over den fine, hvide fisk. Mums!

Som tilbehør til den stegte kulmule foreslår vi små pillekartofler samt dampet aspargesbroccoli og gulerodsstave. Kartoflerne skal koge ca. 10 minutter; de sidste 5 minutter lægger du de andre grøntsager ned oven på kartoflerne og damper med.

Nem, hurtig og sund aftensmad, der oven i købet smager vidunderligt. What’s not 2 like?

Ingredienser

Antal personer:
400 g kulmulefilet med skind
Salt, peber
2 spsk. olivenolie
50 g smør
2 spsk. persille og esdragon
1 spsk. citronsaft
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Tag fisken ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning, skær i passende stykker og krydr med salt og peber

2
Færdig

Varm en sliplet-pande godt op ved ret høj varme, fordel olien og anbring fisken med skindsiden nedad

3
Færdig

Steg fisken 3-4 minutter på skindsiden, vend forsigtigt og steg 2 minutter på kødsiden - måske lidt mere, hvis det er meget tykke fileter

4
Færdig

Placér fisken på opvarmede tallerkener

5
Færdig

Smelt hurtigt smørret på panden, tilsæt finthakkede krydderurter og citronsaft og varm igennem nogle få sekunder

6
Færdig

Øs det varme kryddersmør over fisken og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Vegetarisk-fennikel-squash-suppe
forrige
Opskrift: Vegetarisk fennikel/squash-suppe med hvidløgscreme
Japansk-ramen-suppe-med-kylling-og-aeg
næste
Opskrift: Ægte japansk ramen suppe med kylling og æg
Vegetarisk-fennikel-squash-suppe
forrige
Opskrift: Vegetarisk fennikel/squash-suppe med hvidløgscreme
Japansk-ramen-suppe-med-kylling-og-aeg
næste
Opskrift: Ægte japansk ramen suppe med kylling og æg

Tilføj Din Kommentar