Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. gurkemeje
-
2 terninger hønsebouillon
-
0.5 l kogende vand
-
1 dl piskefløde
-
3 gulerødder
-
1 bdt. forårsløg
-
1 kg blåmuslinger
Et par ord om vores opskrift
Blåmuslinger er noget af det mest danske, vi kan spise – og noget af det nemmeste. Skaldyrene skal blot udsættes for kraftig varme nogle få minutter, så åbner de sig og er klar til at blive spist. Det har vi gjort i Danmark siden stenalderen, og som så megen anden stenalderkost er muslinger voldsomt sunde og proteinrige.
Tip! En fiks måde at spise muslingerne på er at bruge en tom muslingeskal som tang til at hive muslingerne ud af de øvrige skaller. Det skaber en hyggelig stemning omkring bordet, når alle sidder og ’fisker’ muslinger ud af skallerne.
Se også vores indiske suppe mulligatawny med muslinger.
En af de klassiske opskrifter på blåmuslingesuppe er med hvidvin, fløde og safran. Denne suppe spises i meget af Europa.
Vi har lavet en nemmere og billigere version, hvor hvidvinen erstattes af en smule æbleeddike, og den hundedyre safran erstattes af gurkemeje. Smagen er næsten som den klassiske suppe med vin og safran: Mild, rund og cremet, præcis som vi alle sammen kan lide det.
I denne opskrift times muslingerne, så de ryger i gryden til sidst samtidig med de sprøde gulerødder og forårsløg. Retten er parat til servering 4 minutter efter, uden at du skal foretage dig yderligere.
Du kan klargøre selve suppen lang tid i forvejen og blot tilsætte muslinger og grøntsager lige til allersidst, mens gæsterne kommer ind ad døren. Nemmere bliver en forret næsten ikke.
Denne portion rækker til 4 forretter. Vil du forkæle gæsterne, serverer du en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød til – og måske et køligt glas riesling eller sauvignon blanc.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. gurkemeje | |
2 terninger hønsebouillon | |
0.5 l kogende vand | |
1 dl piskefløde | |
3 gulerødder | |
1 bdt. forårsløg | |
1 kg blåmuslinger |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i en stor gryde og steg finthakkede løg og hvidløg blanke - det tager ca. 5 minutter |
2
Færdig
|
Hæld eddike ved og lad fordampe |
3
Færdig
|
Tilsæt gurkemeje, bouillon, vand og fløde - småkog under låg i 10 minutter |
4
Færdig
|
Snit gulerødder i fine tern og forårsløgene i 1/2 cm tykke skiver |
5
Færdig
|
Skyl muslingerne under rindende vand, fjern ‘skæg’ og kassér åbne muslinger |
6
Færdig
|
Skru let op for blusset og tilsæt grøntsager og muslinger |
7
Færdig
|
Damp under låg i 4 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig |
8
Færdig
|
Kassér muslinger, der ikke er åbne |