Opskrift: Croque monsieur / croque madame
med skinke, ost og bechamelsovs

0 0
Opskrift: Croque monsieur / croque madame

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bechamelsovs
30 g smør
3 spsk. mel
3 dl mælk
0.5 tsk. salt, peber
Muskatnød, revet
Desuden
8 skiver toastbrød
200 g revet ost
4 skiver kogt skinke
Dijonsennep
Evt. 4 æg

Mumset fransk ostesandwich med og uden spejlæg

Ingredienser

  • Bechamelsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Du må endelig ikke forveksle en parisertoast med en croque monsieur! En parisertoast er jo ‘bare’ to stykker toastbrød, der er klasket sammen om en skive skinke og en skive ost og varmet i en toaster.

En ægte croque monsieur, som du får serveret på en fransk fortovscafé, er meget lækrere og meget mere nærende. Her indgår nemlig både skinke, revet ost, dijonsennep – og et solidt lag bechamelsovs. Dét er mums!

Croque monsieur betyder ‘sprød herre’ og blev opfundet på en café i Paris helt tilbage i 1910. Croque madame, ‘sprød frue’, er fuldstændigt magen til, blot med et spejlæg på toppen.

En croque monsieur konstrueres med to stykker sprødt, ristet toastbrød. På det underste stykke brød smøres et lag bechamelsovs, herpå drysses revet ost, så følger en skive skinke smurt med lidt dijonsennep og ovenpå placeres det andet stykke brød, ligeledes smurt med bechamelsovs og drysset med ost. Denne sandwich grilles nogle få minutter i ovnen … og spørgsmålet er nu, om der skal et spejlæg på toppen (madame) eller ej (monsieur)?

Bechamelsovs lyder måske besværligt, men bare rolig, sovsen tager kun et par minutter at lave. Du smelter smør i en gryde, rører først mel, dernæst mælk i, til slut krydderier. Max. 10 minutter. Alt i alt vil det tage dig mindre end en halv time at lave et fadfuld labre, franske croque monsieurs til 4-6 personer.

Logisk nok bliver din croque monsieur kun lækrere af, at du bruger gode råvarer. Jo bedre kvalitet skinke og jo bedre ost (fx gruyere eller emmentaler), jo bedre sandwich.

Ingredienser

Antal personer:
Bechamelsovs
30 g smør
3 spsk. mel
3 dl mælk
0.5 tsk. salt, peber
Muskatnød, revet
Desuden
8 skiver toastbrød
200 g revet ost
4 skiver kogt skinke
Dijonsennep
Evt. 4 æg
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at lave sovsen, der godt lige må køle lidt af

2
Færdig

Smelt smørret ved middelvarme og rør melet i

3
Færdig

Tilsæt mælken langsomt under omrøring, så sovsen hele tiden når at tykne

4
Færdig

Lad småkoge i 2 minutter og smag til med salt, peber og muskatnød

5
Færdig

Læg brødskiverne på et stykke bagepapir på en bageplade og rist 3-4 minutter i en 225 grader varm ovn - Brødene skal blive gyldne og sprøde

6
Færdig

Smør et tykt lag bechamelsovs på alle brødskiver og fordel osten ligeligt ovenpå

7
Færdig

Læg en skive skinke på halvdelen af brødskiverne, smør lidt dijonsennep på og læg den anden halvdel af brødskiverne øverst med osten opad

8
Færdig

Sæt alle crocque monsieurs tilbage i ovnen og skru nu op til grillvarme

9
Færdig

Grill sandwichene 5-6 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde, og osten er smeltet

10
Færdig

Steg evt. et spejlæg til at lægge oven på hver sandwich, hvis det skal være croque madames

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nemme brændte mandler
forrige
Opskrift: Nemme brændte mandler
Opskrift: Hjemmelavede gnocchi af kartofler
næste
Opskrift: Hjemmelavede gnocchi af kartofler
Opskrift: Nemme brændte mandler
forrige
Opskrift: Nemme brændte mandler
Opskrift: Hjemmelavede gnocchi af kartofler
næste
Opskrift: Hjemmelavede gnocchi af kartofler

Tilføj Din Kommentar