Ingredienser
-
1.5 dl tomatjuice (pres evt. 3 pæne tomater)
-
5 cl vodka
-
1 spsk. soya
-
1.5 tsk. limesaft
-
0.5 tsk. salt
-
Friskkværnet peber
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
Bloody Mary… det er altså et vampyrligt navn til en drink. Men hvorfor hedder den nu sådan?
Meget taler for, at drinken er opkaldt efter den katolske dronning Mary Tudor, der herskede over England og Skotland i 1500-tallet. Under hendes regime blev hundredvis af protestantiske kættere brændt på bålet og myrdet på andre bestialske måder. I eftertiden blev dronningen derfor kendt som Bloody Mary.
Drinken siges at kunne kurere tømmermænd. Det lyder jo meget uskyldigt, men hvor meget der er om snakken, vides ikke. Og en Bloody Mary er bestemt ikke uskyldig. Den tomatiserede, krydrede smag skjuler fuldstændig det faktum, at der er tale om en velvoksen vodka-drink.
Hvis du er den lykkelige ejer af en slow juicer, så pres tomaterne selv. Det smager afsindigt godt. Der skal ca. 3 pæne tomater til en drink. Ellers må du tage den lette løsning og købe en god tomatjuice i supermarkedet. Ja, faktisk er tomatjuicens kvalitet her vigtigere end vodkaens!
I den traditionelle Bloody Mary blander man Worcestersauce og Tabasco. Det, synes vi, giver en meget suppeagtig drink. Vi foretrækker en friskere og lettere smag og bruger i stedet soya, salt og peber. Rigeligt med peber, for en Bloody Mary skal være en anelse stærk i efterbrænderen.
Bloody Mary serveres ofte med et par stænger blegselleri og agurk, og det skal du da være så hjerteligt velkommen til. Efter vores mening er det fint bare at tylle vores Bloody Mary on the rocks uden at skulle gumle på rå grøntsager – og skynde os at bunde, så vi kan nå én mere.
Ingredienser
1.5 dl tomatjuice (pres evt. 3 pæne tomater) | |
5 cl vodka | |
1 spsk. soya | |
1.5 tsk. limesaft | |
0.5 tsk. salt | |
Friskkværnet peber | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen i et højt glas |
2
Færdig
|
Skål |