Ingredienser
-
2 æg
-
1 liter vand
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. olie
-
1 tsk. eddike
Et par ord om vores opskrift
Pocherede æg egner sig perfekt til morgenmad, brunch og frokost som alternativ til alle de mange andre dejlige æggeretter. Og i modsætning til fx røræg og æggekage får du ikke en masse fedtstof indenbords, mens du smovser i herlighederne.
Mange opskrifter opererer med, at du skal slå æggene ud i en kop først, evt. med husholdningsfilm, og derefter hælde dem videre ned i gryden. Men hvorfor alt det besvær?
Her kommer den nemme og ufejlbarlige opskrift på pocheret æg. Det tager under 10 minutter, så sidder du med den første bløde, mumsede mundfuld.
Ingredienser
2 æg | |
1 liter vand | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. olie | |
1 tsk. eddike |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bring vandet i kog med salt, olie og eddike |
2
Færdig
|
Skru ned, så vandet kun småbobler |
3
Færdig
|
Slå forsigtigt 1 æg ad gangen ud i vandet - forskellige steder i gryden |
4
Færdig
|
Lad småkoge 3-5 minutter afhængigt af æggestørrelse, og hvor blødt du vil have det |
5
Færdig
|
Fisk æggene op 1 ad gangen med en hulske |