Opskrift: Superlet hjemmelavet hvidløgsflute

0 0
Opskrift: Superlet hjemmelavet hvidløgsflute

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g flute
100 g smør
1 fed hvidløg, knust
0.25 bdt. persille

Fyld dejligt hvidløgssmør i et godt købeflute - og 8 minutter i ovnen

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvidløgsflute er genialt tilbehør til alt mellem himmel og jord: Hakkebøffer og rigtige bøffer, ovnstegt kylling, koteletter, fisk, grillmad – og naturligvis al slags grøn mad.

Denne opskrift på hvidløgsflute tager udgangspunkt i, at du køber et flute i supermarkedet eller hos bageren. Du kan sagtens bruge et lidt tørt flute, som ellers skulle smides ud – hvidløgssmørret gør det saftigt og lækkert.

Hvis du foretrækker at bage flute selv, er det selvfølgelig også en mulighed. Her får du to gode opskrifter på hjemmebagte flutes:

Uanset om dit flute er købt eller hjemmebagt, er fremgangsmåden den samme:

  1. Først blander du hvidløgssmørret (smør, hvidløg, persille) og sætter i fryseren i en god halv time, så du kan skære tynde skiver af det
  2. Skær flutet i ca. 1 cm tykke skiver, der går 3/4 gennem brødet – og pres skiver af hvidløgssmør ned i mellemrummene
  3. Læg flutet på et stykke bagepapir og bag 8-10 minutter midt i en 225 grader varm ovn
    Nemmere opskrift på hvidløgsflute finder du ikke. Smagen? Vi vil helst ikke rose os selv, så vi nøjes med at sige: Lav hellere rigeligt!

PS. En god tommelfingerregel til forholdet mellem hvidløgssmør og flute er 1:4. Fx 100 g smør til 400 g flutes.

Ingredienser

Antal personer:
400 g flute
100 g smør
1 fed hvidløg, knust
0.25 bdt. persille
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at ælte smør, hvidløg og persille sammen i en dyb tallerken

2
Færdig

Form hvidløgssmørret til en pølse og sæt i fryseren på tallerkenen i 30-45 minutter

3
Færdig

Skær flutet i ca. 1 cm tykke skiver, der går 3/4 ned gennem brødet, men endelig ikke helt igennem

4
Færdig

Skær det halvfrosne hvidløgssmør i tynde skiver, som du presser ned i mellemrummene i flutet

5
Færdig

Bag dit hvidløgsflute 8-10 minutter midt i en 225 grader varm ovn - husk, at lægge et stykke bagepapir under, da smørret flyder lidt ud

6
Færdig

Ved servering skærer du fluteskiverne helt igennem og kalder til bords med det samme

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Graesk-auberginedip-melitzanosalata
forrige
Opskrift: Græsk auberginedip – melitzanosalata
Skordalia-graesk-kartoffel-og-hvidloegsdip
næste
Opskrift: Skordalia – autentisk græsk kartoffel- og hvidløgsdip
Graesk-auberginedip-melitzanosalata
forrige
Opskrift: Græsk auberginedip – melitzanosalata
Skordalia-graesk-kartoffel-og-hvidloegsdip
næste
Opskrift: Skordalia – autentisk græsk kartoffel- og hvidløgsdip

One Comment Skjul kommentarer

Selvfølgelig, det lyder helt perfekt. Vi har mange gange købt hvidløgsflute, men det er ikke altid det er i butikkerne. Men flute er der altid. Glæder mig til at vi prøver det, og så vender jeg tilbage.

Tilføj Din Kommentar