Opskrift: Pasta Fennikel Laks

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stor fennikel, grofthakket
2 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, grofthakket
3 spsk. olivenolie
2 dl vand
1.5 tsk. salt
4 spsk. cremefraiche
250 g pasta, tør vægt
125 g varmrøget laks

Opskrift: Pasta Fennikel Laks

med lidt cremefraiche

Cremet pastaret med usædvanlige ingredienser, der matcher vildt godt

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Fennikel er en fantastisk grøntsag, som danskerne spiser alt for lidt af. Når fennikel er rå og sprød, har den en frisk, let lakridsagtig smag. Prøv den fx i denne frække salat med fennikel og æble.

Giver du fennikel varme, forandrer den fuldstændigt karakter. Pludselig bliver den førhen så sprøde grøntsag helt blød og smager hen i retning af kostbare artiskokhjerter. Du kan enten bage fennikel i ovnen med lidt smør eller koge den for at opnå denne luksuriøse effekt.

I denne pastaret koger vi fennikel med løg, hvidløg, salt og peber og tilsætter til sidst lidt cremefraiche, før vi blender den. Resultatet er en ustyrligt lækker fennikelcreme, som man bare har lyst til at spise med ske.

Herefter er det let. Vend færdigkogte pastaer i cremen og servér med et drys varmrøget laks og et drys af den hakkede fennikeltop. Du kan have retten færdig på en halv time, selv om den smager mere i retning af tidskrævende og avanceret kogekunst.

Den varmrøgede laks behøver ikke være af ekstraordinær fin kvalitet. Netto har en udmærket version, der er til at betale.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Steg grøntsagerne i olien, til de bliver blanke - gem fennikeltoppen til pynt

2
Færdig

Kog herefter 20 minutter under låg med vand og salt

3
Færdig

Tilsæt cremefraiche og blend til en ensartet creme

4
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken og bland med fennikelcremen

5
Færdig

Varm godt igennem

6
Færdig

Servér med den smuldrede laks og hakket fennikeltop

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Hjemmelavet Nutella på 15 minutter
forrige
Opskrift: Hjemmelavet Nutella på 15 minutter
Opskrift: Ajvar - kroatisk peberfrugt-dip
næste
Opskrift: Ajvar – kroatisk peberfrugt-dip
Opskrift: Hjemmelavet Nutella på 15 minutter
forrige
Opskrift: Hjemmelavet Nutella på 15 minutter
Opskrift: Ajvar - kroatisk peberfrugt-dip
næste
Opskrift: Ajvar – kroatisk peberfrugt-dip

Tilføj Din Kommentar