Opskrift: Chiagrød med sund frugt
- æble, appelsin, kokos og gojibær

0 0
Opskrift: Chiagrød med sund frugt

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
5 spsk. chiafrø
2 spsk. kokosmel
2 spsk. honning
1 appelsin, saft og skal
2 dl vand
1 dl skyr
Revet æble (eller anden frugt)
Topping
3 spsk. gojibær

Lækker og sund morgenmad med proteiner og vitaminer

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

En portion chiagrød med skyr og frugt er opskriften på en virkelig sund, mættende og utroligt velsmagende morgenmad. Eller dessert?

Chiagrød er utroligt let at lave. Du pisker bare ingredienserne sammen og fylder i portionsskåle eller glas. Efter 7 timer i køleskabet har du den lækreste grød, hvor de små hårde chiafrø har forvandlet alle de lækre sager til en lind, lidt geleagtig grød.

Du kan vælge at lave grøden om aftenen og spise den til morgenmad næste dag. Eller du kan lade den stå til næste aften (altså 1 døgn) og bruge den som dessert – det sker der ingenting ved.

Chiafrø er en af naturens små vidundere. De mætter dejligt og er samtidig sprængfyldt med gode kostfibre, antioxidanter, protein, kalk, B-vitaminer samt de vigtige omega-3-fedtsyrer (endnu mere end i laks!) kilde.

Også skyr er en sund og mættende fødevare, som indeholder masser af muskelopbyggende protein og er godt for din fordøjelse.

Både for smagens og sundhedens skyld skal der frugt i denne chiagrød. Revet æble, appelsinsaft og -skal, kokos og et drys af de sunde, tørrede gojibær.

Du kan sagtens variere frugten: Pære, banan, kiwi, mango og bær kan også røres i chiagrøden. Hvis du ikke bruger saften fra en appelsin, skal du sørge for, at der kommer 1 dl anden frugtsaft i eller supplere med 1 dl vand.

Prøv også chiagrød à la risalamande – med mandler og vanilje.

Ingredienser

Antal personer:
5 spsk. chiafrø
2 spsk. kokosmel
2 spsk. honning
1 appelsin, saft og skal
2 dl vand
1 dl skyr
Revet æble (eller anden frugt)
Topping
3 spsk. gojibær
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål

2
Færdig

Fordel blandingen i portionsskåle eller glas

3
Færdig

Stil i køleskab mindst 7 timer, gerne natten over

4
Færdig

Ved servering, pynt med gojibær

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Knitrende sprøde rugbrødschips
forrige
Opskrift: Knitrende sprøde rugbrødschips
Opskrift: Tyrkiske fladbrød - lavas ekmegi
næste
Opskrift: Tyrkiske fladbrød – lavas ekmegi
Opskrift: Knitrende sprøde rugbrødschips
forrige
Opskrift: Knitrende sprøde rugbrødschips
Opskrift: Tyrkiske fladbrød - lavas ekmegi
næste
Opskrift: Tyrkiske fladbrød – lavas ekmegi

2 Comments Skjul kommentarer

Tilføj Din Kommentar