Ingredienser
-
Kartoffelskræller
-
Olie
-
Salt
Et par ord om vores opskrift
Hvis du ikke har prøvet det før, så glæd dig til – bare for en dag – at bære fanen forrest blandt de idealistiske klimaaktivister i Stop Spild Af Mad. Det er oven i købet sjovt og smager drøngodt:
Brug dine kartoffelskræller til at lave en skålfuld sprøde chips!
Vi byboer smider normalt bare vores kartoffelskræller ud. På landet bliver skrællerne ofte udnyttet som dyrefoder, så de ikke går til spilde.
Hårdkogte kødspisere vil selvfølgelig mene, at det er synd at spise dyrenes mad (og dette argument omfatter vist nok alle slags grøntsager) – men vi synes nu alligevel, du skal prøve.
Faktisk er der i skålen på billedet både skræller af kartofler og persillerødder. For selvfølgelig kan du lave chips af de fleste rodfrugteskræller. Forudsætningen er bare, at skrællerne er skrubbet helt rene, før du vender dem i olie og salt.
Øvelsen er pærelet og tager kun godt 20 minutter. Skræl de godt skrubbede kartofler og evt. andre rodfrugter ned i en skål. Hæld et par spiseskefulde olie og 1-2 tsk fint salt over, vend rundt og læg skrællerne på et stykke bagepapir på en bagerist. Nu skal skrællerne have 10-12 minutter midt i en 200 grader varm ovn – og så er der serveret.
Tip 1:
Du kan bruge alle mulige slags olie til chipsene. Jomfruolivenolie, solsikkekerneolie, vindruekerneolie, rapsolie, jordnøddeolie…
Tip 2:
Du kan med fordel putte almindeligt salt i en morter og kværne det til fint pulver. Så klæber det bedre til chipsene.
Ingredienser
Kartoffelskræller | |
Olie | |
Salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl de grundigt skrubbede kartofler ned i en skål |
2
Færdig
|
Hæld en smule olie og lille smule fint salt over skrællerne |
3
Færdig
|
Vend forsigtigt rundt med fingrene |
4
Færdig
|
Anbring skrællerne på et stykke bagepapir på en bagerist |
5
Færdig
|
Bag skrællerne 10-12 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Chipsene skal være lysebrune og sprøde - servér straks |
2 Comments Skjul kommentarer
Sikke en fantastisk hjemmeside – og rigtigt lækre opskrifter.
Vi er allerede fans 🙂
Stor hilsen fra alle os på Stop Spild Af Mad
Kære venner hos Stop Spild Af Mad
Tak for roserne … men det er nu OS, der er næsegrus fans af jer. Stop Spild Af Mad er efter vores begreber den vigtigste form for klimaaktivisme, der foregår i Danmark lige nu. Vi vil fortsat støtte jer alt, hvad vi kan – være en slags ambassadører for jer – sammen kan vi lære danskerne, at det nytter noget at bruge rub & stub i køleskabet.
Kærlige klimahilsener fra alle os på Spicy Twist