Opskrift: Fenikkel parmigiana á la Jamie Oliver

0 0
Opskrift: Fenikkel parmigiana á la Jamie Oliver

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bagt fennikel
4 store fennikel
3 fed hvidløg, knust
1.5 citron, saften
0.5 dl olivenolie
1 spsk. timian
1 tsk. salt, peber
Tomatsovs
3 spsk. olivenolie
1 stort løg
2 fed hvidløg
4 ansjosfileter, finthakket
1 spsk. rosmarin
2 ds. flået tomat
1 tsk. salt, peber
Desuden
200 g parmesan
50 g grov rasp
1 tsk. rosmarin

Vidunderlig italiensk inspireret grøntsagsret fuld af velsmag

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Bagt fennikel

  • Tomatsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Den charmerende engelske kok, kogebogsforfatter, tv-vært mv., Jamie Oliver, har et crush for det italienske køkken. Han griber de traditionelle italienske opskrifter, giver dem et inspireret vrid og gør dem til sine egne. Det ufattelige er, at selv perfekte italienske retter bliver endnu bedre i hænderne på den kreative ildsjæl.

Tag nu den skønne italienske aubergineret, melanzane alla parmigiana (som vi her Spicy Twist også har lavet vores udmærkede bud på). Den kører Jamie da lige gennem sit krøllede hoved – erstatter auberginer med fennikel – og kæler lidt ekstra for den.

Og værsgo: Fennikel parmigiana á la Jamie Oliver. Wow, hvor smager den godt!

Det er en tidskrævende ret. Den tager det meste af 2 timer at fremstille, så du skal virkelig have lyst til at hygge dig i køkkenet med fennikel, hvidløg, krydderier og ost. Men hvorfor ikke – hvad er måske vigtigere at bruge tiden på end god (og sund) mad? Til gengæld lover vi, at fennikel parmigiana er værd at vente på.

I forhold til Jamie Olivers oprindelige opskrift har vi ændret og præciseret en smule. For har du måske Lincolnshire Poacher og Leicester (2 engelske oste)? Hvor meget er 2 håndfulde brødkrummer? Har du adgang til kviste af rosmarin og timian, som Jamie åbenbart har?

Lad os lige tage et overblik over de opgaver, retten kræver:

  • Fennikel skåret i grove både skal bages 1 time i ovnen sammen med hvidløg, citron, olivenolie og timian
  • Der skal fremstilles en tomatsovs med blandt andet løg, hvidløg, ansjoser og rosmarin – den tager ca. 30 minutter at lave
  • I et stort ildfast fad (32 x 24 cm) skal tomatsovs, bagt fennikel og revet ost lægges lagvis – og toppes med ost og rasp
  • Fadet med fennikel parmigiana bages 30 minutter i ovnen, til alt er varmt, mørt og toppen sprød

Spis fennikel parmigiana som tilbehør til stegt kød eller fisk – eller nyd retten som et selvstændigt måltid på en af ugens grønne dage.

Hvis du er fan af den sympatiske englænder og hans kogekunst, så prøv også vores fish’n’chips á la Jamie Oliver.

Ingredienser

Antal personer:
Bagt fennikel
4 store fennikel
3 fed hvidløg, knust
1.5 citron, saften
0.5 dl olivenolie
1 spsk. timian
1 tsk. salt, peber
Tomatsovs
3 spsk. olivenolie
1 stort løg
2 fed hvidløg
4 ansjosfileter, finthakket
1 spsk. rosmarin
2 ds. flået tomat
1 tsk. salt, peber
Desuden
200 g parmesan
50 g grov rasp
1 tsk. rosmarin

Sådan gør du

1
Færdig

Rens fennikel og skær hver af dem i 12 grove både

2
Færdig

Bland fennikelstykkerne med de øvrige ingredienser og bag 1 time i en 170 grader varm - brug en ovnfast gryde med låg, en stegeso, römertopf eller andet, der kan lukke tæt

3
Færdig

Imens laver du tomatsovsen:

Sæt olien over i en gryde ved middelvarme og steg de grofthakkede løg og hvidløg blanke - det tager ca. 10 minutter

4
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser til tomatsovs og kog under låg ved lav varme i 15 minutter

5
Færdig

Imens river du parmesanosten fint – ¾ holder du parat, ¼ blander du med rasp og rosmarin

6
Færdig

I et stort ovnfast fad (gerne 32 X 24 cm) lægger du tingene lagvis:

1/3 af tomatsovsen – 1/3 af osten – ½ af den bagte fennikel - gentag lagene - slut af med et lag tomatsovs og et lag ost

7
Færdig

Sørg for at al saft fra de bagte fennikel kommer med

8
Færdig

Øverst drysser du blandingen af rasp, ost og rosmarin

9
Færdig

Bag retten 30 minutter midt i en 190 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Gammeldags-kokosmakroner-med-sukrin
forrige
Opskrift: Gammeldags kokosmakroner med sukrin
Boller-i-roed-karry-med-havreris
næste
Opskrift: Boller i rød karry – med havreris
Gammeldags-kokosmakroner-med-sukrin
forrige
Opskrift: Gammeldags kokosmakroner med sukrin
Boller-i-roed-karry-med-havreris
næste
Opskrift: Boller i rød karry – med havreris

Tilføj Din Kommentar