Ingredienser
-
4 store bagekartofler
-
250 g bacon i skiver
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
1 spsk. timian
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Fyldte bagte kartofler er ikke spor svære at lave, og de er oven i købet ret billige. Og så smager de syndigt godt, når fyldet består af sprødstegt bacon, hvidløg, rødløg og timian.
Faktisk smager bagekartoflerne så godt, at vi vil vove den påstand, at de kan blive en af familiens nye livretter.
Du kan i øvrigt fylde alt muligt i de bagte kartofler. Fx cremefraiche-skinke-purløg. Eller ristede champignoner i stedet for bacon, så det bliver en rent vegetarisk/vegansk ret.
Du kan også droppe fyld og bare bruge opskriften til at lave almindelige bagte kartofler: Vask kartoflerne, prik huller i med en gaffel og giv dem 1 time i ovnen ved 200 grader varmluft. Så er de helt møre.
Vi foreslår at spise 1 stor, bagt kartoffel med fyld per person og supplere med en god salat ved siden af. Fx denne lækre italienske tomatsalat.
Køb nogle rimeligt pæne bagekartofler til formålet. For når kartoflerne er vasket og bagt, skal skrællen spises med. Den bagte kartoffelskræl smager pragtfuldt, og det er dér, alle vitaminerne sidder.
Ingredienser
4 store bagekartofler | |
250 g bacon i skiver | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
1 spsk. timian | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Vask bagekartoflerne og fjern evt. ‘øjne’ og dimser |
2
Færdig
|
Prik en masse huller dybt ind i kartoflerne med en gaffel |
3
Færdig
|
Bag kartoflerne 1 time ved 200 grader varmluft |
4
Færdig
|
Imens laver du fyldet: |
5
Færdig
|
Skær de bagte kartofler midt igennem, skrab kartoffelkødet ud med en ske og mos det med en gaffel |
6
Færdig
|
Bland kartoffelkød med det øvrige fyld og hæld tilbage i kartoflerne |
7
Færdig
|
Bag kartoflerne med fyld små 10 minutter i ovnen, så de bliver varme igen |