• Forside
  • Snacks
  • Opskrift: Stegt kyllingeskind som flæskesvær – i ovn og på pande

Opskrift: Stegt kyllingeskind som flæskesvær – i ovn og på pande

0 0
Opskrift: Stegt kyllingeskind som flæskesvær – i ovn og på pande

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kogt kyllingeskind
3 spsk. olivenolie
Salt

Du kan bruge både råt og kogt kyllingeskind

Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Undskyld, men er du klar over godt det smager – sprødstegt kyllingeskind drysset med lidt salt? Det er bedre end flæskesvær; så er det sagt.

Mange vælger desværre at smide kyllingeskindet ud, for det er jo bare sådan noget ulækkert gråt, slasket stads, der oven i købet feder.

Men det er kun den halve sandhed. For hvis du steger kyllingeskindet med lidt salt i ovnen eller på panden, forvandler den slaskede hud sig til noget knasende sprødt og lækkert.

Faktisk smager sprødstegt kyllingeskind en del hen af flæskesvær med kyllingesmag. Mums!

Du kan bruge stegt kyllingeskind som snack til en kold drink eller som knas på fx en hjemmelavet gammeldags hønsesalat eller på mormors skønne tarteletter med fyld af kylling og asparges. Flere tarteletter, Harry?

På billedet ser du kyllingeskind pillet af en kogt kylling, der var delt i 10 stykker – skindet er bagefter stegt på panden i lidt olie. Husk det nu: Fremover behøver du aldrig smide skindet af den kogte kylling væk! Organisationen Stop Spild Af Mad vil elske dig næsten lige så højt som dine gæster.

Sprødstegt kyllingeskind fremstilles dog for det meste af skindet fra en rå kylling. Det er superlet at gøre i ovnen sådan her:

  1. Hiv forsigtigt skindet af den rå kylling og skær det i firkanter på 3 x 3 cm
  2. Fjern evt. overskydende fedt
  3. Drys skindet med lidt salt og læg på en bageplade mellem to stykker bagepapir
  4. Anbring et ovnfast fad oven på bagepapiret, så skindet ikke buler op
  5. Bag kyllingeskindet 15-20 minutter i en 200 grader varm ovn

Du kan godt begynde at glæde dig. Ovnstegt kyllingeskind er virkelig lækkert. Og nemt!

Men som sagt: Denne opskrift handler om kyllingeskind, der allerede er kogt på forhånd.

Ingredienser

Antal personer:
Kogt kyllingeskind
3 spsk. olivenolie
Salt

Sådan gør du

1
Færdig

Hiv alt skindet af den kogte kylling, både små og større stykker

2
Færdig

Varm olien op på en pande ved middelvarme

3
Færdig

Steg skindet i olien, til det er brunt og sprødt, ca. 5 minutter på hver side

4
Færdig

Læg på fedtsugende papir og drys med lidt salt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Brunch-opskrift-spejlaeg-og-lakserogn
forrige
Opskrift: Brunch opskrift med spejlæg & lakserogn
Rabarbersnaps
næste
Opskrift: Himmelsk rabarbersnaps
Brunch-opskrift-spejlaeg-og-lakserogn
forrige
Opskrift: Brunch opskrift med spejlæg & lakserogn
Rabarbersnaps
næste
Opskrift: Himmelsk rabarbersnaps

Tilføj Din Kommentar