Ingredienser
-
2 kartofler, groft revet
-
1 blomkålshoved, i grove tern
-
2 dl vand
-
2 dl mælk
-
Salt
-
Kørvel, persille eller purløg, hakket
Et par ord om vores opskrift
Blomkål har så mange gode egenskaber, at man kun kan undre sig over, at vi ikke spiser meget mere af det. Det er sundt, nemt, billigt, velsmagende – hvad kan du forlange mere?
Denne opskrift er bevidst langt an på SUNDHED. Det cremede kommer fra purerede kartofler – men du kan sagtens supplere med smør, fløde eller cremefraiche, hvis du er ligeglad med kalorierne.
Det grønne islæt i denne version er kørvel. Du kan dog snildt bruge fx persille eller purløg, hvis du foretrækker det.
Blomkålsmos er et sundt og velsmagende alternativ til kartoffelmos og kan serveres i alle sammenhænge, hvor der er brug for en lækker mos.
Ingredienser
2 kartofler, groft revet | |
1 blomkålshoved, i grove tern | |
2 dl vand | |
2 dl mælk | |
Salt | |
Kørvel, persille eller purløg, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog grøntsagerne møre i væsken (12-15 minutter) |
2
Færdig
|
Blend grøntsager og væske til en cremet mos |
3
Færdig
|
Smag til med salt og rør den valgte krydderurt i |