Ingredienser
-
5 spsk. chiafrø
-
20 mandler, hakket
-
3 dl vand
-
1 dl græsk yoghurt
-
2 spsk. honning
-
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
-
Topping
-
4 spsk. græsk yoghurt
-
20 blåbær
Et par ord om vores opskrift
Er du klar over, hvor sunde chiafrø er? Fyldt med antioxidanter, fibre, protein, knoglestyrkende kalk, B-vitaminer samt et højt indhold af de livsvigtige omega-3-fedtsyrer (mere end i laks!) kilde.
Når du kombinerer de gode chiafrø med mandler, yoghurt og blåbær, så har du virkelig et måltid, der er godt for helbredet.
Chiagrød er blevet en moderne klassiker blandt sundhedsbevidste danskere. Desværre bliver det ofte bare et mål i sig selv, at grøden skal være sund – ikke at den samtidig skal smage godt.
Det råder vi bod på i denne version af chiagrød, der smager lidt i retning af risalamande. En sund risalamande, ganske vist, men stadig med al den kendte, dejlige velsmag fra hakkede mandler og vanilje. Blåbærrene får lov at gøre det ud for kirsebærsovs.
Den bedste vaniljesmag vil du få fra en frisk vaniljestang eller vaniljepulver uden sukker. Ingen af delene er billige, men hvis du holder af vanilje, er det vejen frem.
At lave chiagrød på denne facon er superlet. Du skal bare røre ingredienserne sammen og stille i køleskabet natten over. Så vågner du op til en himmerigsmundfuld morgenen efter. Vand og yoghurt forvandler de små hårde chiafrø til en lind, lidt geleagtig grød, som giver dig det fulde udbytte af chiafrøenes mange sunde egenskaber.
Prøv også chiagrød med sund frugt – æble, appelsin, kokos og gojibær.
Ingredienser
5 spsk. chiafrø | |
20 mandler, hakket | |
3 dl vand | |
1 dl græsk yoghurt | |
2 spsk. honning | |
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker) | |
Topping |
|
4 spsk. græsk yoghurt | |
20 blåbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål |
2
Færdig
|
Fordel blandingen i portionsskåle eller glas |
3
Færdig
|
Stil i køleskab mindst 7 timer, gerne natten over |
4
Færdig
|
Ved servering, pynt med yoghurt og bær |