Ingredienser
-
Bagt græskar og kikærter
-
1 hokkaido græskar
-
400 g kogte kikærter
-
4 spsk. olivenolie
-
3 spsk. citronsaft
-
2 spsk. soya
-
2 tsk. fennikelfrø, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. honning
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Grønkålssalat
-
150 g grønkål
-
2 æbler
-
1 rødløg
-
50 g valnødder
-
Ingefærdressing
-
0.5 dl soya
-
0.5 dl olie
-
1 lime, saften
-
20 g ingefær, revet
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 spsk. honning
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Se lige på billedet af grønkålssalaten med æbler og græskar igen… Utroligt nok smager den mindst lige så godt, som den ser ud. Den er vildt sund, og så er den naturligvis både vegetarisk og vegansk. Alle kan være med her.
Der er tale om en madsalat; altså en salat, der gør det ud for et helt måltid. Græskar (hokkaido) og kikærter mætter som kød og kartofler, og grønkål, æbler, løg og valnødder giver maven masser af kostfibre at arbejde med.
Med ingefær i dressingen taler vi virkelig Sundhed med stort S. Både ingefær og grønkål er noget af det bedste, du kan fylde i kroppen. Masser af vitaminer, antiinflammatorisk virkning og i tilgift styrkende for hjernens funktioner (kilde).
Hverken grønkål, græskar eller kikærter smager af noget særligt. Derfor er græskar og kikærter bagt 20 minutter med masser af krydderier, og dressingen på den færdige salat omfatter ingefær, hvidløg, soya og honning. Så du kan være helt rolig: Der er masser af kapow for dine smagsløg i salaten.
Der skal 400 g kogte kikærter i denne salat. 2 dåser kikærter indeholder 480 g (drænet vægt), men du kan jo også koge dem selv; det gør vi. Det er billigere, bedre og meget mere bæredygtigt.
200 g tørrede kikærter svarer til ca. 400 g kogte kikærter. Du skal udbløde kikærterne mindst 8 timer i masser af vand, og så svulmer de op til dobbelt størrelse. Kassér vandet, hæld frisk vand samt 2 tsk. salt og et par laurbærblade over de udblødte kikærter og kog dem 40 minutter. Lad dem gerne stå og trække i udblødningsvandet bagefter.
Ingredienser
Bagt græskar og kikærter |
|
1 hokkaido græskar | |
400 g kogte kikærter | |
4 spsk. olivenolie | |
3 spsk. citronsaft | |
2 spsk. soya | |
2 tsk. fennikelfrø, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. honning | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Grønkålssalat |
|
150 g grønkål | |
2 æbler | |
1 rødløg | |
50 g valnødder | |
Ingefærdressing |
|
0.5 dl soya | |
0.5 dl olie | |
1 lime, saften | |
20 g ingefær, revet | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 spsk. honning | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl græskarret, flæk det, skrab kerner og snask ud og skær i grove stykker |
2
Færdig
|
Vend græskarstykker og kikærter med olie, citron og krydderier |
3
Færdig
|
Bag græskarstykker og kikærter 20-25 minutter på et stykke bagepapir midt i en 200 g varm ovn |
4
Færdig
|
Snit grønkål fint, skær rødløg i tynde både og æbler i grove stykker |
5
Færdig
|
Rør ingredienserne til ingefærdressing sammen og bland med salaten |
6
Færdig
|
Drys græskarstykker og kikærter øverst som topping på salaten |