Opskrift: Vegetar enchiladas
med hvide bønner og ægte mexicansk mole

0 0
Opskrift: Vegetar enchiladas

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
8 majspandekager (tortillas)
150 g smelteost
1 bdt. frisk koriander
Mole
2 løg
2 røde peberfrugter
4 fed hvidløg
0.5 dl usaltede peanuts
1 ds. flået tomat
2 tsk. salt
1 tsk. kakaopulver
1 tsk. allehånde
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. oregano
1 tsk. chiliflager
1 tsk. sukker
3 spsk. olie
Fyld
3 spsk. olie
3 rødløg
3 fed hvidløg
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
800 g hvide bønner, kogt

Sunde, mættende og velsmagende madpandekager

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Mole

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Som navnet svagt antyder, skal der chili i enchiladas – mexicanske madpandekager, hvor tortillas rulles sammen omkring en form for smagfuldt fyld. Vi har tidligere lavet enchiladas med kylling.

Velsmagen i enchiladas kommer især fra sovsen, der på mexicansk hedder mole. Du kender ordet fra guacamole, der som bekendt er en slags tyk sovs lavet af moste avocadoer, lime og krydderier.

Du skal ikke lade dig skræmme af de mange ingredienser i denne mole. Sovsen er ikke så svær at lave og smager meget mere mexicansk end de mange typer pizzaegnet tomatsovs, du ellers kan finde opskrift på. Ganske vist har vi ikke adgang til de mange forskellige chilisorter, stærke og frugtagtige, som mexicanerne selv anvender, men ved at bruge usaltede peanuts, kakao og nogle velvalgte krydderier opnår du alligevel en ret autentisk smag.

Du kan let selv bage majspandekagerne, men du kan også sagtens snyde og købe færdige tortillas i supermarkedet. Det har vi gjort denne gang og skal hilse at sige, at de færdigkøbte tortillas mætter noget mere end de hjemmebagte. Så når der står, at 8 enchiladas rækker til 4 personer, skal det tilføjes, at det skal være 4 meget sultne personer. Fyldet af hvide bønner og mole mætter jo også, og det samme gør den smeltede ost på toppen.

For at ramme den helt rigtige (turistede) stemning af Mexico kan du som tilbehør til enchiladas servere en ægte mexicansk guacamole, en skål tortillachips og en håndfuld cool Corona. Viva Mexico!

Ingredienser

Antal personer:
8 majspandekager (tortillas)
150 g smelteost
1 bdt. frisk koriander
Mole
2 løg
2 røde peberfrugter
4 fed hvidløg
0.5 dl usaltede peanuts
1 ds. flået tomat
2 tsk. salt
1 tsk. kakaopulver
1 tsk. allehånde
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. oregano
1 tsk. chiliflager
1 tsk. sukker
3 spsk. olie
Fyld
3 spsk. olie
3 rødløg
3 fed hvidløg
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
800 g hvide bønner, kogt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at lave din mole: Skær løg, peberfrugter og hvidløg i grove stykker

2
Færdig

Rist løg, peberfrugter, hvidløg og peanuts på en tør pande, til der begynder at komme sorte pletter på - det tager ca. 10 minutter

3
Færdig

Hæld de sortplettede grøntsager, tomat og krydderier i en blender og blend til en jævn masse

4
Færdig

Steg blandingen i olien 15 minutter i olien ved lav varme i en gryde med låg (det sprøjter)

5
Færdig

Nu er det tid til fyldet: Varm olien op på en pande og steg de grofthakkede løg og hvidløg blanke og bløde ved lav varme - ca. 10 minutter

6
Færdig

Tilsæt salt, peber og halvdelen af din mole - steg 5 minutter mere, til du har en tyk, brunlig sovs med hvide bønner i

7
Færdig

Fordel sovsen med bønner på pandekagerne, rul sammen og læg i et smurt ildfast fast - gerne tæt sammen

8
Færdig

Fordel resten af molen i en bred stribe hen over pandekagerne og drys med ost

9
Færdig

Bag de fyldte pandekager 15 minutter i en 200 grader varm ovn

10
Færdig

Drys med frisk koriander og servér rygende varme

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Chiagrød à la risalamande
forrige
Opskrift: Chiagrød à la risalamande
Opskrift: Grønkålssalat nicoise
næste
Opskrift: Grønkålssalat nicoise
Opskrift: Chiagrød à la risalamande
forrige
Opskrift: Chiagrød à la risalamande
Opskrift: Grønkålssalat nicoise
næste
Opskrift: Grønkålssalat nicoise

Tilføj Din Kommentar