Opskrift: Thailandsk svinekød i rød karry
- med sprøde grøntsager

0 0
Opskrift: Thailandsk svinekød i rød karry

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g svinekød
3 spsk. olie
2 spsk. rød karrypasta
1 stængel citrongræs, finthakket
40 g ingefær, revet
4 fed hvidløg, revet
1 ds. kokosmælk
1 dl vand
0.5 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. gurkemeje
2 tsk. sukker
1 glaskål
1 rød peber
4 forårsløg
1 bdt. thaibasilikum, bladene

Thai mad med kokosmælk og rød karry er en af danskernes favoritter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi danskere har i den grad taget det thailandske køkken til. Alt fra stegte ris og satays (kyllingespyd) med peanutsovs til dybstegte rejer og pad thai bliver guffet i lange baner.

En af vores favoritter er thai mad, der kombinerer den milde kokosmælk med den ildsprudlende røde karry. Når der ligger noget mørt kød og nogle sprøde grøntsager og svømmer rundt i sådan en sovs, er det let at drømme sig tilbage til en strand på Koh Samui bare ved at lukke øjnene.

Vi har brugt svinekød i denne ret (koteletter skåret i strimler), men du kan også bruge kylling eller kæmperejer – eller udelukkende grøntsager – for den lækre sovs smager godt med al slags fyld.

En vigtig ingrediens i retten er thaibasilikum. Prøv at få fat i en pakke af dét. Thaibasilikum har en helt fantastisk aromatisk og eksotisk smag, som ikke kan sammenlignes med noget andet (og slet ikke med almindelig basilikum). Bladene skal bare vendes hele i retten til sidst.

Se også vores opskrift på thailandsk oksekød med basilikum og chili.

I Thailand ville man naturligvis bruge lokale grøntsager i retten, måske bambusskud. Vi foreslår i stedet den sprøde, danske glaskål, der godt kan minde lidt om bambusskud i gryderetter, samt rød peber og forårsløg. På den måde er vi klimabevidste og dansksindede, uden at det går ud over den gode smag.

Som tilbehør til thailandsk svinekød i rød karry hører ris. Du kan læse mere om tilberedning og dosering af ris her. En håndfuld Singha Beer eller Tiger Beer vil også gøre lykke.

Ingredienser

Antal personer:
400 g svinekød
3 spsk. olie
2 spsk. rød karrypasta
1 stængel citrongræs, finthakket
40 g ingefær, revet
4 fed hvidløg, revet
1 ds. kokosmælk
1 dl vand
0.5 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. gurkemeje
2 tsk. sukker
1 glaskål
1 rød peber
4 forårsløg
1 bdt. thaibasilikum, bladene
3 fra 78 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær svinekødet i fine strimler

2
Færdig

Hæld olien på en hed pande og svits den røde karry heri i 30 sekunder

3
Færdig

Tilsæt svinekødet og steg ved høj varme 2-3 minutter, til kødet har optaget den røde karry - øs svinekødet af panden og stil til side

4
Færdig

Steg citrongræs, ingefær og hvidløg lynhurtigt på panden, uden at det tager farve

5
Færdig

Skru lidt ned for varmen, hæld kokosmælk, vand, limesaft, fiskesovs, gurkemeje og sukker ved og småkog 5 minutter

6
Færdig

Tilsæt svinekødet samt glaskål og rød peber skåret i tynde stave og forårsløg i mindre stykker - kog 2 minutter

7
Færdig

Vend thaibasilikumbladene i sovsen og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Smørrebrød med røget lam og røræg
forrige
Opskrift: Smørrebrød med røget lam og røræg
Opskrift: Galliano Hot Shot med “guf”
næste
Opskrift: Galliano Hot Shot med “guf”
Opskrift: Smørrebrød med røget lam og røræg
forrige
Opskrift: Smørrebrød med røget lam og røræg
Opskrift: Galliano Hot Shot med “guf”
næste
Opskrift: Galliano Hot Shot med “guf”

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here