Ingredienser
-
Kogt kyllingeskind
-
3 spsk. olivenolie
-
Salt
Et par ord om vores opskrift
Undskyld, men er du klar over godt det smager – sprødstegt kyllingeskind drysset med lidt salt? Det er bedre end flæskesvær; så er det sagt.
Mange vælger desværre at smide kyllingeskindet ud, for det er jo bare sådan noget ulækkert gråt, slasket stads, der oven i købet feder.
Men det er kun den halve sandhed. For hvis du steger kyllingeskindet med lidt salt i ovnen eller på panden, forvandler den slaskede hud sig til noget knasende sprødt og lækkert.
Faktisk smager sprødstegt kyllingeskind en del hen af flæskesvær med kyllingesmag. Mums!
Du kan bruge stegt kyllingeskind som snack til en kold drink eller som knas på fx en hjemmelavet gammeldags hønsesalat eller på mormors skønne tarteletter med fyld af kylling og asparges. Flere tarteletter, Harry?
På billedet ser du kyllingeskind pillet af en kogt kylling, der var delt i 10 stykker – skindet er bagefter stegt på panden i lidt olie. Husk det nu: Fremover behøver du aldrig smide skindet af den kogte kylling væk! Organisationen Stop Spild Af Mad vil elske dig næsten lige så højt som dine gæster.
Sprødstegt kyllingeskind fremstilles dog for det meste af skindet fra en rå kylling. Det er superlet at gøre i ovnen sådan her:
- Hiv forsigtigt skindet af den rå kylling og skær det i firkanter på 3 x 3 cm
- Fjern evt. overskydende fedt
- Drys skindet med lidt salt og læg på en bageplade mellem to stykker bagepapir
- Anbring et ovnfast fad oven på bagepapiret, så skindet ikke buler op
- Bag kyllingeskindet 15-20 minutter i en 200 grader varm ovn
Du kan godt begynde at glæde dig. Ovnstegt kyllingeskind er virkelig lækkert. Og nemt!
Men som sagt: Denne opskrift handler om kyllingeskind, der allerede er kogt på forhånd.
Ingredienser
Kogt kyllingeskind | |
3 spsk. olivenolie | |
Salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hiv alt skindet af den kogte kylling, både små og større stykker |
2
Færdig
|
Varm olien op på en pande ved middelvarme |
3
Færdig
|
Steg skindet i olien, til det er brunt og sprødt, ca. 5 minutter på hver side |
4
Færdig
|
Læg på fedtsugende papir og drys med lidt salt |