Ingredienser
-
Boller
-
500 g kyllingefilet, i mindre tern
-
2 løg, i kvarter
-
3 spsk. mælk
-
3 spsk. mel
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
Sovs
-
1 gulerod, i tern
-
1 æble, i tern
-
1 løg, finthakket
-
2 spsk. olie
-
4 dl mælk
-
150 g cremefraiche
-
3 spsk. majsstivelse
-
3 spsk. karry
-
2 tsk. gurkemeje
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
15 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 tsk. salt
-
Tilbehør
-
Kogte ris
-
1 dl kokosmel
-
1 dl rosiner
-
1 mango, udskåret
Et par ord om vores opskrift
Boller i karry er en af familien Danmarks livretter. I mormors tid lavede man bollerne af hakket flæsk. Nu om dage kan vi lige så godt bruge kylling, som er magert og billigt kød.
Det er ikke bollerne, der skal smage af noget særligt. Det er sovsen og tilbehøret. Derfor har vi lavet en opskrift på nogle hurtige boller med ganske få ingredienser. Ingen æg!
Til gengæld er der lidt flere krydderier i sovsen, der kun tager 10 minutter at lave. Som tilbehør kan du servere en slags mini-ristaffel: Kogte ris, frisk mango, ristet kokosmel og rosiner. Familien vil elske det.
Ingredienser
Boller |
|
500 g kyllingefilet, i mindre tern | |
2 løg, i kvarter | |
3 spsk. mælk | |
3 spsk. mel | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
Sovs |
|
1 gulerod, i tern | |
1 æble, i tern | |
1 løg, finthakket | |
2 spsk. olie | |
4 dl mælk | |
150 g cremefraiche | |
3 spsk. majsstivelse | |
3 spsk. karry | |
2 tsk. gurkemeje | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
15 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 tsk. salt | |
Tilbehør |
|
Kogte ris | |
1 dl kokosmel | |
1 dl rosiner | |
1 mango, udskåret |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør alle ingredienser til kyllingebollerne i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Form farsen til boller og kog dem i letsaltet vand 2-3 minutter |
3
Færdig
|
Steg grøntsagerne i olie 2-3 minutter |
4
Færdig
|
Pisk de øvrige ingredienser til sovsen sammen og hæld over grøntsagerne |
5
Færdig
|
Varm sovsen under omrøring i 5-6 minutter, til den tykner |
6
Færdig
|
Rist kokosmelet på en tør pande, til det er let lysebrunt |
7
Færdig
|
Værsgo at servere |