Ingredienser
-
2 rødløg
-
1 æble
-
3 spsk. olie
-
1 spsk. balsamico
-
1 tsk. æbleeddike
-
0.5 tsk. salt
-
1 pk. filodej
-
250 g gedeost (i rulle)
-
Timiankviste
Et par ord om vores opskrift
Når gæsterne kommer, er det hyggeligt lige at få en lille drink og en appetizer, før man går til højbords. Det skal ikke være noget stort og fancy, bare en lille hapser.
Disse små, åbne filodejpakker med gedeost og karamelliseret rødløg er den perfekte måde at byde gæsterne velkommen på. De er delikat mumsede, smager mildt og dejligt, og så fylder de ikke alverden i maven.
Det smarte er, at du kan forberede appetizerne i god tid og blot sætte dem i ovnen et kvarter, inden gæsterne kommer. Så er der lune hapsere, så snart det ringer på døren.
Bemærk, at opskriften kræver, at du har muffinsforme – af papir eller silikone.
I stedet for en drink kan du servere et glas kølig hvidvin eller bobler til de små gede-frækkerter.
Ingredienser
2 rødløg | |
1 æble | |
3 spsk. olie | |
1 spsk. balsamico | |
1 tsk. æbleeddike | |
0.5 tsk. salt | |
1 pk. filodej | |
250 g gedeost (i rulle) | |
Timiankviste |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær rødløg og æble i grove stykker og steg langsomt i olien |
2
Færdig
|
Tilsæt de 2 slags eddike og salt efter omkring 10 minutter |
3
Færdig
|
Steg videre i ca. 10 minutter, til væden er fordampet, og løgene karamelliserer |
4
Færdig
|
Klip 24 firkanter filodej à 10 x 10 cm |
5
Færdig
|
Læg 2 firkanter oven på hinanden ad gangen, let forskudt, så de udgør en 8-takket stjerne |
6
Færdig
|
Pres de 12 filodejstjerner ned i hver sin muffinform |
7
Færdig
|
Skær 12 tykke skiver gedeost og placér i midten af hver filodejstjerne |
8
Færdig
|
Læg en stor teskefuld løgfyld oven på gedeosten og slut af med lidt timian |
9
Færdig
|
Bag gedeost-hapserne 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn (varmluft) |