Ingredienser
-
2.5 flæskesteg, svær og fedtkant
-
2 tsk. salt
-
1.5 tsk. chiliflager
-
1 tsk. korianderfrø
Et par ord om vores opskrift
Du kan købe dem i supermarkedet eller hos slagteren i dyre domme. Eller du kan lave dem selv: Sprøde flæskesvær! Du kan oven i købet servere dem lune lige fra ovnen.
Selve den rå svær kan du købe billigt hos slagteren. Eller også kan du nemt skære svær og fedtkant af en flæskesteg, som du så tilbereder på en anden måde. Fx som en saftig flæskesteg i sommerhalvåret.
Overrask dine gæster med en fantastisk hjemmelavet snack… Vi synes, flæskesværene bliver ekstra lækre med lidt hot chili og knuste korianderfrø. Men du kan sagtens bruge opskriften bare med almindeligt fint salt. Knas!
Ingredienser
2.5 flæskesteg, svær og fedtkant | |
2 tsk. salt | |
1.5 tsk. chiliflager | |
1 tsk. korianderfrø |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær sværen inkl. fedtkant i pænt store strimler (de skrumper) |
2
Færdig
|
Kog sværene i letsaltet vand i 20 minutter |
3
Færdig
|
Knus salt, chili og korianderfrø til pulver |
4
Færdig
|
Drys pulver overalt på sværene og anbring dem hver for sig på et stykke bagepapir |
5
Færdig
|
Steg ca. 45 minutter ved 200 grader - sværene skal være godt brune |
6
Færdig
|
Vend sværene undervejs og fjern flydende fedt |
7
Færdig
|
Lad sværene dryppe af på køkkenrulle |