Ingredienser
-
80 g chokolade 55%
-
2 dl piskefløde
-
0.5 appelsin, den revne skal
-
15 makroner, diameter 5 cm
-
100 g chokolade 70%
Et par ord om vores opskrift
Har du hørt navnet Henriette-Rosine Bernard før? Nej vel, men denne fænomenale, franske skuespillerinde (1844-1923) blev en af sin tids største stjerner med optrædener over hele verden – og altså mere kendt under navnet Sarah Bernhardt.
Sarah Bernhardt var entusiastisk veganer, og så elskede hun søde sager. Under en turné i Amsterdam blev hun så begejstret for en lokal bagers makroner smurt med chokoladetrøffel, at manden prompte opkaldte sin frembringelse efter den berømte skuespillerinde.
I dag er både damen og bageren gået i glemmebogen, men kagen huskes stadig. Heldigvis!
Denne opskrift er på en klassisk Sarah Bernhardt-kage, blot tilføjet en smule appelsinskal i den lækre chokoladetrøffel.
En Sarah Bernhardt består af en makron smurt med et tykt lag chokoladetrøffel og herefter dyppet i chokolade.
Det er en god idé at bruge to slags chokolade til din Sarah Bernhardt. En mildere chokolade til trøflen (fx 55%) og en kraftigere chokolade til overtræk (fx 70%). Jo bedre kvalitet chokolade, jo bedre kage.
Vi foretrækker at pensle den smeltede chokolade på til sidst, så overtrækket bliver så tyndt som muligt, Andre dypper hele kagen i chokolade og opnår dermed et kraftigere chokoladeovertræk.
Hvis du lige vil tilføje din Sarah Bernhardt et elegant strejf, så drys med kandiserede violer eller frysetørrede hindbær, mens chokoladeovertrækket stadig er fugtigt.
Ingredienser
80 g chokolade 55% | |
2 dl piskefløde | |
0.5 appelsin, den revne skal | |
15 makroner, diameter 5 cm | |
100 g chokolade 70% |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hak chokolade 55% groft |
2
Færdig
|
Småkog fløde og grofthakket chokolade, til chokoladen er smeltet – kog 5 minutter ekstra |
3
Færdig
|
Rør appelsinskal i og køl nu helt af, til blandingen (chokoladetrøffel) er stivnet – det tager 3-4 timer |
4
Færdig
|
Pisk chokoladetrøflen hurtigt igennem igen |
5
Færdig
|
Vend makronerne med den flade side opad og giv dem et let tryk |
6
Færdig
|
Brug en bordkniv til at smøre en trekantet top af chokoladetrøffel på makronerne |
7
Færdig
|
Køl kagerne af mindst 1 time |
8
Færdig
|
Smelt chokolade 70% og pensl på kagerne |
9
Færdig
|
Køl kagerne af igen og servér kolde |