Ingredienser
-
100 g blå ost
-
1 dl græsk yoghurt
-
2 spsk. vand
-
1 spsk. olivenolie
-
1 spsk. citronsaft
-
1 tsk. dijonsennep
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Går du ind på en restaurant eller diner et hvilket som helst sted i USA, vil den smilende, speed-snakkende servitrice altid give dig valget mellem et hav af forskellige dressinger til din salat. En af disse valgmuligheder vil stensikkert være den utroligt populære blue cheese-dressing.
Uanset om du kan lide blå ost eller ej, er der en god chance for, at du uden problemer vil kunne spise en blue cheese-dressing. Den smager nemlig ikke så meget af blå ost – smagen er snarere lidt salt, lidt bitter, lidt cremet.
Denne salte-bitre-cremede dressing er genial på alle slags salater og i alle slags burgere. Hvem ved, måske har du fået en ny favorit?
Hovedingrediensen i dressingen er naturligvis blå ost. Men blå ost er jo mange ting, og der er frit valg på alle hylder: Det kan være en Danablue, en blå Castello, en Gorgonzola, en Bresse Bleu eller fx en Saint Aigur. De to sidstnævnte er de dyreste, men også vores klare favoritter. En Roquefort bliver nok for kraftig i smagen.
I USA indgår store mængder majonæse i dressingen. Det er lidt kvalmt, synes vi, og desuden vil vi gerne spare lidt på kalorierne. Derfor bruger vi græsk yoghurt i stedet, men hvis du foretrækker majonæse the American way, så skal du være så hjerteligt velkommen.
Blue cheese-dressingen kan holde sig en uges tid i en lukket beholder i køleskabet.
Ingredienser
100 g blå ost | |
1 dl græsk yoghurt | |
2 spsk. vand | |
1 spsk. olivenolie | |
1 spsk. citronsaft | |
1 tsk. dijonsennep | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i en røreskål og stik en stavblender i |
2
Færdig
|
Stop blenderiet, når dressingen er jævn og glat |