Ingredienser
-
500 g cherrytomater
-
30 basilikumblade
-
3 nektariner
-
3 nye gulerødder
-
2 skalotteløg
-
2 bøffelmozzarella
-
Hyldeblomstdressing
-
4 spsk. olivenolie
-
4 spsk. hyldeblomstsaft (koncentreret)
-
3 spsk. citronsaft
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Der skal gode salater til sommerens mange grillmiddage, og lykkeligvis er sommeren jo den årstid, hvor grønthandlere og supermarkeder bugner af friske varer.
Denne grillsalat er sødmefuld og saftig og smager afsindigt godt til al slags grillet kød og fisk. Eller bare som en dejlig salat i utide.
Cherrytomater og nektariner giver den friske, saftige fornemmelse. Nye gulerødder supplerer med lidt sundt knas. Basilikumblade sørger for det letbitre krydderi, der matcher det salte køkken så godt. Og bøffelmozzarellaen er med for at runde det hele af.
Egentlig kan man kalde salaten for en luksusudgave af caprese, den italienske tomatsalat med basilikum og mozzarella.
I dressingen er det naturligvis den koncentrerede hyldeblomstsaft, der har hovedrollen. Intet dufter og smager mere af dansk sommer end netop hyldeblomst.
Har du lyst til at peppe den friske grillsalat op, kan du sagtens supplere med jordbær, æbler, vandmelon, friske ærter eller letkogte asparges.
Sommerens skønneste grillsalat smager godt til for eksempel grillspyd, møre nyretapper på grill, grillet torsk som saltimbocca, grillet cote de boeuf mv.
Ingredienser
500 g cherrytomater | |
30 basilikumblade | |
3 nektariner | |
3 nye gulerødder | |
2 skalotteløg | |
2 bøffelmozzarella | |
Hyldeblomstdressing |
|
4 spsk. olivenolie | |
4 spsk. hyldeblomstsaft (koncentreret) | |
3 spsk. citronsaft | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær ingredienser til salat i mundrette stykker, hak skalotteløgene fint |
2
Færdig
|
Rør dressingen sammen og bland i salaten |
3
Færdig
|
Lad trække 10 minutter |
4
Færdig
|
Anret grillsalaten på et pænt fad |