Opskrift: Spicy chilihummus
med tahin, spidskommen og chilipasta

0 0
Opskrift: Spicy chilihummus

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g kogte kikærter
2 dl kogevand (eller lage fra dåsen)
0.5 dl olie
0.5 dl citronsaft
2 fed hvidløg
2 spsk. tahin
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. chilipasta (fx Sambal Oelek)
2 tsk. paprika
1.5 tsk. salt
Evt. chiliflager til drys

Hele verdens livret – nu med lidt ekstra kapow

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter
Land:

    Ingredienser

    Et par ord om vores opskrift

    Del

    Gad vide, om der findes ét menneske på jorden, der ikke elsker hummus? HumMUMS!

    Hummus er en vigtig bestanddel af kosten over hele Mellemøsten – Egypten, Israel, Palæstina, de arabiske lande – hvor den bløde, runde, smagfulde dip skovles op med nybagte fladbrød og guffes i døgndrift. Her er velsmag, proteiner, vitaminer og dejlig mæthed for alle pengene.

    Hummus er det arabiske ord for kikærter, og på de kanter hedder retten hummus bi tahina, altså kikærter med tahin.

    Det leder os elegant over i de basale ingredienser i en rigtig hummus: Kogte kikærter blendet med tahin (sesampasta), hvidløg, olie og citronsaft. Her på Spicy Twist tilføjer vi ALTID spidskommen, som spiller uimodståeligt sammen med den let fade tahin.

    Hummus fungerer perfekt som dip til fladbrød, rå grøntsager og grissini, som appetizer og forret sammen med andre små delikatesser – enten i sin basale form eller som tyrkisk hummus med grillede peberfrugter eller som fx en smukt lysegrøn broccolihummus.

    Hvis du og dine gæster godt kan lide en smule mere bid i maden, er denne chilihummus lige sagen. Den er ikke så stærk, at man brænder sig, men chilien giver et pikant twist, som de fleste voksne vil sætte pris på. Servér en hyggelig velkomstdrink til eller et glas tyrkisk yoghurtdrik, ayran. Og fladbrød som sagt.

    Ingredienser

    Antal personer:
    600 g kogte kikærter
    2 dl kogevand (eller lage fra dåsen)
    0.5 dl olie
    0.5 dl citronsaft
    2 fed hvidløg
    2 spsk. tahin
    2 tsk. spidskommen, knust
    2 tsk. chilipasta (fx Sambal Oelek)
    2 tsk. paprika
    1.5 tsk. salt
    Evt. chiliflager til drys
    3 fra 2 stemmer

    Sådan gør du

    1
    Færdig

    Blend alle ingredienser (minus chiliflager), til din hummus er blød og cremet

    2
    Færdig

    Servér evt. med hakket persille, sorte oliven og fladbrød

    Spicy Twist

    Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

    Opskrift: Buddha bowl med quinoa, avocado og mango
    forrige
    Opskrift: Buddha bowl med quinoa, avocado og mango
    Opskrift: Mundvandsdrivende hvidløgskylling
    næste
    Opskrift: Mundvandsdrivende hvidløgskylling
    Opskrift: Buddha bowl med quinoa, avocado og mango
    forrige
    Opskrift: Buddha bowl med quinoa, avocado og mango
    Opskrift: Mundvandsdrivende hvidløgskylling
    næste
    Opskrift: Mundvandsdrivende hvidløgskylling

    Tilføj Din Kommentar