Ingredienser
-
Thailandske kødboller
-
400 g hakket oksekød
-
1 æg
-
1 rødløg, revet
-
2 fed hvidløg, revet
-
20 g ingefær, revet
-
3 spsk. fiskesovs
-
1 spsk. koriander, finthakket
-
Rød karrysovs
-
2 spsk. olie
-
2 fed hvidløg, revet
-
20 g ingefær, revet
-
1 spsk. rød karrypasta
-
3 dl hønsebouillon
-
1 ds. kokosmælk
-
2 spsk. limesaft
-
1 spsk. sukker
-
Evt. 2 spsk. majsstivelse
-
2 æbler, skåret i tynde både
-
2 rødløg, skåret i tynde både
-
Desuden
-
2.5 dl havreris
-
3 dl vand
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
I denne opskrift kombinerer vi to af danskernes livretter:
- Gammeldags boller i karry, som vores elskede mormor lavede den. Den ret er blandt de mest populære i på middagsbordene rundt om i de små hjem. Her på Spicy Twist har vi flere opskrifter på boller i karry – blandt andet hurtige kyllingeboller i karry.
- Thailandsk rød karry/kokossovs, hvori svømmer en eller andet slags kød, fisk eller skaldyr. Røde karry-retter er blandt de mest valgte på menukortet i thailandske restauranter verden over. Her på Spicy Twist har vi flere opskrifter med rød karry – blandt andet thailandsk svinekød i rød karry.
Boller i rød karry giver dig det bedste fra begge verdener: De lækre bløde kødboller, men nu svømmende i en cremet rød karry/kokossovs, som er lige til at spise med ske.
Kødbollerne kan laves af alt slags hakket kød. Vi har brugt hakket oksekød, men gris, kylling eller kalkun vil fungere lige så fint.
Som i almindelige danske kødboller skal der æg og revet løg i farsen. Hertil kommer revet ingefær og hvidløg samt finthakket koriander. I stedet for salt bruger vi fiskesovs.
Farsen behøver ikke hvile. Du kan med det samme forme små kødboller og plumpe i dem kogende, letsaltet vand. Når de kommer op til overfladen efter et par minutter, er de færdige. Alt i alt tager denne del af arbejdet ca. 20 minutter.
Den røde karrysovs består af revet ingefær og hvidløg, der steges et par minutter i olie. Nu tilsættes rød karry og herefter bouillon og kokosmælk. Efter 10 minutters kogning smages til med limesaft og sukker. Hvis du foretrækker sovsen lidt tykkere, kan du jævne med et par spiseskefulde majsstivelse & vand.
Når sovsen er færdig, lader du kødbollerne koge i sovsen et par minutter sammen æble og rødløg, begge dele skåret i tynde både.
Som tilbehør til vores boller i rød karry lavede vi havreris. Havreris er sundere og mere bæredygtige end hvide ris. De er også hurtigere at tilberede. Smagen og konsistensen minder lidt om kogt perlebyg.
Ingredienser
Thailandske kødboller |
|
400 g hakket oksekød | |
1 æg | |
1 rødløg, revet | |
2 fed hvidløg, revet | |
20 g ingefær, revet | |
3 spsk. fiskesovs | |
1 spsk. koriander, finthakket | |
Rød karrysovs |
|
2 spsk. olie | |
2 fed hvidløg, revet | |
20 g ingefær, revet | |
1 spsk. rød karrypasta | |
3 dl hønsebouillon | |
1 ds. kokosmælk | |
2 spsk. limesaft | |
1 spsk. sukker | |
Evt. 2 spsk. majsstivelse | |
2 æbler, skåret i tynde både | |
2 rødløg, skåret i tynde både | |
Desuden |
|
2.5 dl havreris | |
3 dl vand | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør farsen til kødboller sammen - form til små kødboller og plump i rigeligt letsaltet, kogende vand |
2
Færdig
|
Når kødbollerne kommer op til overfladen efter et par minutter, er de færdige |
3
Færdig
|
Fisk kødbollerne op af vandet og stil til side - brug lidt af det kogende vand til bouillon, som skal i den røde karrysovs |
4
Færdig
|
Svits revet hvidløg og ingefær i olie på en pande et par minutter - det skal ikke tage farve |
5
Færdig
|
Tilsæt rød karrypasta og svits med 1 minut |
6
Færdig
|
Tilsæt bouillon og kokosmælk - lad småsimre 10 minutter |
7
Færdig
|
Smag sovsen til med limesaft og sukker |
8
Færdig
|
Jævn evt. sovsen med majsstivelse rørt ud i lidt vand |
9
Færdig
|
Hæld kødboller, æbler og rødløg i sovsen, skru lidt op for varmen og lad varme igennem et par minutter |
10
Færdig
|
Bring ingredienserne til havreris i kog i en gryde uden låg - pas på, det ikke koger over eller brænder på |
11
Færdig
|
Skru ned for varmen og lad småsimre 13 minutter under låg - lad herefter hvile et par minutter |