Opskrift: Chiagrød à la risalamande
med mandler og vanilje

0 0
Opskrift: Chiagrød à la risalamande

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
5 spsk. chiafrø
20 mandler, hakket
3 dl vand
1 dl græsk yoghurt
2 spsk. honning
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
Topping
4 spsk. græsk yoghurt
20 blåbær

Nyd de supersunde chiafrø i en mumset grød

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Er du klar over, hvor sunde chiafrø er? Fyldt med antioxidanter, fibre, protein, knoglestyrkende kalk, B-vitaminer samt et højt indhold af de livsvigtige omega-3-fedtsyrer (mere end i laks!) kilde.

Når du kombinerer de gode chiafrø med mandler, yoghurt og blåbær, så har du virkelig et måltid, der er godt for helbredet.

Chiagrød er blevet en moderne klassiker blandt sundhedsbevidste danskere. Desværre bliver det ofte bare et mål i sig selv, at grøden skal være sund – ikke at den samtidig skal smage godt.

Det råder vi bod på i denne version af chiagrød, der smager lidt i retning af risalamande. En sund risalamande, ganske vist, men stadig med al den kendte, dejlige velsmag fra hakkede mandler og vanilje. Blåbærrene får lov at gøre det ud for kirsebærsovs.

Den bedste vaniljesmag vil du få fra en frisk vaniljestang eller vaniljepulver uden sukker. Ingen af delene er billige, men hvis du holder af vanilje, er det vejen frem.

At lave chiagrød på denne facon er superlet. Du skal bare røre ingredienserne sammen og stille i køleskabet natten over. Så vågner du op til en himmerigsmundfuld morgenen efter. Vand og yoghurt forvandler de små hårde chiafrø til en lind, lidt geleagtig grød, som giver dig det fulde udbytte af chiafrøenes mange sunde egenskaber.

Prøv også chiagrød med sund frugt – æble, appelsin, kokos og gojibær.

Ingredienser

Antal personer:
5 spsk. chiafrø
20 mandler, hakket
3 dl vand
1 dl græsk yoghurt
2 spsk. honning
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
Topping
4 spsk. græsk yoghurt
20 blåbær
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål

2
Færdig

Fordel blandingen i portionsskåle eller glas

3
Færdig

Stil i køleskab mindst 7 timer, gerne natten over

4
Færdig

Ved servering, pynt med yoghurt og bær

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Grønkålssalat med kylling
forrige
Opskrift: Grønkålssalat med kylling
Opskrift: Vegetar enchiladas
næste
Opskrift: Vegetar enchiladas
Opskrift: Grønkålssalat med kylling
forrige
Opskrift: Grønkålssalat med kylling
Opskrift: Vegetar enchiladas
næste
Opskrift: Vegetar enchiladas

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here