Opskrift: Koldhævede chiaboller (røremaskine)
- med surdej, chiafrø og ølandshvede

0 0
Opskrift: Koldhævede chiaboller (røremaskine)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
1 tsk. honning
50 g chiafrø
300 g fuldkorns ølandshvedemel
300 g hvedemel
Desuden
Olivenolie til pensling

Sunde, luftige boller – bedre end bagerens

Ingredienser

  • Surdej

  • Hoveddej

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du er den lykkelige ejer af en røremaskine, så læs glad videre. Har du ikke en røremaskine, så spring til Spicy Twists anden opskrift på koldhævede chiaboller.

I denne opskrift er det røremaskinen, der gør forskellen. Maskinen giver dejen en sej konsistens, som går igen i de færdigbagte bollers brødkrumme. Uden på er bollerne flotte og sprøde, indeni er de seje, luftige og saftige.

Surdejen kan du sagtens købe dig fra, men hvis du kan se 4 dage frem i tiden, kan du sådan set lige så godt lave den selv. Vi giver dig nemlig Meyers mesterlige opskrift på hjemmelavet surdej.

Chiafrø har masser af gode egenskaber, blandt andet et højt indhold af de livsvigtige omega 3-fedtsyrer.

Den økologiske ølandshvede giver bollerne saft og kraft med en mild sødme, der udvikler sig i takt med koldhævningen af dejen.

Ud af denne portion får du 12-14 nydelige boller, der kan bruges hele dagen – som morgenboller, frokostboller eller som kuvertbrød om aftenen.

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
1 tsk. honning
50 g chiafrø
300 g fuldkorns ølandshvedemel
300 g hvedemel
Desuden
Olivenolie til pensling
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Surdej

Rør mel og vand sammen. Opbevar i en plasticbøtte uden låg på. Lad surdejen stå 4 dage ved stuetemperatur. Nu er dejen forhåbentlig syrlig, let flydende og klar til brug. Ellers lad den stå 1-2 dage mere.

2
Færdig

Hoveddej

Rør vand, surdej og gær sammen

3
Færdig

Hæld de øvrige ingredienser i, i denne rækkefølge

4
Færdig

Ælt 1 minut ved lav hastighed

5
Færdig

Ælt 5-10 minutter ved højeste hastighed - dejen skal slippe skålens sider og hænge i en fugtig klump på dejkrogen

6
Færdig

Prøv glutentesten: Tag en lille klat dej mellem fingrene og hiv i den - den skal kunne strækkes langt ud og blive næsten gennemsigtigt tynd - ellers ælt et par minutter mere

7
Færdig

Lad dejen hæve overdækket mindst 8 timer i køleskabet, gerne længere tid

8
Færdig

Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur - dejen er nu fugtig og sej og skal hverken hæve eller æltes mere

9
Færdig

Tænd i mellemtiden for ovnen på 235 grader og lad bagepladen varme med

10
Færdig

Brug 2 skeer til at løfte klumper af dej over på bagepapir - der skal blive i alt 12-14 boller

11
Færdig

Pensl bollerne med olivenolie for at få en sprødere skorpe

12
Færdig

Løft nu bagepapiret over på den glohede bageplade (måske ved hjælp af et spækkebræt?)

13
Færdig

Bag bollerne 25 minutter midt i ovnen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem rabarbertærte med mandler og havregryn
forrige
Opskrift: Nem rabarbertærte med mandler og havregryn
Opskrift: Spicy thai salat med oksekød - larb nam tok
næste
Opskrift: Spicy thai salat med oksekød – larb nam tok
Opskrift: Nem rabarbertærte med mandler og havregryn
forrige
Opskrift: Nem rabarbertærte med mandler og havregryn
Opskrift: Spicy thai salat med oksekød - larb nam tok
næste
Opskrift: Spicy thai salat med oksekød – larb nam tok

Tilføj Din Kommentar