Ingredienser
-
1.5 kg muslinger
-
4 dl vand
-
1.5 tsk. salt
-
3 spsk. olie
-
2 porrer, i skiver
-
2 gulerødder, hakket
-
2 stængler blegselleri, hakket
-
2 løg, hakket
-
2 fed hvidløg, revet
-
20 g frisk ingefær, revet
-
2 store kartofler, revet
-
2 spsk. karry
-
1 spsk. gurkemeje
-
1.5 tsk. sort peber, knust
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 tsk. korianderfrø, knust
-
4 nelliker, knust
-
10 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 dl piskefløde
-
0.5 lime, saften
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Lad os starte i den nørdede ende: Karry er ikke et indisk krydderi, men formentlig opfundet af datidens engelske imperialister. I Indien er det nærmeste, vi kommer, den aromatiske krydderblanding garam masala. Så karrysuppe er altså ikke spor indisk.
Mulligatawny er en suppe, der kan laves med så mange forskellige slags krydderier, grøntsager, kød og fisk, at næppe nogen kan siges at sidde inde med den RIGTIGE opskrift. Så-øh … overskriften “Mulligatawny – indisk karrysuppe” er i realiteten falsk varebetegnelse fra ende til anden, undskyld.
Når det er sagt, vil du elske retten, for du kan proppe alle dine yndlingsting i. Hvis du ikke bryder dig om muslinger, kan du bare bruge kylling. Og skifte porrene ud med fennikel. Bruge ris i stedet for kartofler. Tilføje chili i stedet for sort peber. Åbne en dåse kokosmælk og glemme piskefløde. Osv. Alt er til forhandling.
Glæd dig til en herlig suppe, der vil varme dig og dine medspisere helt ind i sjælen i den kolde årstid (det vil sige fra september til april).
Ingredienser
1.5 kg muslinger | |
4 dl vand | |
1.5 tsk. salt | |
3 spsk. olie | |
2 porrer, i skiver | |
2 gulerødder, hakket | |
2 stængler blegselleri, hakket | |
2 løg, hakket | |
2 fed hvidløg, revet | |
20 g frisk ingefær, revet | |
2 store kartofler, revet | |
2 spsk. karry | |
1 spsk. gurkemeje | |
1.5 tsk. sort peber, knust | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
0.5 tsk. korianderfrø, knust | |
4 nelliker, knust | |
10 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 dl piskefløde | |
0.5 lime, saften | |
1 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Damp muslingerne 4 minutter under låg i det kogende vand med salt – ryst gryden et par gange |
2
Færdig
|
Si suppen, pil de fleste muslinger ud af skallerne - gem nogle stykker til pynt |
3
Færdig
|
Steg porrer, gulerødder, blegselleri, løg, hvidløg og ingefær 4-5 minutter i den varme olie |
4
Færdig
|
Tilsæt krydderier og lad stege med yderligere 2 minutter |
5
Færdig
|
Tilsæt revne kartofler, muslingesuppe og fløde og kog 10 minutter |
6
Færdig
|
Hæld muslinger og limesaft i den varme suppe og servér med et drys koriander |