Opskrift: Boller i rød karry – med havreris

0 0
Opskrift: Boller i rød karry – med havreris

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Thailandske kødboller
400 g hakket oksekød
1 æg
1 rødløg, revet
2 fed hvidløg, revet
20 g ingefær, revet
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. koriander, finthakket
Rød karrysovs
2 spsk. olie
2 fed hvidløg, revet
20 g ingefær, revet
1 spsk. rød karrypasta
3 dl hønsebouillon
1 ds. kokosmælk
2 spsk. limesaft
1 spsk. sukker
Evt. 2 spsk. majsstivelse
2 æbler, skåret i tynde både
2 rødløg, skåret i tynde både
Desuden
2.5 dl havreris
3 dl vand
1 tsk. salt

Mormorfavoritten boller i karry på thailandsk

Ingredienser

  • Thailandske kødboller

  • Rød karrysovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

I denne opskrift kombinerer vi to af danskernes livretter:

  1. Gammeldags boller i karry, som vores elskede mormor lavede den. Den ret er blandt de mest populære i på middagsbordene rundt om i de små hjem. Her på Spicy Twist har vi flere opskrifter på boller i karry – blandt andet hurtige kyllingeboller i karry.
  2. Thailandsk rød karry/kokossovs, hvori svømmer en eller andet slags kød, fisk eller skaldyr. Røde karry-retter er blandt de mest valgte på menukortet i thailandske restauranter verden over. Her på Spicy Twist har vi flere opskrifter med rød karry – blandt andet thailandsk svinekød i rød karry.

Boller i rød karry giver dig det bedste fra begge verdener: De lækre bløde kødboller, men nu svømmende i en cremet rød karry/kokossovs, som er lige til at spise med ske.

Kødbollerne kan laves af alt slags hakket kød. Vi har brugt hakket oksekød, men gris, kylling eller kalkun vil fungere lige så fint.

Som i almindelige danske kødboller skal der æg og revet løg i farsen. Hertil kommer revet ingefær og hvidløg samt finthakket koriander. I stedet for salt bruger vi fiskesovs.

Farsen behøver ikke hvile. Du kan med det samme forme små kødboller og plumpe i dem kogende, letsaltet vand. Når de kommer op til overfladen efter et par minutter, er de færdige. Alt i alt tager denne del af arbejdet ca. 20 minutter.

Den røde karrysovs består af revet ingefær og hvidløg, der steges et par minutter i olie. Nu tilsættes rød karry og herefter bouillon og kokosmælk. Efter 10 minutters kogning smages til med limesaft og sukker. Hvis du foretrækker sovsen lidt tykkere, kan du jævne med et par spiseskefulde majsstivelse & vand.

Når sovsen er færdig, lader du kødbollerne koge i sovsen et par minutter sammen æble og rødløg, begge dele skåret i tynde både.

Som tilbehør til vores boller i rød karry lavede vi havreris. Havreris er sundere og mere bæredygtige end hvide ris. De er også hurtigere at tilberede. Smagen og konsistensen minder lidt om kogt perlebyg.

Ingredienser

Antal personer:
Thailandske kødboller
400 g hakket oksekød
1 æg
1 rødløg, revet
2 fed hvidløg, revet
20 g ingefær, revet
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. koriander, finthakket
Rød karrysovs
2 spsk. olie
2 fed hvidløg, revet
20 g ingefær, revet
1 spsk. rød karrypasta
3 dl hønsebouillon
1 ds. kokosmælk
2 spsk. limesaft
1 spsk. sukker
Evt. 2 spsk. majsstivelse
2 æbler, skåret i tynde både
2 rødløg, skåret i tynde både
Desuden
2.5 dl havreris
3 dl vand
1 tsk. salt
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør farsen til kødboller sammen - form til små kødboller og plump i rigeligt letsaltet, kogende vand

2
Færdig

Når kødbollerne kommer op til overfladen efter et par minutter, er de færdige

3
Færdig

Fisk kødbollerne op af vandet og stil til side - brug lidt af det kogende vand til bouillon, som skal i den røde karrysovs

4
Færdig

Svits revet hvidløg og ingefær i olie på en pande et par minutter - det skal ikke tage farve

5
Færdig

Tilsæt rød karrypasta og svits med 1 minut

6
Færdig

Tilsæt bouillon og kokosmælk - lad småsimre 10 minutter

7
Færdig

Smag sovsen til med limesaft og sukker

8
Færdig

Jævn evt. sovsen med majsstivelse rørt ud i lidt vand

9
Færdig

Hæld kødboller, æbler og rødløg i sovsen, skru lidt op for varmen og lad varme igennem et par minutter

10
Færdig

Bring ingredienserne til havreris i kog i en gryde uden låg - pas på, det ikke koger over eller brænder på

11
Færdig

Skru ned for varmen og lad småsimre 13 minutter under låg - lad herefter hvile et par minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Fennikel-parmigiana
forrige
Opskrift: Fenikkel parmigiana á la Jamie Oliver
Citronmarineret-helstegt-svinemoerbrad-paa-grill
næste
Opskrift: Citronmarineret helstegt svinemørbrad på grill
Fennikel-parmigiana
forrige
Opskrift: Fenikkel parmigiana á la Jamie Oliver
Citronmarineret-helstegt-svinemoerbrad-paa-grill
næste
Opskrift: Citronmarineret helstegt svinemørbrad på grill

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here