Opskrift: Sprøde chips af kartoffelskræller
Tænk, at det kan være så sjovt at være klimaaktivist

0 0
Opskrift: Sprøde chips af kartoffelskræller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kartoffelskræller
Olie
Salt
Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad
  • Nem og hurtig mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du ikke har prøvet det før, så glæd dig til – bare for en dag – at bære fanen forrest blandt de idealistiske klimaaktivister i Stop Spild Af Mad. Det er oven i købet sjovt og smager drøngodt:

Brug dine kartoffelskræller til at lave en skålfuld sprøde chips!

Vi byboer smider normalt bare vores kartoffelskræller ud. På landet bliver skrællerne ofte udnyttet som dyrefoder, så de ikke går til spilde.

Hårdkogte kødspisere vil selvfølgelig mene, at det er synd at spise dyrenes mad (og dette argument omfatter vist nok alle slags grøntsager) – men vi synes nu alligevel, du skal prøve.

Faktisk er der i skålen på billedet både skræller af kartofler og persillerødder. For selvfølgelig kan du lave chips af de fleste rodfrugteskræller. Forudsætningen er bare, at skrællerne er skrubbet helt rene, før du vender dem i olie og salt.

Øvelsen er pærelet og tager kun godt 20 minutter. Skræl de godt skrubbede kartofler og evt. andre rodfrugter ned i en skål. Hæld et par spiseskefulde olie og 1-2 tsk fint salt over, vend rundt og læg skrællerne på et stykke bagepapir på en bagerist. Nu skal skrællerne have 10-12 minutter midt i en 200 grader varm ovn – og så er der serveret.

Tip 1:

Du kan bruge alle mulige slags olie til chipsene. Jomfruolivenolie, solsikkekerneolie, vindruekerneolie, rapsolie, jordnøddeolie…

Tip 2:

Du kan med fordel putte almindeligt salt i en morter og kværne det til fint pulver. Så klæber det bedre til chipsene.

Ingredienser

Antal personer:
Kartoffelskræller
Olie
Salt
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl de grundigt skrubbede kartofler ned i en skål

2
Færdig

Hæld en smule olie og lille smule fint salt over skrællerne

3
Færdig

Vend forsigtigt rundt med fingrene

4
Færdig

Anbring skrællerne på et stykke bagepapir på en bagerist

5
Færdig

Bag skrællerne 10-12 minutter midt i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Chipsene skal være lysebrune og sprøde - servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Mujaddara - eventyrlig arabisk linse- og risret
forrige
Opskrift: Mujaddara – eventyrlig arabisk linse- og risret
Hjemmelavet kvædete og kvædejuice
næste
Opskrift: Hjemmelavet kvædete og kvædejuice
Mujaddara - eventyrlig arabisk linse- og risret
forrige
Opskrift: Mujaddara – eventyrlig arabisk linse- og risret
Hjemmelavet kvædete og kvædejuice
næste
Opskrift: Hjemmelavet kvædete og kvædejuice

2 Comments Skjul kommentarer

Kære venner hos Stop Spild Af Mad

Tak for roserne … men det er nu OS, der er næsegrus fans af jer. Stop Spild Af Mad er efter vores begreber den vigtigste form for klimaaktivisme, der foregår i Danmark lige nu. Vi vil fortsat støtte jer alt, hvad vi kan – være en slags ambassadører for jer – sammen kan vi lære danskerne, at det nytter noget at bruge rub & stub i køleskabet.

Kærlige klimahilsener fra alle os på Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here