Ingredienser
-
1 butternut squash
-
4 rødløg
-
1 kylling
-
3 spsk. olie
-
Krydderiblanding
-
1 spsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
-
20 kardemommekapsler, kornene
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
Øvrig salat
-
4 dl bulgur
-
6 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
2 æbler
-
16 dadler
-
16 tørrede abrikoser
-
50 g mandler
-
1 bdt. mynte
-
Dressing
-
2 citroner, saft og reven skal
-
4 spsk. honning
-
4 spsk. olie
-
2 tsk. kanel
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Mellemøsten og Nordafrika er kendt for landenes varmt krydrede køkkener, hvor de spisendes smagsløg bliver forkælet i endeløse baner.
Der skal bruges mange forskellige krydderier for at ramme de overdådige og spraglede smagsindtryk, og den slags tager jo tid. Men – heldigvis er retten ikke svær at lave, og som belønning for anstrengelserne kan du være stensikker på, at dine gæster vil tabe både næse og mund.
Efter vores ydmyge mening er butternut squash den mest delikate græskartype, og den fortjener til fulde denne kombination af sprødstegt kylling, tørrede frugter, bulgur (couscous) og spændende smage.
Hop ud i vores opskrift en lørdag eller en anden fridag, hvor du venter gæster, der sætter pris på eksotiske oplevelser. Hvis du vil følge retten helt til dørs, serverer du et glas sødet myntete til.
Ingredienser
1 butternut squash | |
4 rødløg | |
1 kylling | |
3 spsk. olie | |
Krydderiblanding |
|
1 spsk. salt | |
1 tsk. chiliflager | |
20 kardemommekapsler, kornene | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
Øvrig salat |
|
4 dl bulgur | |
6 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
2 æbler | |
16 dadler | |
16 tørrede abrikoser | |
50 g mandler | |
1 bdt. mynte | |
Dressing |
|
2 citroner, saft og reven skal | |
4 spsk. honning | |
4 spsk. olie | |
2 tsk. kanel | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl butternut squashen (evt. med en skarp kniv), flæk den og skrab kerner og snask ud |
2
Færdig
|
Skær den ud i store tern og læg i en bradepande foret med bagepapir |
3
Færdig
|
Skær enderne af løgene, men uden at skrælle dem, og læg dem i bradepanden |
4
Færdig
|
Klip kyllingen i 10 stykker, pensl med olie og læg i bradepanden |
5
Færdig
|
Knus krydderierne i en morter og drys over butternut squash og kyllingestykker |
6
Færdig
|
Bag 30 minutter i en 200 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Tag grøntsagerne ud af ovnen og giv kyllingen 5-10 minutter mere ved 225 grader |
8
Færdig
|
Kog bulguren 10 minutter med vand og salt og lad den trække 10 minutter under låg |
9
Færdig
|
Pil de bagte løg og skær dem i både |
10
Færdig
|
Skær æbler og de tørrede frugter i mundrette stykker |
11
Færdig
|
Bland bulgur, alle grøntsager, de tørrede frugter og mandler til en salat |
12
Færdig
|
Pisk alle ingredienser til dressingen sammen og hæld over |
13
Færdig
|
Drys med hakket mynte og anbring de sprøde kyllingestykker øverst |