Ingredienser
-
1 granatæble
-
500 g rosenkål
-
1 æble, i små firkanter
-
2 appelsiner
-
25 g ingefær, revet
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. honning
-
0.5 tsk. salt
-
25 saltede pistacienødder
Et par ord om vores opskrift
Der er hele 3 af de såkaldte superfoods i denne salat. Det vil sige fødevarer, hvis sundhedsværdi ligger helt i top og styrker dit helbred på afgørende punkter.
Fælles for alle 3 råvarer er, at de indeholder masser af antioxidanter, som medvirker til at bekæmpe farlige stoffer i din krop – og virker antiinflammatorisk, dvs. betændelseshæmmende.
- Granatæble: Fyldt med antioxidanter, antiinflammatorisk, styrker immunforsvaret, hjælper kroppen med at restituere efter træning (kilde)
- Rosenkål: Fyldt med antioxidanter, antiinflammatorisk, kolesterolsænkende, kræftbekæmpende, godt for fordøjelsen (kilde)
- Ingefær: Fyldt med antioxidanter, antiinflammatorisk, lindrer gigtsmerter, kræftbekæmpende, modvirker kvalme (kilde)
Også æble, appelsin og appelsinskal strutter af sundhedsfremmende egenskaber, hvoraf især det høje C-vitaminindhold kan bringe dig helskindet gennem vinterhalvåret uden for mange forkølelser.
Dit helbred vil kort sagt juble over, når du kaster dig over denne salat. Det vil dine smagsløg heldigvis også, for dressingen – der består af blandt andet friskpresset appelsinsaft, honning og ingefær – smager vanvittigt godt. Dressingen camouflerer samtidig rosenkålens meget bastante fremtræden i salaten.
Det tager lidt tid at lave salaten, så er det sagt: At frigøre kernerne i granatæblet tager 10 minutter, selv med den smarte metode, vi anviser. At klargøre rosenkål og skære i tynde skiver koster også mindst 10 minutter. Og minutterne løber, når du skal filetere en appelsin og pille 25 pistacienødder ud af deres skaller.
Men – salaten er alt besværet værd! Som sagt smager den fantastisk. Og den garanterer (næsten), at din levetid forlænges med adskillige år.
Du kan spise salaten som tilbehør til alt muligt: Tærter, stegt fisk og kød – eller bare som en vildt sund frokostsalat.
Ingredienser
1 granatæble | |
500 g rosenkål | |
1 æble, i små firkanter | |
2 appelsiner | |
25 g ingefær, revet | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. honning | |
0.5 tsk. salt | |
25 saltede pistacienødder |
Sådan gør du
1
Færdig
|
GranatæbleSkær toppen af og skær 5 snit gennem skallen, begge dele uden at ramme kernerne - fyld en skål med vand og begynd at vride granatæblet fra hinanden under vandet - kernerne vil samle sig på bunden, mens de hvide hinder vil flyde ovenpå - så det er nemt at hælde vand og hinder fra til sidst |
2
Færdig
|
RosenkålPil de mørkegrønne dækblade af, skær den tynde stok af og skær rosenkålen i tynde skiver |
3
Færdig
|
AppelsinRiv skallen på den ene appelsin og pres saften ud af appelsinen (mindst 0.5 dl) - den anden appelsin skal du pille og filetere (eller pille og skære i mindre stykker) |
4
Færdig
|
Dressingen rører du af appelsinsaft, appelsinskal, ingefær, olie, honning og salt |
5
Færdig
|
Bland granatæblekerner, rosenkål og æble med dressingen og pynt med appelsinfileter og saltede pistacienøddekerner |