Opskrift: Klassisk Sarah Bernhardt-kage
med 2 slags chokolade og orange

0 0
Opskrift: Klassisk Sarah Bernhardt-kage

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
80 g chokolade 55%
2 dl piskefløde
0.5 appelsin, den revne skal
15 makroner, diameter 5 cm
100 g chokolade 70%

15 skønne kager til eftermiddagsteen eller aftenkaffen

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Har du hørt navnet Henriette-Rosine Bernard før? Nej vel, men denne fænomenale, franske skuespillerinde (1844-1923) blev en af sin tids største stjerner med optrædener over hele verden – og altså mere kendt under navnet Sarah Bernhardt.

Sarah Bernhardt var entusiastisk veganer, og så elskede hun søde sager. Under en turné i Amsterdam blev hun så begejstret for en lokal bagers makroner smurt med chokoladetrøffel, at manden prompte opkaldte sin frembringelse efter den berømte skuespillerinde.

I dag er både damen og bageren gået i glemmebogen, men kagen huskes stadig. Heldigvis!

Denne opskrift er på en klassisk Sarah Bernhardt-kage, blot tilføjet en smule appelsinskal i den lækre chokoladetrøffel.

En Sarah Bernhardt består af en makron smurt med et tykt lag chokoladetrøffel og herefter dyppet i chokolade.

Det er en god idé at bruge to slags chokolade til din Sarah Bernhardt. En mildere chokolade til trøflen (fx 55%) og en kraftigere chokolade til overtræk (fx 70%). Jo bedre kvalitet chokolade, jo bedre kage.

Vi foretrækker at pensle den smeltede chokolade på til sidst, så overtrækket bliver så tyndt som muligt, Andre dypper hele kagen i chokolade og opnår dermed et kraftigere chokoladeovertræk.

Hvis du lige vil tilføje din Sarah Bernhardt et elegant strejf, så drys med kandiserede violer eller frysetørrede hindbær, mens chokoladeovertrækket stadig er fugtigt.

Ingredienser

Antal personer:
80 g chokolade 55%
2 dl piskefløde
0.5 appelsin, den revne skal
15 makroner, diameter 5 cm
100 g chokolade 70%
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hak chokolade 55% groft

2
Færdig

Småkog fløde og grofthakket chokolade, til chokoladen er smeltet – kog 5 minutter ekstra

3
Færdig

Rør appelsinskal i og køl nu helt af, til blandingen (chokoladetrøffel) er stivnet – det tager 3-4 timer

4
Færdig

Pisk chokoladetrøflen hurtigt igennem igen

5
Færdig

Vend makronerne med den flade side opad og giv dem et let tryk

6
Færdig

Brug en bordkniv til at smøre en trekantet top af chokoladetrøffel på makronerne

7
Færdig

Køl kagerne af mindst 1 time

8
Færdig

Smelt chokolade 70% og pensl på kagerne

9
Færdig

Køl kagerne af igen og servér kolde

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Græske lammefrikadeller med kold kartoffelsalat
forrige
Opskrift: Græske lammefrikadeller med kold kartoffelsalat
Opskrift: Skønne bønnefritter af friske bønner
næste
Opskrift: Skønne bønnefritter af friske bønner
Opskrift: Græske lammefrikadeller med kold kartoffelsalat
forrige
Opskrift: Græske lammefrikadeller med kold kartoffelsalat
Opskrift: Skønne bønnefritter af friske bønner
næste
Opskrift: Skønne bønnefritter af friske bønner

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here