Ingredienser
-
400 g svinekød
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. rød karrypasta
-
1 stængel citrongræs, finthakket
-
40 g ingefær, revet
-
4 fed hvidløg, revet
-
1 ds. kokosmælk
-
1 dl vand
-
0.5 lime, saften
-
3 spsk. fiskesovs
-
1 spsk. gurkemeje
-
2 tsk. sukker
-
1 glaskål
-
1 rød peber
-
4 forårsløg
-
1 bdt. thaibasilikum, bladene
Et par ord om vores opskrift
Vi danskere har i den grad taget det thailandske køkken til. Alt fra stegte ris og satays (kyllingespyd) med peanutsovs til dybstegte rejer og pad thai bliver guffet i lange baner.
En af vores favoritter er thai mad, der kombinerer den milde kokosmælk med den ildsprudlende røde karry. Når der ligger noget mørt kød og nogle sprøde grøntsager og svømmer rundt i sådan en sovs, er det let at drømme sig tilbage til en strand på Koh Samui bare ved at lukke øjnene.
Vi har brugt svinekød i denne ret (koteletter skåret i strimler), men du kan også bruge kylling eller kæmperejer – eller udelukkende grøntsager – for den lækre sovs smager godt med al slags fyld.
En vigtig ingrediens i retten er thaibasilikum. Prøv at få fat i en pakke af dét. Thaibasilikum har en helt fantastisk aromatisk og eksotisk smag, som ikke kan sammenlignes med noget andet (og slet ikke med almindelig basilikum). Bladene skal bare vendes hele i retten til sidst.
Se også vores opskrift på thailandsk oksekød med basilikum og chili.
I Thailand ville man naturligvis bruge lokale grøntsager i retten, måske bambusskud. Vi foreslår i stedet den sprøde, danske glaskål, der godt kan minde lidt om bambusskud i gryderetter, samt rød peber og forårsløg. På den måde er vi klimabevidste og dansksindede, uden at det går ud over den gode smag.
Som tilbehør til thailandsk svinekød i rød karry hører ris. Du kan læse mere om tilberedning og dosering af ris her. En håndfuld Singha Beer eller Tiger Beer vil også gøre lykke.
Ingredienser
400 g svinekød | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. rød karrypasta | |
1 stængel citrongræs, finthakket | |
40 g ingefær, revet | |
4 fed hvidløg, revet | |
1 ds. kokosmælk | |
1 dl vand | |
0.5 lime, saften | |
3 spsk. fiskesovs | |
1 spsk. gurkemeje | |
2 tsk. sukker | |
1 glaskål | |
1 rød peber | |
4 forårsløg | |
1 bdt. thaibasilikum, bladene |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær svinekødet i fine strimler |
2
Færdig
|
Hæld olien på en hed pande og svits den røde karry heri i 30 sekunder |
3
Færdig
|
Tilsæt svinekødet og steg ved høj varme 2-3 minutter, til kødet har optaget den røde karry - øs svinekødet af panden og stil til side |
4
Færdig
|
Steg citrongræs, ingefær og hvidløg lynhurtigt på panden, uden at det tager farve |
5
Færdig
|
Skru lidt ned for varmen, hæld kokosmælk, vand, limesaft, fiskesovs, gurkemeje og sukker ved og småkog 5 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt svinekødet samt glaskål og rød peber skåret i tynde stave og forårsløg i mindre stykker - kog 2 minutter |
7
Færdig
|
Vend thaibasilikumbladene i sovsen og servér straks |