Opskrift: 4 forskellige bruschetta
- tomat, svampe, gedeost, avocado

0 0
Opskrift: 4 forskellige bruschetta

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bruschetta
1 flutes
0.5 dl olivenolie
1 fed hvidløg
Topping 1
8 små tomater
16 blade basilikum
1 lille rødløg
1 tsk. balsamico
0.5 tsk. sukker
Topping 2
2 spsk. olivenolie
100 g svampe (gerne kantareller)
0.5 tsk. salt
1 spsk. frisk eller tørret esdragon
Topping 3
8 små skiver gedeost
1 spsk. frisk eller tørret rosmarin
Topping 4
1 avocado
1 tsk. limesaft
4 stilke koriander
Salt, peber

Sprøde hapsere med lækkert fyld til festlige lejligheder

Ingredienser

  • Bruschetta

  • Topping 1

  • Topping 2

  • Topping 3

  • Topping 4

Et par ord om vores opskrift

Del

Bruschetta (udtale: Bruskætta) er en antipasto (forret), der stammer helt tilbage fra det gamle Rom. Små stykker brød gennemvædet med olivenolie.

Den originale opskrift på bruschetta er helt simpel. Tynde brødskiver ristes sprøde, gnides med hvidløg og dryppes med olivenolie. Nix weiter.

I takt med at bruschetta bliver brugt ved flere og flere lejligheder – som snack, appetizer, tapas, forret – har konceptet naturligvis udviklet sig.

I dag er den mest almindelige bruschetta i Danmark en variant med tomat, rødløg og frisk basilikum. Her kan du med fordel tilføje lidt balsamico og sukker, fordi vores tomater ikke er lige så smagsintensive som italienernes.

Vi foreslår desuden tre andre skønne varianter:

  • Bruschetta med ristede svampe og esdragon
  • Bruschetta med gedeost og rosmarin
  • Bruschetta med avocado, lime og koriander

I forhold til den originale opskrift, hvor brødet først ristes og derefter dryppes med olie, foreslår vi ændre lidt i rækkefølgen: Lad os pensle olien på brødet, før det ristes. Det giver nogle knitrende, knasende, sprøde brødskiver, som kan tåle at stå længere med det fugtige fyld uden at blive våde og slaskede.

Du kan riste brødet både i brødrister og i ovn alt efter, hvad der passer dig bedst. Bare sørg for, at brødet bliver lysebrunt og knasende.

Til dit overdådige fad med bruschetta kan du for eksempel servere et glas kølig, perlende spumante (italiensk champagne) eller en hyggelig velkomstdrink med eller uden alkohol.

Beregn 4 bruschetta per mund.

Ingredienser

Antal personer:
Bruschetta
1 flutes
0.5 dl olivenolie
1 fed hvidløg
Topping 1
8 små tomater
16 blade basilikum
1 lille rødløg
1 tsk. balsamico
0.5 tsk. sukker
Topping 2
2 spsk. olivenolie
100 g svampe (gerne kantareller)
0.5 tsk. salt
1 spsk. frisk eller tørret esdragon
Topping 3
8 små skiver gedeost
1 spsk. frisk eller tørret rosmarin
Topping 4
1 avocado
1 tsk. limesaft
4 stilke koriander
Salt, peber
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bruschetta

Skær brødet i ret tynde skiver (under 1 cm) - 4 skiver per mund

2
Færdig

Pensl alle skiver med olie

3
Færdig

Rist i en brødrister eller i ovnen ved 225 grader i 5-10 minutter, til brødskiverne er lysebrune og sprøde

4
Færdig

Skær hvidløgsfeddet over og gnid forsigtigt brødskiverne med skærefladerne af hvidløget

5
Færdig

Lad ovnen forblive tændt til bruschetta med gedeost

6
Færdig

Topping 1

Skær tomaterne i mindre stykker, fjern saft og kerner

7
Færdig

Hak basilikum og løg i små stykker

8
Færdig

Bland alle ingredienser og lad trække mindst 10 minutter

9
Færdig

Nu er tomatblandingen klar til at lægge på det ristede brød

10
Færdig

Topping 2

Varm olien på en pande

11
Færdig

Skær de rensede svampe i mindre stykker og rist i olien sammen med saltet, til vandet er fordampet fra svampene - det tager små 10 minutter

12
Færdig

Læg svampefyldet på det ristede brød og pynt med esdragon

13
Færdig

Topping 3

Læg 2 skiver gedeost på hvert stykke ristet brød og pynt med rosmarin

14
Færdig

Rist 4-5 minutter i ovnen, til gedeosten smelter let

15
Færdig

Topping 4

Skær avocadoen i tynde skiver og læg på det ristede brød

16
Færdig

Dryp med lime, pynt med koriander og drys med lidt salt og peber

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Good morning bowl
forrige
Opskrift: Good morning bowl
Opskrift: Carajillo - ildfuld spansk kaffe
næste
Opskrift: Carajillo – ildfuld spansk kaffe
Opskrift: Good morning bowl
forrige
Opskrift: Good morning bowl
Opskrift: Carajillo - ildfuld spansk kaffe
næste
Opskrift: Carajillo – ildfuld spansk kaffe

Tilføj Din Kommentar