Opskrift: Appetizers med gedeost & karamelliseret rødløg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 rødløg
1 æble
3 spsk. olie
1 spsk. balsamico
1 tsk. æbleeddike
0.5 tsk. salt
1 pk. filodej
250 g gedeost (i rulle)
Timiankviste

Opskrift: Appetizers med gedeost & karamelliseret rødløg

- og balsamico og timian

En mumset hapser til en drink før middagen

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Når gæsterne kommer, er det hyggeligt lige at få en lille drink og en appetizer, før man går til højbords. Det skal ikke være noget stort og fancy, bare en lille hapser.

Disse små, åbne filodejpakker med gedeost og karamelliseret rødløg er den perfekte måde at byde gæsterne velkommen på. De er delikat mumsede, smager mildt og dejligt, og så fylder de ikke alverden i maven.

Det smarte er, at du kan forberede appetizerne i god tid og blot sætte dem i ovnen et kvarter, inden gæsterne kommer. Så er der lune hapsere, så snart det ringer på døren.

Bemærk, at opskriften kræver, at du har muffinsforme – af papir eller silikone.

I stedet for en drink kan du servere et glas kølig hvidvin eller bobler til de små gede-frækkerter.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skær rødløg og æble i grove stykker og steg langsomt i olien

2
Færdig

Tilsæt de 2 slags eddike og salt efter omkring 10 minutter

3
Færdig

Steg videre i ca. 10 minutter, til væden er fordampet, og løgene karamelliserer

4
Færdig

Klip 24 firkanter filodej à 10 x 10 cm

5
Færdig

Læg 2 firkanter oven på hinanden ad gangen, let forskudt, så de udgør en 8-takket stjerne

6
Færdig

Pres de 12 filodejstjerner ned i hver sin muffinform

7
Færdig

Skær 12 tykke skiver gedeost og placér i midten af hver filodejstjerne

8
Færdig

Læg en stor teskefuld løgfyld oven på gedeosten og slut af med lidt timian

9
Færdig

Bag gedeost-hapserne 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn (varmluft)

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Ægte hollandaise på 15 minutter
forrige
Opskrift: Ægte hollandaise på 15 minutter
Opskrift: Rissalat med sprødstegt bacon
næste
Opskrift: Rissalat med sprødstegt bacon
Opskrift: Ægte hollandaise på 15 minutter
forrige
Opskrift: Ægte hollandaise på 15 minutter
Opskrift: Rissalat med sprødstegt bacon
næste
Opskrift: Rissalat med sprødstegt bacon

Tilføj Din Kommentar