Ingredienser
-
2 dl rød quinoa
-
4 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
1 mango
-
2 avocadoer
-
2 æbler
-
3 gulerødder
-
3 stængler blegselleri
-
Ingefær/passionsfrugt-dressing
-
3 passionsfrugter
-
15 g ingefær, revet
-
0.5 dl olivenolie
-
2 spsk. citronsaft
-
1 spsk. honning
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
I en tjekket café i en lille flække i Costa Rica fik vi serveret en buddha bowl, som minder meget om denne opskrift. Hovedingredienserne var quinoa, avocado og mango, og dressingen bestod bl.a. af frisk ingefær og passionsfrugter. Mums!
Dressingen er virkelig et scoop. Ingefær og passionsfrugt smager vanvittigt godt sammen, især hvis du lige søder en smule med lidt honning eller rørsukker.
Vi tilfører et dansk islæt i form af gulerødder og æbler, som giver salaten et skud gode fibre og crunch. Men du er selvfølgelig velkommen til at smide alle dine yndlingsgrøntsager i en buddha bowl.
Se også buddha bowl med kikærter, oliven, karamelliserede rødløg og gomadressing.
Buddha bowl er en vegetarisk (ofte vegansk) skål salat med både bløde og sprøde ingredienser, hvor man prøver at opfylde de fleste kostmål i én portion mad. Buddhister spiser naturligvis buddha bowls i alle mulige forskellige afskygninger, og retten siges at have fået sit navn efter Buddhas lille topmave – for salaten må gerne anrettes lidt dekorativt som en rund mave.
Det mættende element i denne buddha bowl er rød quinoa, som kan spises i stedet for fx ris, pasta eller kartofler. Og ja, quinoa burde vi spise meget, meget mere af. Faktisk er quinoa, der stammer fra Andesbjergene i Sydamerika og lokalt udtales kinwa, udnævnt til en såkaldt superfood grundet sit høje indhold af protein, fibre og antiinflammatoriske egenskaber (kilde).
De fleste opskrifter på quinoa foreslår en kogetid på 15 minutter. Efter vores mening bliver de små frø for splattede, så vi giver dem 10 minutter og lader dem trække 5 minutter i det varme vand.
Ingredienser
2 dl rød quinoa | |
4 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
1 mango | |
2 avocadoer | |
2 æbler | |
3 gulerødder | |
3 stængler blegselleri | |
Ingefær/passionsfrugt-dressing |
|
3 passionsfrugter | |
15 g ingefær, revet | |
0.5 dl olivenolie | |
2 spsk. citronsaft | |
1 spsk. honning | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog quinoa, vand og salt 10 minutter, lad trække 5 minutter og hæld vandet fra |
2
Færdig
|
Brug quinoaen som basis i at forme en rund ’mave’ på et pænt fad |
3
Færdig
|
Skær grøntsager og frugter i mundrette stykker og anret dekorativt på fadet |
4
Færdig
|
Pisk dressingen sammen og hæld over den smukke buddha bowl |