Opskrift: Stegte røde ris med æg

0 0
Opskrift: Stegte røde ris med æg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 dl røde ris
8 dl vand
0.5 tsk. salt
Desuden
4 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
20 g ingefær
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. soya
Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Stegte ris er en af verdens mest udbredte retter. Hvis du erstatter hvide ris med røde ris, bliver dine stegte ris oven i købet ekstremt sunde. Røde ris er nemlig et fuldkornsprodukt, der både er godt for fordøjelsen og samtidig er kolesterolsænkende. Spis stegte røde ris som selvstændig ret til frokost eller aften eller som tilbehør til alt muligt.

Læs mere om stegte røde ris med æg efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
4 dl røde ris
8 dl vand
0.5 tsk. salt
Desuden
4 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
20 g ingefær
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. soya
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog risene god tid i forvejen, så de når at køle af og gerne tørre lidt ud

2
Færdig

Kog de røde ris med vand og salt i 25 minutter under låg og lad dem herefter trække 10 minutter under låg – hæld overskydende vand fra

3
Færdig

Klargør alle de øvrige ingredienser, inden du påbegynder stegningen, for det går lynhurtigt og kræver, at du er helt koncentreret om det, der sker på panden eller i wokken

4
Færdig

Hak løg, hvidløg og ingefær fint - pisk æggene sammen

5
Færdig

Varm olien op på panden eller i wokken ved næsthøjeste varmegrad

6
Færdig

Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg i 1 minut, uden at det tager farve

7
Færdig

Tilsæt æggemassen og lad den størkne lidt, inden du roder rundt i den - æggene skal ende med at være i større stykker end røræg

8
Færdig

Tilsæt ris og salt og varm alting godt igennem, mens du hele tiden sørger for, at risene ikke brænder på

9
Færdig

Smag til med soya, rod godt rundt og servér nu rygende varmt

Mere om stegte røde ris med æg

Stegte ris er en ret, som hele verden elsker. Der spises stegte ris morgen, middag og aften i massevis af lande, for det smarte er jo, at du kan blande alt muligt i de stegte ris: Fisk, kød, æg, grøntsager, krydderurter, smagsforstærkere (fx chili og soya) – kun fantasien sætter grænser.

I Kina er en omgang stegte ris med æg en meget udbredt ret. Kombinationen af ris, æg, løg og lidt olie til stegning betyder, at retten dækker alle kroppens næringsbehov med kulhydrater, proteiner, vitaminer og fedt. Kort sagt – det perfekte måltid på en kødløs dag.

Ved at erstatte almindelige hvide, polerede ris med røde ris gør du samtidig retten voldsomt sund. Røde ris, som også kaldes røde gærris, er videnskabeligt anerkendt som en kolesterolsænkende fødevare. Det er et fuldkornsprodukt, som du ganske enkelt ikke kan spise for meget af.

Fremgangsmåden

Kog helst risene god tid i forvejen, gerne dagen inden, så de når at blive kolde og helst tørre lidt ud. Skyl eventuelt risene nogle gange i koldt vand inden kogning for at fjerne mest muligt af stivelsen, som har en tendens til at brænde på, når du senere steger risene.

Røde ris er som sagt fuldkorn – lige som brune ris – og skal derfor koge lidt længere end hvide ris. Kog de røde ris i den dobbelte mængde vand samt lidt salt i 25 minutter. Lad dem herefter trække 10 minutter under låg, inden du hælder overskydende vand fra og lader risene køle af.

Inden du skal stege risene (i en wok eller sliplet-pande), er det en god idé at have styr på alle de øvrige ingredienser. For når du først begynder at stege, går det stærkt:

  • Steg finthakket løg, hvidløg og ingefær 1 minuts tid i olien
  • Tilsæt sammenpisket æg og steg med – det skal blive grovere end røræg
  • Tilsæt ris og lidt salt og varm det hele godt igennem
  • Smag til med soya og servér straks

Er du til det stærke køkken, kan du lynhurtigt lave en hjemmelavet chiliolie (verdens nemmeste) til at sætte på bordet sammen med de stegte ris. Sæt også gerne soya frem til dem, der ønsker retten mere salt.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Nasi goreng - indonesiske stegte ris med tilbehør
forrige
Opskrift: Nasi goreng – indonesiske stegte ris med tilbehør
Hel søtunge à la Jamie Oliver
næste
Opskrift: Hel søtunge à la Jamie Oliver
Nasi goreng - indonesiske stegte ris med tilbehør
forrige
Opskrift: Nasi goreng – indonesiske stegte ris med tilbehør
Hel søtunge à la Jamie Oliver
næste
Opskrift: Hel søtunge à la Jamie Oliver

Tilføj Din Kommentar