Ingredienser
-
5 spsk. chiafrø
-
2 spsk. kokosmel
-
2 spsk. honning
-
1 appelsin, saft og skal
-
2 dl vand
-
1 dl skyr
-
Revet æble (eller anden frugt)
-
Topping
-
3 spsk. gojibær
Et par ord om vores opskrift
En portion chiagrød med skyr og frugt er opskriften på en virkelig sund, mættende og utroligt velsmagende morgenmad. Eller dessert?
Chiagrød er utroligt let at lave. Du pisker bare ingredienserne sammen og fylder i portionsskåle eller glas. Efter 7 timer i køleskabet har du den lækreste grød, hvor de små hårde chiafrø har forvandlet alle de lækre sager til en lind, lidt geleagtig grød.
Du kan vælge at lave grøden om aftenen og spise den til morgenmad næste dag. Eller du kan lade den stå til næste aften (altså 1 døgn) og bruge den som dessert – det sker der ingenting ved.
Chiafrø er en af naturens små vidundere. De mætter dejligt og er samtidig sprængfyldt med gode kostfibre, antioxidanter, protein, kalk, B-vitaminer samt de vigtige omega-3-fedtsyrer (endnu mere end i laks!) kilde.
Også skyr er en sund og mættende fødevare, som indeholder masser af muskelopbyggende protein og er godt for din fordøjelse.
Både for smagens og sundhedens skyld skal der frugt i denne chiagrød. Revet æble, appelsinsaft og -skal, kokos og et drys af de sunde, tørrede gojibær.
Du kan sagtens variere frugten: Pære, banan, kiwi, mango og bær kan også røres i chiagrøden. Hvis du ikke bruger saften fra en appelsin, skal du sørge for, at der kommer 1 dl anden frugtsaft i eller supplere med 1 dl vand.
Prøv også chiagrød à la risalamande – med mandler og vanilje.
Ingredienser
5 spsk. chiafrø | |
2 spsk. kokosmel | |
2 spsk. honning | |
1 appelsin, saft og skal | |
2 dl vand | |
1 dl skyr | |
Revet æble (eller anden frugt) | |
Topping |
|
3 spsk. gojibær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål |
2
Færdig
|
Fordel blandingen i portionsskåle eller glas |
3
Færdig
|
Stil i køleskab mindst 7 timer, gerne natten over |
4
Færdig
|
Ved servering, pynt med gojibær |
2 Comments Skjul kommentarer
Der mangler da æbler på ingredienslisten?
Hej Karin
Tak for dit opmærksomme øje, vi har tilrettet ingredienslisten nu 🙂
God weekend!