Opskrift: Lun, krydret butternut squash salat
med kylling, tørrede frugter og kaneldressing

0 0
Opskrift: Lun, krydret butternut squash salat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 butternut squash
4 rødløg
1 kylling
3 spsk. olie
Krydderiblanding
1 spsk. salt
1 tsk. chiliflager
20 kardemommekapsler, kornene
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
Øvrig salat
4 dl bulgur
6 dl vand
0.5 tsk. salt
2 æbler
16 dadler
16 tørrede abrikoser
50 g mandler
1 bdt. mynte
Dressing
2 citroner, saft og reven skal
4 spsk. honning
4 spsk. olie
2 tsk. kanel
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt

Velkommen til Mellemøstens eventyrlige gæstebud

Ingredienser

  • Krydderiblanding

  • Øvrig salat

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Mellemøsten og Nordafrika er kendt for landenes varmt krydrede køkkener, hvor de spisendes smagsløg bliver forkælet i endeløse baner.

Der skal bruges mange forskellige krydderier for at ramme de overdådige og spraglede smagsindtryk, og den slags tager jo tid. Men – heldigvis er retten ikke svær at lave, og som belønning for anstrengelserne kan du være stensikker på, at dine gæster vil tabe både næse og mund.

Efter vores ydmyge mening er butternut squash den mest delikate græskartype, og den fortjener til fulde denne kombination af sprødstegt kylling, tørrede frugter, bulgur (couscous) og spændende smage.

Hop ud i vores opskrift en lørdag eller en anden fridag, hvor du venter gæster, der sætter pris på eksotiske oplevelser. Hvis du vil følge retten helt til dørs, serverer du et glas sødet myntete til.

Ingredienser

Antal personer:
1 butternut squash
4 rødløg
1 kylling
3 spsk. olie
Krydderiblanding
1 spsk. salt
1 tsk. chiliflager
20 kardemommekapsler, kornene
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
Øvrig salat
4 dl bulgur
6 dl vand
0.5 tsk. salt
2 æbler
16 dadler
16 tørrede abrikoser
50 g mandler
1 bdt. mynte
Dressing
2 citroner, saft og reven skal
4 spsk. honning
4 spsk. olie
2 tsk. kanel
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl butternut squashen (evt. med en skarp kniv), flæk den og skrab kerner og snask ud

2
Færdig

Skær den ud i store tern og læg i en bradepande foret med bagepapir

3
Færdig

Skær enderne af løgene, men uden at skrælle dem, og læg dem i bradepanden

4
Færdig

Klip kyllingen i 10 stykker, pensl med olie og læg i bradepanden

5
Færdig

Knus krydderierne i en morter og drys over butternut squash og kyllingestykker

6
Færdig

Bag 30 minutter i en 200 grader varm ovn

7
Færdig

Tag grøntsagerne ud af ovnen og giv kyllingen 5-10 minutter mere ved 225 grader

8
Færdig

Kog bulguren 10 minutter med vand og salt og lad den trække 10 minutter under låg

9
Færdig

Pil de bagte løg og skær dem i både

10
Færdig

Skær æbler og de tørrede frugter i mundrette stykker

11
Færdig

Bland bulgur, alle grøntsager, de tørrede frugter og mandler til en salat

12
Færdig

Pisk alle ingredienser til dressingen sammen og hæld over

13
Færdig

Drys med hakket mynte og anbring de sprøde kyllingestykker øverst

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Autentisk paella med kylling og rejer
forrige
Opskrift: Autentisk paella med kylling og rejer
Opskrift: Vegetarisk karryret
næste
Opskrift: Vegetarisk karryret
Opskrift: Autentisk paella med kylling og rejer
forrige
Opskrift: Autentisk paella med kylling og rejer
Opskrift: Vegetarisk karryret
næste
Opskrift: Vegetarisk karryret

Tilføj Din Kommentar