Ingredienser
-
Bruschetta
-
1 flutes
-
0.5 dl olivenolie
-
1 fed hvidløg
-
Topping 1
-
8 små tomater
-
16 blade basilikum
-
1 lille rødløg
-
1 tsk. balsamico
-
0.5 tsk. sukker
-
Topping 2
-
2 spsk. olivenolie
-
100 g svampe (gerne kantareller)
-
0.5 tsk. salt
-
1 spsk. frisk eller tørret esdragon
-
Topping 3
-
8 små skiver gedeost
-
1 spsk. frisk eller tørret rosmarin
-
Topping 4
-
1 avocado
-
1 tsk. limesaft
-
4 stilke koriander
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Bruschetta (udtale: Bruskætta) er en antipasto (forret), der stammer helt tilbage fra det gamle Rom. Små stykker brød gennemvædet med olivenolie.
Den originale opskrift på bruschetta er helt simpel. Tynde brødskiver ristes sprøde, gnides med hvidløg og dryppes med olivenolie. Nix weiter.
I takt med at bruschetta bliver brugt ved flere og flere lejligheder – som snack, appetizer, tapas, forret – har konceptet naturligvis udviklet sig.
I dag er den mest almindelige bruschetta i Danmark en variant med tomat, rødløg og frisk basilikum. Her kan du med fordel tilføje lidt balsamico og sukker, fordi vores tomater ikke er lige så smagsintensive som italienernes.
Vi foreslår desuden tre andre skønne varianter:
- Bruschetta med ristede svampe og esdragon
- Bruschetta med gedeost og rosmarin
- Bruschetta med avocado, lime og koriander
I forhold til den originale opskrift, hvor brødet først ristes og derefter dryppes med olie, foreslår vi ændre lidt i rækkefølgen: Lad os pensle olien på brødet, før det ristes. Det giver nogle knitrende, knasende, sprøde brødskiver, som kan tåle at stå længere med det fugtige fyld uden at blive våde og slaskede.
Du kan riste brødet både i brødrister og i ovn alt efter, hvad der passer dig bedst. Bare sørg for, at brødet bliver lysebrunt og knasende.
Til dit overdådige fad med bruschetta kan du for eksempel servere et glas kølig, perlende spumante (italiensk champagne) eller en hyggelig velkomstdrink med eller uden alkohol.
Beregn 4 bruschetta per mund.
Ingredienser
Bruschetta |
|
1 flutes | |
0.5 dl olivenolie | |
1 fed hvidløg | |
Topping 1 |
|
8 små tomater | |
16 blade basilikum | |
1 lille rødløg | |
1 tsk. balsamico | |
0.5 tsk. sukker | |
Topping 2 |
|
2 spsk. olivenolie | |
100 g svampe (gerne kantareller) | |
0.5 tsk. salt | |
1 spsk. frisk eller tørret esdragon | |
Topping 3 |
|
8 små skiver gedeost | |
1 spsk. frisk eller tørret rosmarin | |
Topping 4 |
|
1 avocado | |
1 tsk. limesaft | |
4 stilke koriander | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
BruschettaSkær brødet i ret tynde skiver (under 1 cm) - 4 skiver per mund |
2
Færdig
|
Pensl alle skiver med olie |
3
Færdig
|
Rist i en brødrister eller i ovnen ved 225 grader i 5-10 minutter, til brødskiverne er lysebrune og sprøde |
4
Færdig
|
Skær hvidløgsfeddet over og gnid forsigtigt brødskiverne med skærefladerne af hvidløget |
5
Færdig
|
Lad ovnen forblive tændt til bruschetta med gedeost |
6
Færdig
|
Topping 1Skær tomaterne i mindre stykker, fjern saft og kerner |
7
Færdig
|
Hak basilikum og løg i små stykker |
8
Færdig
|
Bland alle ingredienser og lad trække mindst 10 minutter |
9
Færdig
|
Nu er tomatblandingen klar til at lægge på det ristede brød |
10
Færdig
|
Topping 2Varm olien på en pande |
11
Færdig
|
Skær de rensede svampe i mindre stykker og rist i olien sammen med saltet, til vandet er fordampet fra svampene - det tager små 10 minutter |
12
Færdig
|
Læg svampefyldet på det ristede brød og pynt med esdragon |
13
Færdig
|
Topping 3Læg 2 skiver gedeost på hvert stykke ristet brød og pynt med rosmarin |
14
Færdig
|
Rist 4-5 minutter i ovnen, til gedeosten smelter let |
15
Færdig
|
Topping 4Skær avocadoen i tynde skiver og læg på det ristede brød |
16
Færdig
|
Dryp med lime, pynt med koriander og drys med lidt salt og peber |