Opskrift: Hurtige kyllingeboller i karry
med sjovt, familievenligt tilbehør

0 0
Opskrift: Hurtige kyllingeboller i karry

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Boller
500 g kyllingefilet, i mindre tern
2 løg, i kvarter
3 spsk. mælk
3 spsk. mel
1 tsk. salt
Peber
Sovs
1 gulerod, i tern
1 æble, i tern
1 løg, finthakket
2 spsk. olie
4 dl mælk
150 g cremefraiche
3 spsk. majsstivelse
3 spsk. karry
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. kanel
1 tsk. spidskommen, knust
15 kardemommekapsler, de knuste korn
1 tsk. salt
Tilbehør
Kogte ris
1 dl kokosmel
1 dl rosiner
1 mango, udskåret

Gammeldags boller i karry i en ny, sund og hurtig udgave

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Boller

  • Sovs

  • Tilbehør

Et par ord om vores opskrift

Del

Boller i karry er en af familien Danmarks livretter. I mormors tid lavede man bollerne af hakket flæsk. Nu om dage kan vi lige så godt bruge kylling, som er magert og billigt kød.

Det er ikke bollerne, der skal smage af noget særligt. Det er sovsen og tilbehøret. Derfor har vi lavet en opskrift på nogle hurtige boller med ganske få ingredienser. Ingen æg!

Til gengæld er der lidt flere krydderier i sovsen, der kun tager 10 minutter at lave. Som tilbehør kan du servere en slags mini-ristaffel: Kogte ris, frisk mango, ristet kokosmel og rosiner. Familien vil elske det.

Ingredienser

Antal personer:
Boller
500 g kyllingefilet, i mindre tern
2 løg, i kvarter
3 spsk. mælk
3 spsk. mel
1 tsk. salt
Peber
Sovs
1 gulerod, i tern
1 æble, i tern
1 løg, finthakket
2 spsk. olie
4 dl mælk
150 g cremefraiche
3 spsk. majsstivelse
3 spsk. karry
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. kanel
1 tsk. spidskommen, knust
15 kardemommekapsler, de knuste korn
1 tsk. salt
Tilbehør
Kogte ris
1 dl kokosmel
1 dl rosiner
1 mango, udskåret
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kør alle ingredienser til kyllingebollerne i foodprocessoren

2
Færdig

Form farsen til boller og kog dem i letsaltet vand 2-3 minutter

3
Færdig

Steg grøntsagerne i olie 2-3 minutter

4
Færdig

Pisk de øvrige ingredienser til sovsen sammen og hæld over grøntsagerne

5
Færdig

Varm sovsen under omrøring i 5-6 minutter, til den tykner

6
Færdig

Rist kokosmelet på en tør pande, til det er let lysebrunt

7
Færdig

Værsgo at servere

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Laksetatar for feinschmeckere
forrige
Opskrift: Laksetatar for feinschmeckere
Opskrift: Madsalat - tilbage til rødderne
næste
Opskrift: Madsalat “tilbage til rødderne”
Opskrift: Laksetatar for feinschmeckere
forrige
Opskrift: Laksetatar for feinschmeckere
Opskrift: Madsalat - tilbage til rødderne
næste
Opskrift: Madsalat “tilbage til rødderne”

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here