Opskrift: Kartoffelmad med matjesfilet

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g kartofler
4 skiver rugbrød
4 spsk. cremefraiche
1 ds. matjesfileter
1 rødløg
1 bdt. dild

Opskrift: Kartoffelmad med matjesfilet

- cremefraiche, rødløg og dild

Et lækkert stykke smørrebrød, der smager endnu bedre med en snaps til

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Maatjesharing, hedder de på hollandsk, hvor denne type mildt krydrede sild oprindeligt stammer fra. De fleste matjesfileter, der bliver solgt i Danmark, kommer dog i aflange, røde dåser fra vores svenske søsterfolk.

Både i Sverige og Tyskland nydes matjesfileter sammen med nykogte kartofler som aftensmad, og det bør du bestemt overveje, når de nye kartofler kommer i handlen og er til at betale.

Men en af Danmarks nationalretter er som bekendt smørrebrød, så naturligvis må vi her lægge den lækre kryddersild på et stykke rugbrød. Dog ikke direkte på brødet – for ind imellem brød og sild skal der et tykt lag kartoffelskiver og en solid klat cremefraiche. Herefter drysses med hakket rødløg og dild, og derfra er den egentlig kun én vej: Hen til køle/fryseskabet efter en kold øl og en snaps.

Kan du ikke lige få fat i en dåse matjesfileter, så smager gammeldags modnede kryddersild mindst lige så godt på denne mad.

Nyd kartoffelmad med matjesfilet til enhver god frokost, hvor der skal sild på bordet. Ikke mindst påskefrokost og julefrokost.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kartofler, køl af og skær i halvtykke skiver

2
Færdig

Læg et lag kartofler på hvert stykke brød, dernæst en klat cremefraiche

3
Færdig

Skær matjesfileterne i mindre stykker og fordel på madderne

4
Færdig

Drys med finthakket rødløg og små duske dild

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Lammeculotte som i Mellemøsten
forrige
Opskrift: Lammeculotte som i Mellemøsten
Opskrift: Buddha bowl med quinoa, avocado og mango
næste
Opskrift: Buddha bowl med quinoa, avocado og mango
Opskrift: Lammeculotte som i Mellemøsten
forrige
Opskrift: Lammeculotte som i Mellemøsten
Opskrift: Buddha bowl med quinoa, avocado og mango
næste
Opskrift: Buddha bowl med quinoa, avocado og mango

Tilføj Din Kommentar