Opskrift: Grønkålssalat med æbler og græskar
- kikærter, valnødder og ingefærdressing

Opskrift: Grønkålssalat med æbler og græskar

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bagt græskar og kikærter
1 hokkaido græskar
400 g kogte kikærter
4 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
2 spsk. soya
2 tsk. fennikelfrø, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1.5 tsk. salt
1 tsk. honning
0.5 tsk. chiliflager
Grønkålssalat
150 g grønkål
2 æbler
1 rødløg
50 g valnødder
Ingefærdressing
0.5 dl soya
0.5 dl olie
1 lime, saften
20 g ingefær, revet
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. honning
0.5 tsk. chiliflager

Utroligt, at noget så sundt kan smage så godt

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Bagt græskar og kikærter

  • Grønkålssalat

  • Ingefærdressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Se lige på billedet af grønkålssalaten med æbler og græskar igen… Utroligt nok smager den mindst lige så godt, som den ser ud. Den er vildt sund, og så er den naturligvis både vegetarisk og vegansk. Alle kan være med her.

Der er tale om en madsalat; altså en salat, der gør det ud for et helt måltid. Græskar (hokkaido) og kikærter mætter som kød og kartofler, og grønkål, æbler, løg og valnødder giver maven masser af kostfibre at arbejde med.

Med ingefær i dressingen taler vi virkelig Sundhed med stort S. Både ingefær og grønkål er noget af det bedste, du kan fylde i kroppen. Masser af vitaminer, antiinflammatorisk virkning og i tilgift styrkende for hjernens funktioner (kilde).

Hverken grønkål, græskar eller kikærter smager af noget særligt. Derfor er græskar og kikærter bagt 20 minutter med masser af krydderier, og dressingen på den færdige salat omfatter ingefær, hvidløg, soya og honning. Så du kan være helt rolig: Der er masser af kapow for dine smagsløg i salaten.

Der skal 400 g kogte kikærter i denne salat. 2 dåser kikærter indeholder 480 g (drænet vægt), men du kan jo også koge dem selv; det gør vi. Det er billigere, bedre og meget mere bæredygtigt.

200 g tørrede kikærter svarer til ca. 400 g kogte kikærter. Du skal udbløde kikærterne mindst 8 timer i masser af vand, og så svulmer de op til dobbelt størrelse. Kassér vandet, hæld frisk vand samt 2 tsk. salt og et par laurbærblade over de udblødte kikærter og kog dem 40 minutter. Lad dem gerne stå og trække i udblødningsvandet bagefter.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl græskarret, flæk det, skrab kerner og snask ud og skær i grove stykker

2
Færdig

Vend græskarstykker og kikærter med olie, citron og krydderier

3
Færdig

Bag græskarstykker og kikærter 20-25 minutter på et stykke bagepapir midt i en 200 g varm ovn

4
Færdig

Snit grønkål fint, skær rødløg i tynde både og æbler i grove stykker

5
Færdig

Rør ingredienserne til ingefærdressing sammen og bland med salaten

6
Færdig

Drys græskarstykker og kikærter øverst som topping på salaten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Sunde, sprøde kikærtefrikadeller
forrige
Opskrift: Sunde, sprøde kikærtefrikadeller
Opskrift: Antiinflammatorisk ingefær-te
næste
Opskrift: Antiinflammatorisk ingefær-te
Opskrift: Sunde, sprøde kikærtefrikadeller
forrige
Opskrift: Sunde, sprøde kikærtefrikadeller
Opskrift: Antiinflammatorisk ingefær-te
næste
Opskrift: Antiinflammatorisk ingefær-te

Tilføj Din Kommentar