Ingredienser
-
40 g frisk ingefær
-
0.5 citron
-
6 dl vand
-
2 tsk. honning
Et par ord om vores opskrift
Der er mange gode grunde til at snuppe en kop hjemmelavet ingefær-te i ny og næ.
For det første smager ingefær-te godt, især når du som i denne opskrift koger ingefæren med citron og honning. Smagen er krydret, let bitter, syrligt-sød og ikke voldsomt stærk. Ja, det minder til forveksling om et mildt, varmt ingefær shot med citron.
Den anden gode grund til at satse på ingefær-te er naturligvis, at ingefær er så ufatteligt sundt, som det vitterlig er. Ingefær regnes faktisk i den fornemme kategori superfoods.
Ingefær har en udpræget antiinflammatorisk virkning og bekæmper dermed betændelsestilstande i kroppen. Ingefær styrker immunforsvaret, dvs. kroppens evne til at forsvare sig mod sygdomme. Det er derfor, at så mange mennesker drikker ingefær shots i vinterhalvåret – de kradse, små mundfulde hjælper med at holde forkølelser og influenza fra døren. Endelig menes ingefær at være effektivt mod kvalme, mavesår, astma, fedtlever, tarmkræft, gigt – og overvægt! (kilde).
Med ingefærens mange gode egenskaber og C-vitaminerne fra citronen vil en daglig kop ingefær-te fungere som en slags hjemmelavede vitaminpiller.
Lev vel!
Ingredienser
40 g frisk ingefær | |
0.5 citron | |
6 dl vand | |
2 tsk. honning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skyl ingefærknolden - du behøver ikke skrælle den |
2
Færdig
|
Skær ingefær og citron i tynde skiver |
3
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i en gryde |
4
Færdig
|
Kog 15 minutter ved svag varme under låg |
5
Færdig
|
Servér varm eller kold efter behov |