Opskrift: Bacalao español – klipfisk på spansk
med en skøn tomatsovs og grønne oliven

0 0
Opskrift: Bacalao español – klipfisk på spansk

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g klipfisk
200 g stenfri grønne oliven
Persille
Flutes
Spansk tomatsovs
4 spsk. olivenolie
2 løg
4 fed hvidløg
1 stor rød peber
2 spsk. sherryeddike
500 g tomater
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. sukker
1 tsk. salt

I Spanien er klipfisk en let og sommerlig ret – hvorfor ikke i Danmark?

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Spansk tomatsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Har du nogen sinde undret dig over ordet ‘klipfisk’? Det er en hvid fisk (oftest torsk), som renses, saltes grundigt og i gamle dage blev tørret på klipperne – deraf navnet.

I Danmark er klipfisk en tung, vinterlig ret med tyk sennepssovs, kogte kartofler og andre gode sager. Ikke et ondt ord om det.

I Spanien og Portugal derimod spiser man klipfisk på en helt anden måde. Her er det en mere let og sommerlig ret, der guffes med velbehag hele året.

På Gran Canaria har Spicy Twist fået denne version – bacalao español – hvor den pocherede klipfisk overhældes med en sødmefuld sovs af friske tomater og rød peber, drysses med skiveskårne grønne oliven og spises med (knastørt) hvidt brød. Vi fik en flaske kold rødvin til. Enkelt og dejligt.

Hver egn af Spanien har sin egen tradition med klipfisk, og hos fiskehandlere og i velassorterede supermarkeder kan man få mange forskellige slags klipfisk. Både de helt tørre, meget salte udgaver, som er de mest normale i Danmark. Og fine, letsaltede stykker torsk, som slet ikke kræver udblødning.

Apropos udblødning: Læg 2-300 g klipfisk per person i blød i masser af koldt vand i 24 timer. Herefter er fisken klar til tilberedning: Skær i passende portionsstykker, læg i kogende vand og sluk for varmen. Efter 10 minutter er der serveret.

Ingredienser

Antal personer:
800 g klipfisk
200 g stenfri grønne oliven
Persille
Flutes
Spansk tomatsovs
4 spsk. olivenolie
2 løg
4 fed hvidløg
1 stor rød peber
2 spsk. sherryeddike
500 g tomater
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Læg klipfisken i blød i masser af koldt vand i 24 timer - skær herefter i passende portionsstykker

2
Færdig

Kog en gryde vand op, læg fisken i, tag gryden af varmen og lad fisken pochere i 10 minutter - nu er den klar til servering

3
Færdig

Sæt olien over ved middelvarme i en tykbundet gryde

4
Færdig

Steg grofthakket løg, hvidløg og peberfrugt blanke og bløde, uden at de tager farve - det tager ca. 10 minutter

5
Færdig

Tilsæt eddiken og lad fordampe

6
Færdig

Tilsæt de grofthakkede tomater og steg, indtil væsken er fordampet - det tager igen ca. 10 minutter

7
Færdig

Smag sovsen til med krydderierne og blend herefter med en stavblender

8
Færdig

Servér fiskestykkerne med en klat sovs, skiveskårne oliven, et drys persille og flutes, der lige er lunet i ovnen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Autentisk spansk sangria
forrige
Opskrift: Autentisk spansk sangria
Opskrifter: Fræk blue cheese-dressing
næste
Opskrifter: Fræk blue cheese-dressing
Opskrift: Autentisk spansk sangria
forrige
Opskrift: Autentisk spansk sangria
Opskrifter: Fræk blue cheese-dressing
næste
Opskrifter: Fræk blue cheese-dressing

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here