Opskrift: Cremet muslingesuppe
med gurkemeje

0 0
Opskrift: Cremet muslingesuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. gurkemeje
2 terninger hønsebouillon
0.5 l kogende vand
1 dl piskefløde
3 gulerødder
1 bdt. forårsløg
1 kg blåmuslinger

Skøn og nem forret, som skaber hygge omkring bordet

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Blåmuslinger er noget af det mest danske, vi kan spise – og noget af det nemmeste. Skaldyrene skal blot udsættes for kraftig varme nogle få minutter, så åbner de sig og er klar til at blive spist. Det har vi gjort i Danmark siden stenalderen, og som så megen anden stenalderkost er muslinger voldsomt sunde og proteinrige.

Tip! En fiks måde at spise muslingerne på er at bruge en tom muslingeskal som tang til at hive muslingerne ud af de øvrige skaller. Det skaber en hyggelig stemning omkring bordet, når alle sidder og ’fisker’ muslinger ud af skallerne.

Se også vores indiske suppe mulligatawny med muslinger.

En af de klassiske opskrifter på blåmuslingesuppe er med hvidvin, fløde og safran. Denne suppe spises i meget af Europa.

Vi har lavet en nemmere og billigere version, hvor hvidvinen erstattes af en smule æbleeddike, og den hundedyre safran erstattes af gurkemeje. Smagen er næsten som den klassiske suppe med vin og safran: Mild, rund og cremet, præcis som vi alle sammen kan lide det.

I denne opskrift times muslingerne, så de ryger i gryden til sidst samtidig med de sprøde gulerødder og forårsløg. Retten er parat til servering 4 minutter efter, uden at du skal foretage dig yderligere.

Du kan klargøre selve suppen lang tid i forvejen og blot tilsætte muslinger og grøntsager lige til allersidst, mens gæsterne kommer ind ad døren. Nemmere bliver en forret næsten ikke.

Denne portion rækker til 4 forretter. Vil du forkæle gæsterne, serverer du en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød til – og måske et køligt glas riesling eller sauvignon blanc.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. gurkemeje
2 terninger hønsebouillon
0.5 l kogende vand
1 dl piskefløde
3 gulerødder
1 bdt. forårsløg
1 kg blåmuslinger
3 fra 36 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i en stor gryde og steg finthakkede løg og hvidløg blanke - det tager ca. 5 minutter

2
Færdig

Hæld eddike ved og lad fordampe

3
Færdig

Tilsæt gurkemeje, bouillon, vand og fløde - småkog under låg i 10 minutter

4
Færdig

Snit gulerødder i fine tern og forårsløgene i 1/2 cm tykke skiver

5
Færdig

Skyl muslingerne under rindende vand, fjern ‘skæg’ og kassér åbne muslinger

6
Færdig

Skru let op for blusset og tilsæt grøntsager og muslinger

7
Færdig

Damp under låg i 4 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig

8
Færdig

Kassér muslinger, der ikke er åbne

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Møre nyretapper (onglet) på grill
forrige
Opskrift: Møre nyretapper (onglet) på grill
Opskrift: Langtidsstegte kyllingelår i ovn
næste
Opskrift: Langtidsstegte kyllingelår i ovn
Opskrift: Møre nyretapper (onglet) på grill
forrige
Opskrift: Møre nyretapper (onglet) på grill
Opskrift: Langtidsstegte kyllingelår i ovn
næste
Opskrift: Langtidsstegte kyllingelår i ovn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here