• Forside
  • Dip
  • Opskrift: Ajvar – kroatisk peberfrugt-dip

Opskrift: Ajvar – kroatisk peberfrugt-dip
med aubergine og hvidløg

0 0
Opskrift: Ajvar – kroatisk peberfrugt-dip

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
5 peberfrugter (røde og gule)
1 aubergine
3 fed hvidløg, knust
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 spsk. timian
1 tsk. paprika
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

En vanedannende og vildt sund dip, alle vil elske

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Ajvar kommer af det tyrkiske havyar, som faktisk er det samme ord som kaviar.

Det fortælles, at da man i 1890’erne i den serbiske hovedstad Beograd løb tør for ægte kaviar, fremstillede man denne røde ‘kaviar’ som erstatning. Kunderne må være blevet noget overraskede, for de salte fiskeæg og den søde peberfrugt-dip har absolut intet til fælles. Og så brokker folk sig over vildledende markedsføring i dag…

Som sagt er ajvar en peberfrugt-dip, og den spises i forskellige variationer over meget af Balkan-halvøen.

Spicy Twist stiftede bekendtskab med ajvar i den pragtfulde kroatiske havneby Split. Vi havde bestilt et fadfuld cevapcici – kroatisk kebab – og de aflange, let krydrede frikadeller havde følgeskab af en fuldstændigt vanedannende rød dip. Ajvar.

I sin oprindelige form består ajvar primært af moste, grillede peberfrugter, der først er befriet for skindet. Det var en smart måde at konservere høsten af peberfrugter, så man havde sommergrøntsager hele vinterhalvåret.

I dag er de søde peberfrugter ofte blendet med aubergine og forskellige krydderier samt eddike. Det smager helt forrygende og er vildt sundt, fuldkommen vegetarisk/vegansk.

Ajvar kan spises til alt: Som snack til rå grøntsager, chips eller salte crackers og som tilbehør til alle slags stegt kød, fisk og/eller grøntsager. Eller bare med en ske, når du er lækkersulten. Servér ajvar lun eller ved stuetemperatur, aldrig køleskabskold,

Ingredienser

Antal personer:
5 peberfrugter (røde og gule)
1 aubergine
3 fed hvidløg, knust
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 spsk. timian
1 tsk. paprika
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
3 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Fjern stilk og kerner fra peberfrugterne og skær i kvarte

2
Færdig

Fjern stilk fra auberginen og flæk på langs

3
Færdig

Anbring grøntsagerne med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir

4
Færdig

Bag 30 minutter i 225 grader varm ovn

5
Færdig

Hæld peberfrugterne i en frysepose og luk til - efter 5 minutter kan skindet let pilles af

6
Færdig

Skrab kødet ud af auberginen og smid skindet ud

7
Færdig

Kør alle ingredienser lynhurtigt på foodprocessoren - til en grov mos

8
Færdig

Servér lun eller ved stuetemperatur

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pasta Fennikel Laks
forrige
Opskrift: Pasta Fennikel Laks
Opskrifter: Vindolmer - dolma - dolmades
næste
Opskrifter: Vindolmer – dolma – dolmades
Opskrift: Pasta Fennikel Laks
forrige
Opskrift: Pasta Fennikel Laks
Opskrifter: Vindolmer - dolma - dolmades
næste
Opskrifter: Vindolmer – dolma – dolmades

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here