Opskrift: Mulligatawny – cremet indisk karrysuppe
med muslinger og fløde

0 0
Opskrift: Mulligatawny – cremet indisk karrysuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1.5 kg muslinger
4 dl vand
1.5 tsk. salt
3 spsk. olie
2 porrer, i skiver
2 gulerødder, hakket
2 stængler blegselleri, hakket
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, revet
20 g frisk ingefær, revet
2 store kartofler, revet
2 spsk. karry
1 spsk. gurkemeje
1.5 tsk. sort peber, knust
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. korianderfrø, knust
4 nelliker, knust
10 kardemommekapsler, de knuste korn
1 dl piskefløde
0.5 lime, saften
1 bdt. koriander

Herlig suppe på en kølig dag - smager af eksotiske himmelstrøg og varmer helt ind i sjælen

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad os starte i den nørdede ende: Karry er ikke et indisk krydderi, men formentlig opfundet af datidens engelske imperialister. I Indien er det nærmeste, vi kommer, den aromatiske krydderblanding garam masala. Så karrysuppe er altså ikke spor indisk.

Mulligatawny er en suppe, der kan laves med så mange forskellige slags krydderier, grøntsager, kød og fisk, at næppe nogen kan siges at sidde inde med den RIGTIGE opskrift. Så-øh … overskriften “Mulligatawny – indisk karrysuppe” er i realiteten falsk varebetegnelse fra ende til anden, undskyld.

Når det er sagt, vil du elske retten, for du kan proppe alle dine yndlingsting i. Hvis du ikke bryder dig om muslinger, kan du bare bruge kylling. Og skifte porrene ud med fennikel. Bruge ris i stedet for kartofler. Tilføje chili i stedet for sort peber. Åbne en dåse kokosmælk og glemme piskefløde. Osv. Alt er til forhandling.

Glæd dig til en herlig suppe, der vil varme dig og dine medspisere helt ind i sjælen i den kolde årstid (det vil sige fra september til april).

Ingredienser

Antal personer:
1.5 kg muslinger
4 dl vand
1.5 tsk. salt
3 spsk. olie
2 porrer, i skiver
2 gulerødder, hakket
2 stængler blegselleri, hakket
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, revet
20 g frisk ingefær, revet
2 store kartofler, revet
2 spsk. karry
1 spsk. gurkemeje
1.5 tsk. sort peber, knust
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. korianderfrø, knust
4 nelliker, knust
10 kardemommekapsler, de knuste korn
1 dl piskefløde
0.5 lime, saften
1 bdt. koriander
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Damp muslingerne 4 minutter under låg i det kogende vand med salt – ryst gryden et par gange

2
Færdig

Si suppen, pil de fleste muslinger ud af skallerne - gem nogle stykker til pynt

3
Færdig

Steg porrer, gulerødder, blegselleri, løg, hvidløg og ingefær 4-5 minutter i den varme olie

4
Færdig

Tilsæt krydderier og lad stege med yderligere 2 minutter

5
Færdig

Tilsæt revne kartofler, muslingesuppe og fløde og kog 10 minutter

6
Færdig

Hæld muslinger og limesaft i den varme suppe og servér med et drys koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem crunchy rejesalat
forrige
Opskrift: Nem crunchy rejesalat
Opskrift: Pasta med råmarineret laks samt dild og lime
næste
Opskrift: Pasta med råmarineret laks
Opskrift: Nem crunchy rejesalat
forrige
Opskrift: Nem crunchy rejesalat
Opskrift: Pasta med råmarineret laks samt dild og lime
næste
Opskrift: Pasta med råmarineret laks

Tilføj Din Kommentar