Opskrift: Djævlekylling i ovn – pollo alla diavola
- en af vores bedste opskrifter på kylling!

0 0
Opskrift: Djævlekylling i ovn – pollo alla diavola

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
Marinade
0.5 dl olivenolie
3 fed hvidløg, knust
1 spsk. salt
1 tsk. paprika
1 tsk. sort peber, knust
1 tsk. cayennepeber

Ingredienser

  • Marinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Pollo alla diavola er en italiensk opfindelse og betyder direkte oversat: Djævlekylling.

Pudsigt nok refererer djævelskabet oprindeligt ikke til noget stærkt, som man måske skulle tro. I gamle dage kaldte de fromme italienere mange forskellige retter, der blev tilberedt over åben ild, for ”- alla diavola”. Tanken var, at det stakkels kræ blev ristet over helvedes flammer.

Med tiden er der dog sket en betydningsforskydning, så det djævelske især består af stærke ingredienser som chili, cayennepeber, sort peber og andre sager, der sætter mundhulen i brand.

På den pragtfulde hjemmeside Great Italian Chefs – pollo alla diavola har vi fundet (og nænsomt tilpasset) en virkelig god opskrift på den skønne ret. Den foreslåede krydring er så enkel og rammende – og den stegte fugl så lækker – at vi ikke tøver med at kalde det en af vores bedste kyllingeopskrifter.

Djævlekyllingen er en smule stærk, men ikke mere, end at de fleste kan være med. Snarere end stærk vil vi kalde smagen pikant.

I ovn…

Spicy Twists udgave af pollo alla diavola tilberedes i en 225 grader varm ovn (ak ja, så meget for den åbne ild) på sølle 45 minutter. Alt i alt skal du ikke beregne mere end 60 minutter fra start til mål, og det er altså ikke lang tid for en hel kylling.

På grill…

Naturligvis kan du også lave vores pollo alla diavola på grill. I så fald sætter du det ovnfaste fad med kyllingen 45 minutter på indirekte varme, hvorefter du hiver kyllingen op fra fadet og giver den 3-4 minutter med brystsiden nedad direkte over de glødende kul.

Butterfly / spatchcock

At den helstegte kylling kan nøjes med så kort tids tilberedning – og dermed bliver så drivende saftig – skyldes den geniale tilberedningsteknik, der på engelsk hedder butterfly (sommerfugl) eller spatchcock.

Med en fjerkræsaks klippes rygbenet af fuglen, hvorefter kyllingen kan bredes ud som en sommerfugl. Rygbenet ligger i forlængelse af det lille stykke hals, der altid sidder på en kylling – det er ikke til at tage fejl af. Klip på begge sider af halsen ned langs af kyllingen, til det 1,5 cm brede rygben falder af. Det tager 1 minut.

På denne Youtube-video kan du se, hvor let det er.

Marinade og stegesky

Den djævelske marinade består af olivenolie, hvidløg, paprika, sort peber og cayennepeber. Den tager 3 minutter at røre sammen, hvorefter du gnider hele kyllingen ind i de gode sager og sætter den 45 minutter i ovnen på næstnederste rille. Så er der serveret.

Og apropos servering: Husk at sætte stegeskyen på bordet sammen med kyllingen. Godt nok er der både olie og kyllingefedt i skyen, men der er også masser af saft, kraft og krydderier: Den stegte kylling smager dobbelt så godt, når dine medspisere får lov til at dryppe stegesky over den.

Som tilbehør til djævlekylling smager sommerens skønneste grillsalat fantastisk – hele året! Har du ikke lige adgang til nektariner, så brug æbler i stedet. Desuden måske en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød eller koldhævede flutes.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
Marinade
0.5 dl olivenolie
3 fed hvidløg, knust
1 spsk. salt
1 tsk. paprika
1 tsk. sort peber, knust
1 tsk. cayennepeber
3 fra 15 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brug en fjerkræsaks eller en meget skarp kniv til at klippe/skære rygbenet af kyllingen. Rygbenet ligger i forlængelse af det lille stykke hals - klip på begge sider af halsen på langs af kyllingen, til du har frigjort et 1,5 cm bredt rygben

2
Færdig

Nu kan du brede kyllingen ud som en slags sommerfugl

3
Færdig

Du kan evt. flade kyllingen yderligere ud ved at overskære det lille brystben på indersiden. Benet sidder i forlængelse af det trekantede bruskstykke. Skær 0.5 cm ned gennem benet

4
Færdig

Vrid vingespidserne ind under kyllingen, så den bliver helt flad

5
Færdig

Tænd ovnen på 225 grader

6
Færdig

Anbring kyllingen som en sommerfugl i et stort ildfast fad med brystsiden opad – læg evt. det afklippede rygben under kyllingen, så kødet herpå ikke går til spilde

7
Færdig

Rør marinaden sammen og fordel den overalt på kyllingen – både ovenpå og nedenunder – det er lettest, hvis du bruger fingrene

8
Færdig

Steg kyllingen 45 minutter på næstnederste rille i ovnen – husk at servere stegeskyen til

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Pariserbøf af laks
forrige
Opskrift: Pariserbøf af laks – oh là là!
Sundt og lækkert blomkålsbrød / blomkålstoast
næste
Opskrift: Sundt og lækkert blomkålsbrød / blomkålstoast
Pariserbøf af laks
forrige
Opskrift: Pariserbøf af laks – oh là là!
Sundt og lækkert blomkålsbrød / blomkålstoast
næste
Opskrift: Sundt og lækkert blomkålsbrød / blomkålstoast

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here