Opskrift: Nasi goreng – indonesiske stegte ris med tilbehør

0 0
Opskrift: Nasi goreng – indonesiske stegte ris med tilbehør

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kogte ris
3 dl ris
4.5 dl vand
1 tsk. salt
Nasi goreng
3 spsk. olie
4 skalotteløg
3 fed hvidløg
0.5 tsk. chiliflager
250 g kyllingebryst
1 æg
5 spsk. soya
1 tsk. brunt sukker
1 tsk. gurkemeje
Kogte ris
Lynsyltede grøntsager
2 dl vand
0.5 dl eddike
0.5 dl sukker
0.25 tsk. chiliflager
2 skalotteløg
1 gulerod
0.5 agurk
Spejlæg
2 spsk. olie
2 æg
Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

  • Kogte ris

  • Nasi goreng

  • Lynsyltede grøntsager

Et par ord om vores opskrift

Del

Holder du også af stegte ris, så vil du ELSKE nasi goreng. Nasi goreng betyder stegte ris på indonesisk, og her serverer man den skønne ret med tilbehør som spejlæg, syltede grøntsager, stegte løg og sambal oelek. Vi viser, hvordan du hurtigt og nemt laver en omgang nasi goreng ayam (med kylling) på under 30 minutter inklusive de lækre lynsyltede grøntsager.

Læs mere om nasi goreng – indonesiske stegte ris – efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
Kogte ris
3 dl ris
4.5 dl vand
1 tsk. salt
Nasi goreng
3 spsk. olie
4 skalotteløg
3 fed hvidløg
0.5 tsk. chiliflager
250 g kyllingebryst
1 æg
5 spsk. soya
1 tsk. brunt sukker
1 tsk. gurkemeje
Kogte ris
Lynsyltede grøntsager
2 dl vand
0.5 dl eddike
0.5 dl sukker
0.25 tsk. chiliflager
2 skalotteløg
1 gulerod
0.5 agurk
Spejlæg
2 spsk. olie
2 æg
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog risene dagen i forvejen, så de er helt kolde

2
Færdig

Kog ris 11 minutter i vand og salt, lad herefter trække 11 minutter under låg

3
Færdig

Lynsyltede grøntsager

Bring vand, eddike, sukker og chili i kog

4
Færdig

Tilsæt skiver af løg, gulerod og agurk - kog hurtigt op, tag af ilden og køl af

5
Færdig

Nasi goreng

Varm olien på en sliplet-pande

6
Færdig

Steg tynde skiver løg og hvidløg et par minutter ved middelvarme, til løgene bliver blanke

7
Færdig

Tilsæt kylling i tern og steg, til ternene er hvide, men ikke gennemstegt

8
Færdig

Tilsæt æg og rør rundt

9
Færdig

Tilsæt soya, brunt sukker og gurkemeje - kog væsken en smule ind

10
Færdig

Tilsæt kogte ris og varm godt igennem, mens du konstant skraber bunden fri for rester

11
Færdig

Spejlæg

Steg æggene i varm olie på en separat pande, til de er akkurat størknede

12
Færdig

Servering

Portionsanret nasi goreng med spejlæg på toppen og servér de syltede grøntsager ved siden af

Mere om nasi goreng – indonesiske stegte ris

Nasi goreng betyder stegte ris på indonesisk. Hvis du ønsker kylling i retten, skal du bede om en omgang nasi goreng ayam.

Du kan få nasi goreng på hundredvis af måder rundt omkring i det kæmpestore indonesiske ørige. Med rejer, med ged, med indvolde, med andeæg, med ananas, med rejepasta, med saltet fisk, med østers sauce, med ekstra meget chili, med ærter, med – ja, kun fantasien sætter grænser.

I denne opskrift bruger vi kyllingebryst, som skæres i halvstore tern. Men som du kan forstå, kan du proppe alt muligt andet i dine stegte ris. Visse typer grøntsager (som ærter og minimajs) skal ikke have så meget varme som kylling og skal derfor tilsættes lidt senere i stegeprocessen. Det samme gælder rejer.

I en ægte indonesisk nasi goreng bruger man Kecap Manis, som er en sød soya. Det giver retten en lidt rundere og mere snasket fornemmelse end fx kinesiske stegte ris. Har du ikke lige en flaske Kecap Manis, så gør som os – brug almindelig soya og lidt brunt sukker.

Gurkemeje er også meget brugt i nasi goreng. Det er med til at farve risene, som ofte ender med at blive gulligt-brune.

Hvis du bestiller din nasi goreng et ordentligt sted, vil de lækre stegte ris ALTID have selskab af forskellige slags tilbehør. Det oplevede vi både i Jakarta og på Bali.

I dagens udgave af nasi goreng serverede vi både spejlæg, lynsyltede grøntsager (10 minutter) og sambal oelek chilipasta. I stedet for at lave en portion stegte skalotteløg brugte vi bare lidt flere løg i retten.

Typisk tilbehør til nasi goreng

  • Spejlæg
  • Stegte skalotteløg
  • Rejechips
  • Syltede grøntsager
  • Sambal oelek chilipasta

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sprøde parmesankartofler
forrige
Opskrift: Sprøde parmesankartofler
Stegte røde ris med æg
næste
Opskrift: Stegte røde ris med æg
Sprøde parmesankartofler
forrige
Opskrift: Sprøde parmesankartofler
Stegte røde ris med æg
næste
Opskrift: Stegte røde ris med æg

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here