Ingredienser
-
1 dl vand
-
2 dl sukker
-
3 dl mandler
-
1 spsk. lakridspulver
Et par ord om vores opskrift
Brændte mandler er så nemt at lave, så når du først har prøvet én gang, vil du glæde dig til at gøre det igen og igen. For brændte mandler er jo noget af det lækreste slik, vi selv kan lave.
Vil du høre, hvor nemt det er? 1-2-3… Du hælder 1 dl vand, 2 dl sukker og 3 dl mandler på en pande og steger, til vandet fordamper, og sukkeret klistrer til mandlerne. Bum! Det tager et kvarter, og så er der lune brændte mandler til hele selskabet.
Hvis dine brændte mandler skal smage af jul, kan du tilføje 1 tsk. kanel sammen med vand, sukker og mandler.
Hvis du hellere vil have brændte mandler, der smager af slik og lakrids, så tilføjer du 1 spsk. lakridspulver sammen med de øvrige ingredienser. Hvor svært kan det være?
Se også Spicy Twists opskrift på et godt lakridsshot for voksne.
Ingredienser
1 dl vand | |
2 dl sukker | |
3 dl mandler | |
1 spsk. lakridspulver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt alle ingredienser over på en pande ved middelhøj varme |
2
Færdig
|
Rør let i blandingen med en træspatel, mens vandet fordamper - det tager ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Først samler sukkeret sig, så begynder det at smelte igen – nu tager du panden af ilden |
4
Færdig
|
Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og lad køle af |
5
Færdig
|
Når mandlerne er til at røre ved, brækker du dem fra hinanden |