Ingredienser
-
400 g friske grønne bønner
-
2 spsk. olivenolie
-
2 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Grønne bønner regnes til de grove grøntsager, som er blandt dem, vi helst skal spise flere af. Bønner er sprængfyldte med kostfibre, der er gode for maven – antioxidanter, der styrker immunforsvaret – og hele striben af livsvigtige vitaminer og mineraler.
Grønne bønner er kort sagt noget af det sundeste, vi kan proppe i kroppen. Så hvorfor spiser vi ikke nogle flere af dem? Måske, fordi mange synes, bønner er kedelige. På linje med broccoli og rosenkål.
Godt så. Men prøv lige at servere de gode, grønne bønner som bønnefritter! Nørj, hvor smager de godt. SÅDAN får du familien og vennerne til at spise masser af bønner.
Bønnefritter laves nøjagtigt som ovnfritter – med olie og salt – de skal bare have kortere tid i varmen.
Mange opskrifter på bønnefritter dikterer 30 minutters stegetid eller mere, og billederne viser brune, indtørrede bønner. Det er altså synd for smagen. Og det betyder samtidig, at mange af bønnernes sunde egenskaber fordamper i varmen.
Med denne opskrift på bønnefritter af friske, grønne bønner får du bønner, der er tilpas møre, men har bibeholdt strukturen. Overfladen er let sprød og salt, præcis som de fleste mennesker kan lide det.
Bønnefritter er dejligt tilbehør til al slags kød og fisk eller bare som en snack i utide.
Ingredienser
400 g friske grønne bønner | |
2 spsk. olivenolie | |
2 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Nip stilke-enden af alle bønnerne |
2
Færdig
|
Hæld bønnerne i en frysepose sammen med olie og salt - pust posen op og ryst indholdet, så alle bønner får olie og salt |
3
Færdig
|
Fordel bønnerne på et stykke bagepapir |
4
Færdig
|
Bag bønnerne 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Servér straks |